Příspěvky

Květen 2013


 


pátek, 31. května 2013

Dnes lije a je zima.

Včera jsme s Hankou nevydrželi sedět doma a vydali se na výlet. Nejprve jsme se stavili v Čisovicích u domečku a zjistili jsme, že ještě není ani prodaný a ani pronajatý. Chvilku jsme ta m okukovali, ale protože vydatně lilo, zase jsme zalezli do auta. Pak jsme se vypravili hledat Velkou Ameriku. K obrovskému údivu jsme ji po chvilce bloudění našli. Před námi jelo auto z Frankfurtu a z Lipska. Amerika se v mlhavé hloubce vychloubala svou nádherou. Asi nikde na světě není lidskou rukou postavený Grand Canyon! Je to opravdu zanedbaná památka, napadá mě obrovský potenciál komerčního využití. Jelikož je celý kraj provrtaný tunely, dala by se destinace pohodlně napojit i na pražské metro. Pak jsme se vraceli přes Skalku kde jsme našli osamocenou a zmrzlou galeristu co hlídala výstavu obrazů v klášteru i v Kapličce. Ochotně nám ukázala pěkné obrazy, čímž několikrát vyrazila pojistky. Když jsme dorazili domů přišel nám Míla ukázat tři hříbky, co již rostou v lese.

Jaký  pán, takový krám Podívej se

čtvrtek, 30. května 2013

Celý den prší 10°

Viděl jsem našeho starostu jen jednou v životě. Stál na sále v hospodě a odpovídal na otázky občanů, co se tenkrát kanalizace týkalo. Staří usedlíci mu kladli i jiné otázky, které jim byly důležité a bylo to i zdoby, kdy starosta ještě nežil. Nesnažil se vžít do pohnutek občanů, ne, ale nadskočil a vítězoslavně křikl: to jsem ještě nežil. Binec, který má již druhým rokem na své stavbě ve Stříbrné Lhotě ale popřít nemůže. Avšak ono mu to je asi putna. Slyšel jsem od mnoha občanů, že se radnici ztrácejí stavební plány a jiné věci, sám jsem byl postižen. A tak si asi na takového starostu budeme muset zvykat…

 

Já ale umím číst, ptáčku

úterý, 28. Května 2013

Předevčírem se do mě obul Mirek, co že nosím do hospody notebook. Že on, by si takovou kravinu nekoupil.  Mínil jsem bodře, že chci něco ukázat Ireně a Toník chce vědět jak mu jedou vlaky do Brna. Takovou blbost bych nekoupil!, rozvášnil se Mirek. Jak to? Při snídani se v klidu kouknu co je ve světě nového, je to prima!!  Tak to ne ptáčku, to já si koupím noviny a já ještě umím číst a psát!!

Chvíli jsem byl trochu přejet mrazem, než mi došlo, že Mirek je ze staré školy a o počítači nemá vůbec zdání. Jelikož se nechce o tuhle technologii zajímat, tak bývá i agresivní. Vždyť já si po ránu přečtu noviny z celého světa, kdybych chtěl, a kdybych číst neuměl, tak by mi celý tablet byl na nic. Jo?, divil se Mirek a trošku přibrzdil….

 

 

