Příspěvky

Říjen 2014








Halloween
pátek, 31. října 2014
Dnes je zase den bláznů. I Pajda se přidal….
 




 





******************************

Pamětní deska Pavla Landovského: žil jsem! VIDEO
**********************
Allgäu VIDEO
*******************

Hanka, internet rádio a prstíček
čtvrtek, 30. října 2014
Dnes je zataženo a sychravo
Dnešní téma je trochu prapodivné, ale pokusím se vše rozuzlit. Chodíme, jak je známo, když jsme na Lhotě s pejsky, v podstatě takovou vyšlapanou cestou. Vzadu u koníčků mají elektrický ohradník. Vždy, když jdeme kolem, chtěl bych vědět zda dává ránu a tak říkám Hance: nastav prstíček. Sám se neodvážím, nalítl jsem již jednou. To bylo v Allgäu a je tomu více jak 40let Když totiž člověk prvně přijíždí do této divokrásné krajiny Bavorska, je tak ohromen, že se ani nadechnout nemůže. V domnění, že bílé vrcholky úchvatných hor jsou pokryty sněhem, jsem zastavil auto a vylezl na mez, kde se páslo stádo krav a s potěšením sledovalo, jak jsem se dotkl elektrického ohradníku a zařval bolestí ale hlavně leknutím. Chtěl jsem tu krásu vyfotit! A co se nám stalo včera? Jezdím s Pajdou po kraji a všelijaká maličkost mě zajímá. Pajdu zajímají zase jiné věci. Zastavil jsem u ohradníku ve kterém se pásly kozy. Pajda, chlapík, zvedl nožičku, že udělá znamínko a dostal ránu od plotu. Chudák, bylo mi ho líto

Internet rádio je zase taková hračka. Hanka ji viděla u Ládi a zatoužila to mít doma. Tak jsem jí ho, na její přání objednal. Druhý den, tram-ta-ra-dá, balík přišel. Jelikož jsem takové rádio instaloval ve Lhotě již jednou, v mžiku fungovalo. Pak ale doma u Hanky si postavilo hlavu a že nepůjde a nebude hrát a málem jsem té bedně dal facku. Asi se cestou rozbilo, myslel jsem si a zase ho odvezl domů, kde opět fungovalo. Pak si Hanka vzpomněla, že Wi-Fi nechala dát jiné heslo než stojí vzadu na přístroji a pak již vše fungovalo. Internet rádio používá signálu Wi-Fi a není závislé na počítači. Takže můžeš celý den vyhrávat a PC je vypnuté.
******************************


Via Caroline
nebo-li Goldene Strasse
středa, 29. října 2014
Již leta jezdíme mezi Frankfurtem a Prahou.
V Bavorské části této cesty stojí občas návěstí, jež nic nevysvětluje, neobjasňuje jen tam stojí: Via Carolina.

Teprve teď napadlo mou dceru googlovat a ejhle, co zajímavého se nám objevilo? Tak tedy cesta mezi Prahou a Norinberkem se jmenuje Zlatá cesta, je lidmi používána již od pradávna. Již Karel IV se zásadně zapříčinil o toto spojení. Potřeboval obchodní cestu mezi Čechy, Norinberkem a Frankfurtem. V roce 1513 nesla tato cesta název "Gulden Straß"

Celý úsek této silnice je částí Evropské dálnice čísla 50 a jmenuje se Via Carolina
******************


 Chmurný koutek
úterý, 28. října 2014
Je chladno
Veku je již chladno. Ani ne tak skutečně, spíše v našich duších se otevřel chmurný koutek. Je tam stále a trpělivě čeká, až si naň vzpomeneme. Často na něj jednoduše zapomeneme, ale je to absolutní jistota, jediná co v životě máme. Ten chmurný koutek na nás nezapomene. A proto si můžeme dovolit my na něj zapomenout; sedět v čekárně hlučné hospody, zpívat staré písně, popít piva, vína a z plných plic volat: pohleď, ty chmurný koutku, nemyslíme na tebe. Sedíme v čekárně a je nám dobře, je nám do smíchu! Na smutek je vždy čas a vždy naň dojde. Jen si teď v tichu podzimu občas více na tebe vzpomeneme. Nic neříkáš? Co bys měl taky říkat, když tě nikdo nemá rád. Tak přestaň, chci se smát! Chci se smát, smát, ale nějak to nejde. Však bude zase tepleji, až slunce vysvitne, pak si zase odpočineš ty, chmurný koutku, ty Ticho Podzimu, ty hloupý chytráku, ty holá pravdo, ty jsoucnosti, ….