Kameňák

úterý, 28. května 2013

pěkně, teplo slunéčko

Dnes po ránu vysvitlo sluníčko a to byl fofr. Nejprve do Měřína plavat. Celou budovu během podzimu a zimy pěkně renovovali, čímž přišly vlašťovky o všechna hnízda. Navíc si majitel objektu zřejmě nepřál, aby se tam zase zabydlely, tak tam instalovali takové tenké dráty, které známe z říms starých domů a jiných památek, aby si tam nesedli holuby a nedělali neplechu. Vlašťovky tedy lítaly zoufale kolem budov a snažily se nějakým způsobem vtěsnat mezi ty dráty svá hnízda, ovšem, musí vymyslet zcela jinou architekturu. Bylo mi jich docela líto. Pozorujeme je pohodlně z whirlpoolu. Byly celkem naštvané a bylo zjevné, že se radí i se sousedními staviteli, jednoduše měly neustále brífink, jak na to. Já bych byl rád, kdyby se mi na domě usídlily vlašťovky a určitě bych jim nedělal schválnosti. To je právě ten problém, co se lidem líbí, či nelíbí. Vlašťovky byly na budovu v Měříně zvyklý a pokud nevyřeší nové upevnění hnízd, tak už nikdy nepřiletí. Mně by se hnízda líbila i na nové omítce. Tak, to byla vážná část výletu do plavečáku a teď přijde ten kameňák: při obědě na „Marjánce“ jsme si jak to bývá nejprve objednali pití. Byli jsme z počátku tři. Já si dal nealko, Hanka desítku a Míla požadoval nealko desítku, čímž zarazil číšníka, jež po krátké úvaze řekl: on ještě někdo přijde? Jo, manželka, ale to nevím co bude pít. Aha, řekl číšník a postavil se do pozoru: tak chce nealko, nebo desítku? No ano, mínil Míla a číšník počal pochybovat o svém zdravém rozumu. Tak jsem to zkrátil: přineste mu nealko….

 

Dobrý nápad něco pro potěšení

neděle, 26. května 2013

Dnes prší je 7° a je to na rukavice

Je to každý den to samé. Zima a déšť jakoby vyřkly zákaz stávání z postele. V každém případě to není nic veselého, koukat na mokré stromy, jež nevědí, zda plodit jablíčka či nechat opadávat listí. Nicméně měla dnes Hanka dobrý nápad. Že bychom mohli uklidit, co když bude zítra svítit sluníčko? Tak jsme se dohodli že to po procházce uděláme. No jo, procházka se tomu zápasu s větrem a ledovýma rukama nedá říci. Procházka je něco milého, něžného, to co poslední dny podnikáme se podobá spíše pochodům. Navíc jsme dostali od Květy vynadáno, že jsme nepřišli včera do hospody, ale v teple u kamen a televize to bylo tak pěkné.

Tak abych to nezamluvil: dnes jsme uklidili. Já nahoře a Hanka dole. Připouštím, že je to  trochu divná zábava na neděli ale hlavně že se dostavil ten dobrý pocit z vykonané práce…

 

 

Chřest u Karla

pátek, 24. května 2013

pod mrakem, prší, je zima.

Ve středu navečer pořádal můj bratr hostinu s chřestem. Tady v Čechách je chřest dost nenápadná, místy i neznámá zelenina. Přestože je velice zdravá, mimo jiné močopudná, nepěstuje se zde tak vehementně jako v sousedním Německu. Na jaře se promění pole kolem cest i dálnic v jakési zákopy skoro čtyřiceti centimetrové  hrby, jež se táhnou do dáli k obzorům. Někdy také bývají přikryté nějakou černou tkaninou. V těchto hrbolcích roste chřest, který nesmí vystrčit hlavičku na světlo, musí se tedy ze strany specielním nožem včas odříznout a vytáhnout. Říká se tomu „ausstechen“ čili vypichovat. Pak se chřest loupe, což není zcela jednoduchá záležitost, vaří v osolené vodě v malým množstvím cukru. Podávají se k němu brambory, Holandská omáčka a nějaké maso, což však nemusí být. Karel upekl argentinský roast beef, který se rozpouštěl na jazyku.  Byla to pochoutka. Pěstování chřestu

 

 