****************
 Zase smutná novina

 
Ahoj kamarádi ještě informaci k pátečnímu sezení. Přišel chlapík který žil dlouhý léta v Mníšku a kamarádil od dětství z Fárou i z Vencou Kanaďanem. Ten sem občas přijel ze svým synem.  Chlapík si k nám sedl a začal také fotit a říkal že to hlavně fotí tomu Vencovi v Kanadě. Je prý na tom velice špatně, má prý těžkou rakovinu a už nikdy nepřijede. Zdraví Vás Z+J

Dodatek

Z fotek udělal onen chlapík moc pěknou PowerPoint presentaci, kterou tu na deníčku neumím zveřejnit. Proto jsem vytvořil VIDEO, VIDEO něm.verze, které sice není tak pěkné, ale jsou tam všechny fotky.

Na tomto místě přejeme všichni Vencovi sílu a naději…

Arno

****************************

Kde byl Karel Havlíček Borovský?
pondělí, 27. října 2014
Ano, ten byl v Brixenu a ne v Innsbrucku. A co tam dělal? Byl tam ve vyhnanství. Brixen je tak krásný kout světa, že si málokdo může dovolit tam strávit dovolenou. Jenže tenkrát v té době tam pan Borovský moc nestrádal, mluvil německy, a češtině se pouze zdokonaloval. Hlavně tenkrát v té době jeho slavné vyhnanství mělo zastrašit obroditele, což se nepovedlo a tím pádem se můžeme my, Češi chlubit velice jedinečnou věcí: čeština totiž umírala a kdyby skutečně natáhla bačkory, nedostalo by se jí milosti jako se to stalo u latiny, ne ta by byla chcípla nadobro. Zmizel by jeden gramaticky z nejtěžších jazyků světa. A jeho citáty? Borovského?

**Kdyby stáří dodávalo moudrosti, byl by dubový pařez největším mudrcem.

**Kdo sám v sebe doufá, ten nejlepší podporu nalezl.



**Nechoď, Vašku, s pány na led, mnohý příklad známe, že pán sklouzne a sedlák si za něj nohy zláme

**Žít je nejvzácnější věc na světě; většina lidí jen bídně přežívá.

Ten poslední citát byl ale od Oscar Wilde

******************

Láska je mocná čarodějnice
VIDEO
******************************
Zase na příjmu





neděle, 26. října 2014 
Dnes je již podzimně ale teď vylézá sluníčko 
Tak, a máme zase zimní čas. Poslední týden jsem se moc nehlásil, vlastně ani nemohl, v nemocnici neměli pro pacienty WI-FI. Byl jsem na všeobecném vyšetření, jinými slovy, na technické kontrole.  Měl jsem na pokoji fajnového pána, který byl již třicet let v penzi, jinak pracoval celý život u Lufthansy a jelikož se nemocnice nacházela v přistávacím koridoru, v podstatě letadla nad střechou již vysouvaly podvozky, vždy mi hlásil, podle zvuku, jaké přistává letadlo.

Jinak se neziskově staral o Starou tetu JU což je slavné, staré letadlo, které již před válkou bylo nasazené na linkách Lufthansy. Letadlo cestuje Evropou a pořádá vyhlídkové lety v různých městech a on tam jezdí jako pozemní personál, stará se, se svým týmem o chod letů a prodává upomínkové předměty. Jo vy nevíte co to je Alte Tante JU? Tak se tady podívejte.



******************************
 
Dopisovatel z Písků

neděle, 26. října 2014

Dnes je již podzimně


Ahoj kamarádi tak jsme se dozvěděli že malí Karlík Janza chytil zlej INFARKT. Stalo se mu to v práci
v jednom objektu ambasády, kde instaloval zabezpečovací zařízení. Měl štěstí že to bylo zrovna na ambasádě
kam přijel okamžitě doktor. Závěr je takový že má ČTYŘNÁSOBNÝ BAIPÁS. Nepil- nekouřil ale pokud vím
tak se v posledních letech neuvěřitelně honil v práci.
Tak že přátelé vemte si z toho ponaučení a řiďte se rčením klasika Jana Zborovského že shon a spěch totˇ
PRO HOVADA DOBRÉ.
Z dalekých Brd Vás zdraví Z+J




Zdravíme Vás z páteční merendy ve Lhotce. Zajímavé je že se připrděli i odpůrci naši hospody.
Dokonce si Tonda dělal nároky na svoje místo(u záchodu). Vyháněl doktora až mu Tomáš Talůžek řekl-jo je to
tvoje místo ale když tu nikdo nesedí. Chodíš do jiní hospody tak jaké tvoje místo.
Zdraví Vás Z+J

*********************
 
Přečti si:

Lze porazit Islámský stát?
***********

Reportáž ze záchodu
sobota, 18. října 2014
Dnes je nádherný den 20ºC
Ačkoliv nejsem umělec, ani spisovatel, či básník, o všechno toto jsem se snažil. Snažil ve smyslu, že jsem to rád dělal a že mě to bavilo. Našlo se hodně těch, co našlo zálibu v mých slovech, našlo se hodně těch co naprosto odmítli brát mé myšlenky jako literárně hodnotné a ve finále se našli i lidé, kteří, když navštívili mé stánky, měli pocit, že se nacházejí na veřejných záchodech. Ještě že si můžeme všichni psát co chceme, pokud nejmenujeme a neurážíme. Pokud jsem farizejský a škodolibý hlupák, tak si mohu psát co chci, nikdo mě již na mých stránkách nenavštíví. Zaplať pánbůh! Nechtěl jsem být nikdy spisovatelem, chtěl jsem jen napsat jednu knihu. Nebo dvě. Jen tak, protože se mi čtení líbilo. Ano, krásná beletrie, ta mi dokázala vyrazit dech. Důmyslný děj, nečekané zápletky a ohromující rozuzlení. A hra se slovy. Jak nekonečně důmyslná je lidská řeč a tím nemám na mysli češtinu, ta je také dokonalá, je to však spíše řečička, je příliš malá, kapesní, mluví jí jen pár lidiček v takovém malém údolíčku. Ale vezmeme si například angličtinu Shakespeara když mluví ústy Romea. Takový farmář z Oklahoma Country, který používá ten samý jazyk mu asi neporozumí. Ano, mám velkou úctu před spisovateli, jenže asi nevím, co to spisovatel je?!  Takový, co napíše několik knih, (píši knih, nemohu tu psát o románech) ve kterých neustále dokola dáví ich bezogene, sebe středné zvratky, jenomže pokaždé se ta kniha jmenuje jinak, prosím vás, co to je? Narodil jsem se, dospíval jsem, přišel jsem o panictví, dospěl jsem, byl jsem opuštěn, ovdověl jsem, zestárnul jsem, zemřu. To je přece život, který prožíváme všichni a pokud tyto věci, které s námi skutečně hýbou, nezabalíme do pořádně pěkné story, tak o tom přeci nemusíme mluvit. Znásilnit vydavatele s různě pojmenovanými zpovědními žvásty je trochu nudné. Hlavně tyto příhody, psané češtinsky na jedničku, zároveň být tohoto názoru sám o sobě, je na palici. Je to dobré, když je člověk na konci neúspěšného života, pak to pomáhá. Je to čistá sebelítost, která se snaží přesvědčit, že je užitečná, poučná, že dokáže ukázat i tobě cestu životem. Je to míchačka slov, která slova důkladně promíchá a odsype následovně do čtyř, či pěti pytlíků a vzniknou knihy. Tak to ne, já mám radši beletrii, jak nás naučný slovník poučuje,
krásnou literaturu. 
*********************************


Zajímavá fotka
pátek, 17. října 2014
Zdeněk mi poslal zajímavou fotku. Domnívám se, že je to foceno klíčovou dírkou, že je tam vidět část okna naší hospody a domnívám se, že se fotograf nacházel v absolutní tmě. Kde však našel tmu, když část okna vypadá, jako by venku svítilo sluníčko? Ať to bylo vyfoceno tak či onak: mě fotka zaujala z jiného důvodu. Takhle totiž vidím na moje pravé oko.