Všechno je jiné

středa, 22. května 2013

Je zima

Také to vnímáte? Že je najednou vše jiné. Když svítí slunce tak  pálí jak šílené, protože nemá žádnou zábranu, v ozonu je díra, vítr je ledový a někde v Německých středohorách padá sníh. Buď je sucho, nebo lije, letní nálada stále nepřichází. Život se v podstatě nechá snášet pod záštitou červeného vína. Ale na tenhle fígl přišlo mnoho jiných penzistů. Stane se třeba, že do sociálního centra, dále jen SC nikdo nepřijde. Právě jsem se rozhodl, že budu hospodě říkat SC. To proto, že jsem tuhle naštval. Nejprve v Německu tou zkratkou NSU. Jakmile člověk propásne začátek nějaké kauze je v pytli. Normálně bych řekl, že to jsou, nebo byla auta ale ne , je to nacionalistická socialistická unie, tedy ty blbečkové, kteří před deseti lety vraždili Turky a Řeky žijící v Německu. Pak jsme měli minulý týden v Mníšku referendum a tam se zkratkami jen hemžilo. Takže hádejte: MBÚ, UVR, OKS, a další! Čtete článek a nevíte o čem až někdy ke konci si najednou redaktor vzpomene a nějakou zkratku přeloží. Takže: mechanická třídírna a biologická úprava komunálních odpadků. Jste již v obraze? Nakonec je to stařecká slabost neznalost zkratek se neomlouvá, mládež, když si posílá es-em-esky jich zná mnohem více. Jenže jak si tyhle důležité problémy z duše odmluvit, když do SC nikdo nejde, protože je zima?

 

Horké slunce ledový vzduch

pondělí, 20. května 2013

Podivné léto čti nahoře a dole

Včera se nádherné počasí drželo až do večera. Sedli jsme si u restaurace dokonce prvně na zahrádku. Na mopedu zase poprvé přijel Mirek z Thajska a v závěsu i Tonda. Toníkovi nějak protlačovali zažívací trubici, nemohl prý ani vodu spolknout. Již je to lepší, tak mu držíme palce. Pak se dostavil zlatý hřeb večera Wendys, s jeho psíky. Zároveň jsme registrovali bestiální zápach, který se stále točil kolem našeho stolu. Až se zjistilo, že jeden Wendysův pes, jak šel kolem statku, se musel vykoupat v močůvce. Jak se s jistotou zjistilo který pes tak smrdí, tak se Wendys vrátil k Mílovi a osprchoval ho, což tolik nepomohlo. Pak, když projel kolem hospody malý Venca, nechal psy Wendys odvést do Prahy. Bylo po zápachu ale přihnala se krutá bouře a tak jsme zalezli do hospody. Protože Slávek za pátek a sobotu utržil hromadu peněz, byl celý bez nálady, žádný kloudný slovo z něj nevylezlo. Když pak začal Miloš prudit, že chce hokej na plátně se zvukem a ve výčepu bez, ani nevylít z kůže, což by se Slávkovi za normálních okolností určitě stalo. Irenka se vrátila z dvoudenního výletu do Mnichova  a byla plná dojmů. Říkala mi doslova: „tak jsem si jezdila po Mnichově a přemýšlela, proč se ten Arnošt stále vrací do Čech?“ nic jsem na to neřekl, ponechal jsem si to jako velké tajemství…..

 

Den, kdy se měl Slávek zbláznit VIDEO

neděle, 19. května 2013

dnes svítí slunce jako u moře, jako v daňovém ráji

 

Dnešní den je od rána krásný. Sedíme venku a kocháme se tou nádherou a tím životodárným sluncem. V jabloni, kde visí budka co nám spravil soused pan Mandák se nastěhovala rodinka sýkorek a již asi mají mladé, protože oba dospělí pilně krmí. V břečťanu u venkovního krbu zase bydlí kosové a již také krmí. Kosové jsou drzí, dávají najevo, že je to jejich rajón a to, že dnes zrovna sedíme venku jim moc nesedí. Ráno se Láďa zaběhl, viděli jsme ho u Míli, tak jsme se tam stavili. Cestu lesem, posíleni novou odrůdou vína co Míla objevil u Penny,  jsme zvládli a odpoledne se zase stavil Míla, že by jel na kole. Tak to u nás nepochodil. Ale domluvili jsme se na sedmou na schůzi na jedno! A hádejte co….