***************************************


U Prašné brány
pátek, 17. října 2014
Dnes je pod mrakem ale stále docela teplo

Dnes jsem dostal poštu od sousedky Mileny. Neustále bojuje s mým krtkem, že prý je na Nobelovu cenu. Také mi píše, že Tonda zase letí ke klokanům a že měla na návštěvě Nelinku. Říká o ní, že je to herečka a je velice fotogenická, no posuďte sami. Jako kdyby stála u Prašné brány, píše mi hrdá babička. Hlavně, že je legrace. Nelinka je po dědovi. Přesně na tomhle místě seděl Vašek a tomu je trochu více než rok a žebral. Celá ves na to přišla podívat! Tak tu přejeme šťastný dolet Tondovi do Austrálie a hodně zdraví lidem dobré vůle.
 ***************************


Burani
středa, 15. října 2014
Dnes svítí sluníčko 15º
Je to docela divné slovo: Burani! Pamatuji si jak jsem jednou se svým kamarádem Jardou procházel Kytínem. Tenkrát jsme byli frajeři, trempové, bylo nám 16 let a svět byl náš a čekal skromně až ho dobudeme. A právě v tom okamžiku, když jsme vcházeli do Kytína, jdouce pěšky z nádraží Mníšek pod Brdy, jsme potkali člověka, který jakoby s vesnicí splýval, jakoby neměl stínu. Na náš, tenkrát vybraný šestnáctiletý vkus, byl nemožně oblečen a zíral na nás s otevřenou pusou. Zřejmě byl překvapen tím, co viděl, nás však neuvedl v rozpaky: svorně jsme se tenkrát shodli, že to byl buran. Asi jsme slovo buran chápali jako něco, či někoho, co nebo kdo  ještě nikdy nebyl ve městě. Tenkrát, vzhledem naší krátké životní zkušenosti to byla Praha. Myslím, že jsme v té době jiné velké město neznali. Proč to tady píši? Včera jsme šli s Hankou po hlavní ulici našeho městečka, psy se nám pletli mezi nohy, auta se neustále tlačila ulicí, bylo horko a pak zase zima a nakonec jsme to vzdali a šli se schovat domů. Stali se z nás burani, odrůda lidí, která každého na ulici pozdraví, i když ho nezná, zato znající jméno každého psa v sousedních zahradách, chodící v plátěnkách či v gumovkách s vyboulenými tepláky a vytahanými svetry. Stali se z nás burani….
***************************


Domy, svědkové minulosti   VIDEO
pondělí, 13. října 2014
Dnes je deštivo, 17 º
Na ten domeček si pamatuji od té doby, co tady, v našem městečku žiji. A to je takových dobrých 40 let. Z počátku stával v zahradě starého domu a byl docela fešák, takový s láskou postavený zahradní dům. Pak se zřejmě změnil majitel nemovitosti, a hlavní dům dostal nový kabát i okna, domeček v zahradě zůstal netknutý a počal chátrat. Kdo ho postavil? A kdo je ten, co ho nechce ani opravit, ani zbourat? Co mu brání zahradní domeček, kdysi krásný, nyní šeredný, odstranit? Pravděpodobně je svědkem z hluboké minulosti! Možná, že připomíná někomu první lásku, možná tu někdo vydechl naposledy, ale zcela určitě je tu někdo, který si tuto vzpomínku chrání. O pár kroků dále býval starý, napůl zborcený hrázděný domeček, příliš malý, aby se tam mohl někdo nastěhovat, stával tam přilepený ke zdím jiných domků. Ale pak najednou dostal nové majitele, mladou rodinku, která domeček s láskou upravila a zanechala zcela bývalý styl. A pak zase na dalším rohu předělali majitelé hrázděnku takovým způsobem, že připomíná panelák. Styděli se za její stáří? Kousek dál je malá kůlna. Pokud vycházíme z té skutečnosti, že kůlna má něco schovávat, něco tam má dát odstavit, tak jsme vedle. Ta již ani nic neschová, stále tam ale stojí a je svým způsobem hezká. Mně se moc líbí, je to takový vysloužilec  jako já a nestěžuje si. Nakonec na posledním rohu osiřel domeček, kde bydlel námořník Eberhard se svojí černou manželkou. Ano, byla to Felicitas, která ukradla Eberhardovi starodávnou pušku a střílela s ní po ulici pánu Bohu do oken. Teď jsou již oba pod zemí a v domečku řádila firma, jež měla na nákladním voze smutný nápis: Entrümpelungsfirma.   Likvidační společnost. Tečka! Eberhard projel lodí celý svět v penzi byl co jsem ho znal a teď domek jednoduše vyklidili! Určitě sebou vzali i ten portrét  Hitlera, který měl viset v obýváku nad gaučem….
****************