Ach jo, to jak se Slávek málem zbláznil, to bylo v pátek!

 

Neobyčejný nával

sobota, 18. května 2013

Ráno lilo a navečer se rozzářilo slunce. Vzduch je chladný

Včera byl neobyčejný nával v hospodě. Patnáct lidí měli ubytovaný na hotelu a pěkné počasí nahnalo na kytary kde koho. Bylo tam lidí, které člověk neviděl již pěkně dlouho. Hospodský Slávek nevěděl kde mu hlava stojí a když počal mlátit sklem, na stoly i do dřezu, zavolal jsem Robertovi! A co se děje? Těch patnáct lidí mělo jít někam za zábavou! Ne, ty právě objednávají jídlo, výčep je plny a zahrádka taky. Robert něco bručel a já jsem telefon vypnul. Myslel jsem, že se nic nebude dít, ale po chvíli se za výčepem objevil Miloš a záhy i Květa. Pak měli plno práce ve třech. Nestřežené chvilce jsem se ptal Slávka: kde se ti tu najednou vzala výpomoc? Nevím, jak to  mám vědět, řekl a pokrčil rameny…

Není ve vaší zemi povoleno

pátek, 17. května 2013

Dnes se prý ženou velké bouřky, zatím je jen vítr

Litujeme, ale toto video není ve vaší zemi povoleno! Ano, jde tu o autorská práva. Poslední dny jsem uveřejnil na YouTube  několik videí a podložil jsem je všechny hudbou, která zapříčinila, že nebyly v Německu funkční. Ještě že máme Helenu která hned mamince mailovala, protože byla pochopitelně zvědavá co tu vyvádíme. (Když přijde člověk do let, počne se situace mezi dětmi a rodiči obracet. Někdy mám dojem, že půjdu prvně k zápisu!) Rozhodl jsem se, že je tedy předělám a při té příležitosti jsem zjistil, že na stránkách You Tube  s tímto problémem počítali a dá se audio změnit. Ovšem pokud jsem to zatím pochopil, pouze za melodie z jejich nabídky. Tak jsem se zase něco přiučil, a jsem zvědav zda to bude fungovat.

Dnes jsme měli v Mníšku referendum, občané mají rozhodnout, zda bude v areálu hrudkoven postavena palírna odpadků. Město to nemohlo rozhodnout a asi nechtělo, protože taková palírna za humny přinese plno peněz do městské pokladny. Možná ale také třeba jen starostovi nebo jinému funkcionáři, dnes již člověk nevěří ničemu. Tak si přemýšlím, jak je takové referendum výhodné. Stačí trochu podvádět a již si občané spalovnu odpadů přejí….

 

Lucie

Dostal jsem od kamaráda Zdenka z Brd odkaz na perfektní číslo a skvělé umění vést loutku. To stojí za to se na  to podívat… LUCIE

 


čtvrtek, 16. Května 2013

Dopoledne slunečně, navečer vítr a teplo

Dnes jsme s Hanou věnovali jen zahradničení. Byli jsme ve Lhotě za Dobříši v zahradnictví a nakoupili muškáty a levanduli. Levandule před studní vypadá moc pěkně. Ještě jsem nakoupil Pajdovi na jeho zásobu a hned to začal vařit a to chodili oba pejskové, Pajda i Andy po kuchyni a natahovali čumáky. Teď půjdeme do hospody, Slávek dělá škvarkové placky a ty on umí moc dobře. Dnes jsem také zpracoval video od Radky, o dni, který strávila s Andym v Praze.