Podzim 2014    VIDEO
neděle, 12. října 2014
Dnes je pěkný, slunečný den
Dnes jsme byli s Hankou po dlouhé době opět ve Spessartu ve slaných lázních. Bylo docela příjemně prázdno! Zato po ulicích se všude něco dělo. Dálnice byla také narvaná, jakoby to měla být poslední neděle s pěkným počasím. Byli jsme na obědě v Bürgerhaus, jsou tam již delší dobu noví  Pächter, Jugoslávci a dělají velmi dobrou gastronomii a nyní se jim jejich snaha vrací; dnes jsme našli poslední dvě volná místa. Mají opravdu kvalitní maso, vaří vše čerstvé a nic neodbudou, ani když je nával a oni pořádně plavou. Pajda čekal doma, někdo ho pustil na dvorek a tak ječel jako vlk, když zaslechl mé auto. Tak jsme hned projeli na kole naše stará loviště, potkali Marti a Martina. Mají tam již po sezóně.
*******************


Ungerovi, ZOO a Ebola   VIDEO
sobota, 11. října 2014
Zapomněl jsem se zmínit o tom, co bylo v nemocnici neobvyklé. Když  se mnou sepisovali papíry, co byly potřeba vyplnit k příjmu na stanici, byl jsem několikrát otázán, zda jsem nebyl v Africe, nebo zda jsem se nesetkal s lidmi, co se  z Afriky vrátili. Moje odpovědi byly záporné a moc jsem o tom nepřemýšlel. Pak jsem si všiml plakátů, které v podstatě visely všude a na nich se ptali to samé, v několika jazycích. Pak mi to došlo, no přesně řečeno mi to došlo až v souvislosti návštěvy Ungerů v pražské ZOO. Zdenek má teď ten proslavený "MOROBURUS" a Jana je také nastuzená. Očividně měli styk s Afrikou. Snad každý třetí obyvatel ZOO byl v Africe. Že  by to byla Ebola?


******************

Člověk si musí udělat radost v každém věku

sobota, 11. října 2014

Dnes je vlhké teplo, pod mrakem

Dnes jsem šel do lékárny ověřit si léky. Pan primář v nemocnici mi předepsal to samé co mi předepsali na Příbrami. Všiml jsem si v nemocnici, že mi minimálně třikrát denně měřili krevní tlak.  Jednou mě sestřička zbudila již v půl osmé ráno, já se tak lekl, že jsem měl vysoký tlak. Posléze jsem měl zase měl normální. V posudku diagnózy, který byl shodný s popisem z Česka stálo, že si mám kontrolovat tlak. A tak jsem si v lékárně koupil takový přístroj co měli v nemocnici. Ani nemohu popsat, jakou jsem si udělal radost.



*********************

 

Ahoj kamarádi včera jsme v hospodě nebyli a tak Vám nemohu žádné zprávy hlásit.
Jana měla rýmu- kašel a.t.d. a samozřejmě že mě při nekontrolovaném styku nakazila. Ona byla marod
sotva tři dny ale já s tím bojuji celý týden. Tak že žádná hospoda ale teplo a čajíčky.
Jinak hlavní zprávu je že včera večer umřel náš soused Pavel Landovský. Bylo mu 78. let a tak se uzavírá jedna kapitola života.
Zdraví Vás Z+J
 

 ********************
Johan Wolfgang von Goethe,
pátek, 10. října 2014
Dnes je pod mrakem a vlhké teplo
..je universitní nemocnice ve Frankfurtu. Je to v podstatě město ve městě, pokud to mohu posoudit, je to tak velké jako Mníšek se Lhotou a Rymaní dohromady. Když jsem z domu č. 8 jel na prohlídky do domu č. 85 jel jsem místním autobusem, který neustále pendloval a vozil nemocné sem a tam. Proč jsem tam posledních pár dní byl? Chtěl jsem si diagnózu českých lékařů potvrdit: měli bohužel pravdu. A tak půjdu životem dále jen s jedním okem.

Ještě zážitek z oční kliniky: protože to bylo oční oddělení, tak asi neměli zapotřebí udělat do pokojů záchody, ty byly na chodbě. Některé na pravém konci, jiné na levém konci chodby, tam jich bylo více. Jak je známo, ráno se "musí" Na pravém konci bylo vše obsazené, na pravém konci hlídala záchody černoška-uklízečka a řvala nic, nic, vytřeno jdi támhle, a ukazovala na druhý konec chodby, kde bylo obsazeno. Tak jsme skákali po jedné, dokud nevydala důležitá žena s černou pletí, záchody k použití. Jiný a to byl černoch, ten zase převlékal postele: Německo- zima, Španělsko- zima, Afrika?- teplo. Tak jsem důležitě pokyvoval hlavou, k této duchaplné debatě….

**********************
V čínské restauraci 
VIDEO

U Štěpánků se udilo


  VIDEO
**************************

Blázinec

pondělí, 6. října 2014

Dnes je pod mraky 14º

Včera jsme se přesunuli do Frankfurtu. Irenka nám poradila, že je lepší jet přes Prahu, tedy za Zbraslaví se vydat na Plzeň. Teoreticky by to asi fungovalo, kdyby na počátku plzeňské, ještě skoro v Praze nevyhořelo osobní auto. Takže jsme tam trdlovali asi 20 minut. Pak to odsýpalo. Jelikož byl v Německu v pátek svátek, tak se vypravilo spoustu lidí na prodloužený víkend. To se u nás v Čechách také zná, ovšem ne takové fiasko: dálnice byly nacpané, všude se muselo čekat, nebylo výběru, jak to projet jinudy. Na rádiu Bayern 3 hlásili každou čtvrt hodinu zácpy. Nové bylo, že říkali pokaždé jak dlouhá je zácpa a kolik minut budou mít cestující zpoždění. Hlášení trvalo pokaždé více jak deset minut, takže více hlásili situaci na dálnicích, než stačili hrát muziky. Nakonec jsme dorazili domů, Annabella jela fantasticky. Tiguan čekal poslušně v garáži u Hanky a okamžitě nastartoval. Akorát brzdové obložení trochu drhlo, ale dcera šlápla dvakrát  na brzdu a bylo to dobré. Říkala. A tak jsme zase ve Frankfurtu. Pajda si již vše zkontroloval, byli jsme i nakoupit a koupili jeho dobrůtky. Tak vás všechny, co jste zůstali doma zdravíme…..
***************************************** 


 Léto s kamerou od Míli
***********************************

Bagr  VIDEO
pátek, 3. října 2014
Dnes je pěkný podzimní den
Včera jsme poseděli na skleničku u Míli a Evy. Vedly se řeči a malý Míla prohlásil, že zítra mu přijede bagr. Bude dělat průkop od elektrického sloupu na pozemek. A opravdu dnes ten bagr přijel. Pracuje tam celý den a je tak roztomilý, že by si ho člověk nejraději dal doma do proskleného sekretáře….
 ************************


Říjen
čtvrtek, 2. října 2014
Dnes je hezky, 15°
Tak jsme se ani nestačili ohlédnout a máme tady podzim. A za tři měsíce bude zase nový rok. A tak se to zdánlivě točí stále dokola. Ale je to opravdu jen zdánlivé! Jednou se kolotoč zastaví. Vědci v Německu teď vydali studii, o tom, že lidstvo momentálně spotřebovává tolik energie a nerostného bohatství, jako bychom měli k dispozici dvě a půl naší Zeměkoule. Jenomže my máme tu Zemi jen jednu. A o tom, že bychom se mohli uskrovnit se mluví pouze teoreticky. Prakticky to ani nejde. Lidé vyzkoumali vše možné aby přišli na to, že vlastně nic nevědí. Nedokáží ani správně objasnit zdánlivě nesmyslné texty z Bible podle nich popisuje Enoch, kterého Bible vlastně zamlčela, že cestoval s bohy v ohnivém stroji a říká, to co prvně viděli lidé, když letěli vzducholodí k severnímu pólu. Letěl od území středozemního moře a popisuje sníh a ledovce severního pólu a  to již viděl několik tisíciletí před Kristem. Takže až se navzájem vyhubíme, počne vše zase znova, jako ona civilizace, která tu již jednou byla. A zase budeme vynalézat to, co se již dávno, v hlouby času, vynalezlo.
********************************


Smutné výročí
středa, 1. října 2014
Dnes je tomu rok, co nás navždy opustil náš kamarád, soused, spoluobčan,  manžel, otec, strýc a dědeček Václav Hanzlík. Mileno, jsme všichni , v těchto pohnutých chvílích, s Tebou spolucítíme a vzpomínáme…
*****************