 

To jsou moji kluci VIDEO

středa, 15. května 2013

Dnes bylo pohádkové počasí, teplo a slunce a přímořský vánek

Jak to tak bývá, každý  neplánovaný mejdan se většinou vyvede. Teď jsem možná mladší generaci vyvedl z rovnováhy- mejdan, to bylo za mého mládí to, čemu se dnes říká párty.  Většinou se taková událost pojila na jistou povinnost! U nás to bývalo vstupné jedné litrové láhve "Pražského výběru", což byly splašky vín, po kterých jsme měli vždy strašný  bolehlav. a tak zrovna tak neplánovaně a pro mně jako překvapení přijela v neděli Radka s manželem Andym a bylo veselo. jsou lidé, kteří jsou předurčeny k tomu, aby bavili ostatní. a tak se Radce překvapení vyvedlo...

 

 

Večer budou haxny VIDEO

úterý, 14. května 2013

Je stále docela zima, sluníčko s nimi nemluví...

V neděli po tom, co Radka a Andy i Jana dorazili do Lhoty, jsme byli v hospodě a někdo přišel s nápadem, objednat na pondělí večer u Slávka vepřová kolena. Přestože bylo podělí a tu mají řezníci zavřeno, haxny nakonec byly. Byly dobré, šťavnaté a křupavé a všech osm lidí, co si je objednali se dostavilo. Dokonce i Dan přišel a nadlábl se hnal se domů. Dan má doma malého Honzíka, jeden měsíc a přítel od Dáši prohlásil: oni tě pustili akorát na večeři, že? Irenka vyzvídala, jak Slávek ty kolena dělal, zda je předvařil a já se měl zeptat. Sama se zeptat nechtěla. Opět jsem vychvaloval jak pěkně vymalovali ve výčepu, i výzdoba je nová a Irenka to nějak nerada slyšela a tak prohlásila, že je to tu moc teplé... na to se Slávek rozzlobil a řekl: nechtějte Irenko abych po vás hodil Kabelku..božíččku!

 

 

 


Pozor, tyto fotografie nejsou doporučené pro slabší povahy

Přišlo internetem

 

Pondělí  Radka a rindswurst

pondělí, 13. května 2013

dnes konečně svítí sluníčko ale je 13°

Dnes se vše konečně normalizovalo. Radka s Andym odjeli do Prahy a vrátí se navečer. V hospodě jsme objednali vepřová kolena, ale jestli je hospodský Slávek sehnal, když tu má řezník v pondělí volno to nevím. Já jsem dnes zjistil, že na občanku mám ještě čas, dělají ji na Dobříši. Máme zcela novou poštu, teda, ta budova je stará ale interiér je nový. Byl jsem tam zaplatit daň z nemovitosti. Mezi tím se ozval ajťák, že přijde odpoledne a již tu byl, tak si posíláme s Hankou majly, protože máme konečně wifinu. Telefon jde a tablet jde a čtečka také. Venku je ledový vítr a slunce naň nestačí, máme prý těch zmrzlých. Měl jsem pocit, že ty termíny jsou mezi Českem a Německem rozdílný ale Seznam.cz a Google.de se docela shodují. V rybníčku nám chcípla jedna ryba a ty ostatní byly nějak líné, ale teď se zdá, že jsou zase probuzeny k životu. Tak jdu teď prvně posílat text na deníček bezdrátově. Zdalipak se uvidíme?

 

 

 

Zase na Lhotě

neděle, 12. května 2013

Dnes již svítí sluníčko a je hezky

V pátek po čtvrtečních oslavách u rybářů, jsme vyrazili s Hanou do Lhoty. Celou cestou Bavorskem bylo pěkné počasí ale za hranicemi, v Čechách lilo jako z konve a neustále. Na Lhotě byla tráva tak nasáklá vodou, že jsme celou sobotu zaháleli. Dnes, kdy očekáváme Radku a Andym a Janu, jsme celé dopoledne honili po zahradě, aby to alespoň trochu vypadalo. Ach jo, málem bych zapomněl se zmínit o pátečním večeru. Bylo to nádherné shledání všech tuláků, ze Švýcar, z Frankfurtu, z Písků, bylo to  příjemné posezení a hlavně dobré víno. 

 

 

Mým synům

čtvrtek, 9. května 2013

Dnes na den otců je pěkně, sem tam přeháňka, ale svátek se vydařil

Když bezhlavost svým okem klidně měříš,
ač tupen, sám že nejsi bezhlavý,
když, podezříván, pevně v sebe věříš,
však neviníš svých soků z bezpráví,
když čekat znáš, ba čekat beze mdloby,
jsa obelháván, neupadat v lež,
když, nenáviděn, sám jsi beze zloby,
slov ctnosti nadarmo však nebereš,

když umíš snít a nepodlehnout snění,
když hloubat znáš a dovedeš přec žít,
když proti triumfu i ponížení
jak proti svůdcům spolčeným jsi kryt,
když nezoufáš, nechť pravdivá tvá slova
lstí bídáků jsou pošlapána v kal,
když hroutí se tvé stavení a znova
jak dělník v potu lopotíš se dál,

když spočítat znáš hromadu svých zisků
a na jediný hod vše riskovat,
zas po prohře se vracet k východisku
a nezavzdychnout nad hořem svých ztrát,
když přinutit znáš srdce své a čivy,
by s tebou vytrvaly nejvěrněj,
ač tep a pohyb uniká ti živý
a jen tvá vůle káže „Vytrvej!“,

když něhu sneseš přílišnou i tvrdost,
když svůj jsi, všem nechť druhem jsi se stal,
když, sbratřen s davem, uchováš si hrdost
a nezpyšníš, byť mluvil s tebou král,
když řekneš: „Svými vteřinami všemi
mně, čase, jak bych závodník byl, služ!“,
pak pán, pak vítěz na širé jsi zemi —
a co je víc: pak,
synu můj, jsi muž!


Škodolibost

středa, 8. května 2013

Dnes je hezky, sluníčko a teplo akorát

Škodolibost je taková blbá lidská vlastnost. Většinou jsou to příhody, kdy se srdečně člověk zasměje. Jak jsem se již zmínil, Michael Frischkorn si pronajal dvůr po zemřelé paní Jackel, dal si na dům nadpis "Hintergasser Hoff" vrata do dvora jsou dokořán a Michael se snaží prodávat vejce od šťastných slepic a brambory a cibuli. Ve dvoře žije pes, (přes vždy otevřená vrata neuteče, to by se Pajdovi nemohlo stát) a běhá tam malé dítě. Tak a teď k věci. Když jsme dnes přijeli z plavání a naložili u mně Hančino auto, jela kolem dvoru ošátkovaná maminka s kočárkem a s jedním batolátkem, které vedla za ruku. (to že byla maminka ošátkovaná bych nemusel psát, tady v Německu mají všechny maminky šátky, německé ženy děti nerodí, ale mí čtenáři nejsou odsud). Ze dvora vyběhl pes a ošátkovaná maminka měla pocit že je chce napadnout a tak počala ječet. No, ještě jsem neslyšel ječet ošátkovanou maminku, to stálo zato. Pes se také lekl a zaběhl do dvora, pak mu celý incident přišel asi divný a tak vyběhl ještě jednou a zase se ulicí ozvalo ošátkované ječení. Tak se zase schoval v otevřeném dvoře a s láskou pozoroval paničku, ta šátky nenosí. Nemohl jsem se udržet hlasitého smíchu..

 

 

Uprostřed kufrů

úterý, 7. května 2013

Dnes je zataženo, poprchává ale teplo

Tak zase pakuji, abych se vypravil do Lhoty. Ještě půjdeme zítra s Hankou plavat, ve čtvrtek na svátek otců grilovat a v pátek vyjíždíme. Ať se přemýšlí sebe více, něco jistě zapomeneme, ale to je asi všude stejné. Jen těch kabelů k těm všem elektronickým přístroječkům, které každým rokem přibývají. Dnes jsem byl jako vždy s Pajdou, potkal jsem u Klubu Güntra Brauna, tak jsme si povídali o starých časech a nakonec jsme se dostali jako vždy k tomu, kdo umřel, kdo má umělá kolena, kdo kyčle, kdo ještě hraje tenis a že se u toho nového hospodského nedá jíst, dělá samé skopové na česneku. No, co by měl jiného dělat, když je to Jugoš? A stejnak to prý brzo zavřou, no jo, řeči, které jsem poslouchal 30 let. Takže v tomhle směru se nic nezměnilo. Takže, zítra plavat, pakovat auto, večer má Markova parta "Stammtisch" pozítří grilovat u rybářů a v pátek ráno pojeden zase domů.........

 

Vůně  ODKAZ

pondělí, 6. května 2013

Dnes je krásně a sluníčko svítí jako včera

Včera jsme jeli s Hankou jarní, skoro již letní krajinou. Vzduch byl plný barev, něžného vánku a vůně. A právě tu vůni bych chtěl zobrazit. Zvláštní, je to jediné co mne právě napadá a co lidstvo ještě nedokázalo převést do elektronického záznamu. Tak jsem se tu o to pokusil...

Koloběh Houby

sobota, 4. května 2013

je pod mrakem a poprchává

Je zajímavé, jak se staré věci neustále vrací. Jako móda. Dnes mi poslal Zdeněk animaci, houby. Tu jsem měl již před lety také na počítači. Je to taková blbůstka, která pobaví. Takových je nespočetně. Jediné, co mě na internetu udivuje, je jeho zdánlivě nekonečná paměť. Jen těch videí co se dá nahrát a které většinou nemají patu ani hlavu. Jako například: Denní cesta s Pajdou .. je nahrávka sportovní kamerou, která se dá přidělat na helmu, na paži či na kolo. Je to taková perfektní hračka pro penzisty....

 

Pošli to dál

čtvrtek, 2. května 2013

To jedna nová maše. Pošli to dál, pošleš-li to sedmi známým, něco se ti zjeví na obrazovce. Vtip je v tom, že se nic na obrazovce neobjeví, vždyť to ani není možné, ale - ty jsi zvědavý a pošleš to dál. Já nalít dvakrát.... odkaz

 

To byla rána

čtvrtek, 2. května 2013

klidné a chladné počasí, málo sluníčka

 

No taková rána to zase nebyla, jako ta v Divadelní ulici v Praze. Pajda se ale přesto lekl. Byli jsme poslední den v dubnu na kole u pumpy a já si přifoukl zadní pneumatiku. Plášť byl již starý ale ještě držel. Na prvního máje jsme vyjeli do luk a najednou pfíííí, Pajda se lekl a odskočil, já se nejdřív divil co se stalo a pak jsme již jeli na ráfkách. Tak jsme se vrátili a já si pučil kolo od Kim a tak jsme absolvovali naší denní cestu. Dnes chytil již první letošní klíště. Hned jsem mu přidělal obojek, který jsem měl, prozřetelně, koupený. V úterý večer tu byl Oliver, na nudlích s Fleischbällchen, bylo to opět dobré posezení, skončili jsme asi ve čtyři ráno. Hanka se tu odpoledne stavila pro prvomájové políbení a tak se jeden ani nenaděje a je květen.

Zaujal mě článek o razantním růstu internetu, zde ho přikládám. Odkaz

 

 

Nechme mluvit básníka

středa, 1. května 2013

dnes je zima ale sluníčko slibuje...

Je první máj, je lásky čas, hrdliččin hlas, zve ku lásky hrám.....to je vše co mi zbylo v hlavě z této poezie o lásce. Dnes jsem si přečetl tu báseň celu. Je to mord a totschlag, to jsem netušil.