Příspěvky

ČERVEN 2016


A je klid

úterý 28. června 2016

Slunce, mraky, čerstvý vzduch



***VIDEO Mileninazahrádka***

Velká Británie vystoupila z EU a teď se všichni diví. Nakonec snad ani vystoupit její občané nechtěli! Prý jim to bylo špatně vysvětleno! Erdogan se omluvil Rusku za sestřelené letadlo a udobřil se s Izraeli, nakonec si to Anglie ještě rozmyslí, a Milena má krásnou zahrádku….

 


Brexit

sobota 25. června 2016

Vedro, slunce, bouřky


***VIDEO Gartenfest***

V pátek nad ránem explodovala bomba. Vybouchla v Londýně a byla směřovaná do Bruselu, do vlády EU. Jenže, ti panáčkové tam, jak se zabývají zrušením varných konvic, velikostí rajčat a Pomazánkové, si toho zřejmě asi nevšimnou. Byla to strategicky varovná bomba, určená jen Evropské vládě. Pokud , a posuzuji to pouhým selským rozumem, se způsob vládnutí v Evropě nezmění, bude konec. Nepotřebujeme, aby někdo říkal jak máme vařit, co máme jíst a bral národům Unie jejich národnost. Neboť právě v tomhle byla a je EU jedinečná. Jednotná měna, bezvízový a bezcelní styk stačí. Vládu mít nemusíme. A jestli to nedošlo těm pánům tak… a vlastně, oni to vědí, ale být zašití v Bruselu a nic nedělat je lákavá pastva pro voly.. a i pro krávy. 

***

Nenávidím věci

pátek 24. června 2016

Dnes je strašné vedro, ale mohlo by býtii hůře


Nenávidím věci kterým nerozumím a které si dělají co chtějí.  Zrovna tak i u živých tvorů. Ti kterým nerozumím těch se spíše bojím. Zrovna mě naštval Facebook, protože si dělá co chce. Já vím, že je to tím, že se v tom programu nevyznám, ale přesto: moje stránky mě poslouchají na slovo a to Facebook nedělá. Ten si dělá co chce. Má nenávist není neodvolatelná. Nejsem Brexit ten dnes nastal a prý se nedá nikdy odvolat. Já snad jednou ten Facebook pochopím a budu ho milovat. Zatím ale ne. A ten Brexit asi také nemusí být navěky. Stačí jen změnit zákony, že? To je vůbec nejlepší způsob vlády: když se něco nesmí, zjistí se co tomu brání a pokud je to taková maličkost jako státní ústava, no tak se změní! Není nic jednoduššího. 

***

Až se Západ naštve, zbyde z té vaší Mekky akorát díra do pekla. Přečtěte si celý projev Kláry Samkové, který nerozdýchal turecký velvyslanec

Advokátka Klára Samková dnes hovořila na semináři v Poslanecké sněmovně o islámu. Její slova způsobila velký rozruch – turecký velvyslanec opustil sál a některá média píší o skandálu. ParlamentníListy.cz nyní přinášejí celý projev advokátky, která muslimy skutečně nešetřila. čti dále:


Vedro

čtvrtek 23. června 2016

Dnes je již 30⁰

***VIDEO U Mirka na Rovinách***

 

Dnes konečně dorazilo léto, má být i více jak 30⁰. Včera jsme byli na pivo u Dernerů, potkali jsme tam Mirka a náhodou přijel bratr Karel se sestrou. Šli jsme tam pěšky a dolů také. Pajda se moc divil a celou výpravu vedl.


První letní den

úterý 21. června 2016

Mraky a slunce


***VIDEO První letní den*** 

Možná, že máme dnes poslední úterý, kdy je Británie v EU. Byl by to i poslední první letní den spojené Evropy. Ale možná, že vše zůstane při starém a  Anglie se ve čtvrtek rozhodne správně. I když to slovíčko „správně“ vnímá každý jinak. I nechme politiky, na to máme lidi, kterým podle mého názoru platíme až příliš velké mzdy. Když si k tomu domyslíme, že ještě kradou, je to až příliš nespravedlivé. Ale říkal někdo, že je život spravedlivý? Ne, já to ještě neslyšel. Tak jsme dnes odvezli staré plastikové lehátka do sběrných surovin, protože nám zčista jasna počaly vzadu, v koutku o kterém nikdo neví a který nikdo nevidí, vadit. Projeli jsme kolem kontejnerů, které se dají nájezdem pohodlně docílit s celým autem a jen házet dolů. Podotýkám, že cesta to byla krkolomná a že jsem nespadl. Pak se udělalo počasí na sekání trávy a nakonec na posezení na sluníčku. Konečně jsem na malém rádiu v zahradě naladil Country Rádio, tak nám ku štěstí snad již nic nechybí. Ať žije léto a Evropská Unie!!!

 

Wendys

neděle 19. června 2016

Dnes máme mraky a horké slunce

***VIDEO Wifi Wendys***



Včera se z ničehož nic objevil malý Wendys. Přišel s přítelkyní a přišla později i Hanka s pejskem. Wendys měl nového pejska, štěňátko a Pajda se mohl zbláznit. Tak otravoval a neustale se na peska nemravně choval, že jsem ho musel přivázat. Slávek mi na něj půjčil řemen na slony. A tak chlapeček ležel na zemi a fňukal. Zábava byla kolem celého stolu, nejvíce se probírala skutečnost, že Hanka viděla na Pískách ufouny. Co tam chtěli nám zůstalo utajené.

 

Ládíknám poslal VIDEO Vichřice-Tvist

 



V sobotu 18. června 2016 si v Mníšku pod Brdy a jeho okolí připomeneme 20. výročí od zavedení Pražské integrované dopravy do této oblasti. Další Regionální den PID, který se bude konat cca mezi 9:00 a 18:00, bude bohatý nejen na historické dopravní prostředky, ale na své si přijdou také milovníci cyklistiky. Na  posílenou cyklobusovou linku mezi Dobřichovicemi a Kytínem vyjede unikátní, dnes již historický Cyklobus Karosa B732.

********************************

Smutná zpráva

sobota 18. června 2016

Dnes svítí sluníčko a je studený vzduch



Včera, v pátek dne 17.6.2016 ve večerních hodinách nás navždy opustil kamarád, manžel, otec a švagr Mirek König. Vyslovujeme na tomto místě hlubokou soustrast rodinným příslušníkům. Čest jeho památce. 

*******************************

Co bych chtěl říci

17. června 2016

Dnes lije jako z konve


Každý, někdy prochází situacemi a časy, které jsou těžké. Život není snadný. Jen pro vaši představu: Věděli jste, že zvláště ti, kteří se tváří statečně a hrdinně jsou nejcitlivější? Že ti, kteří ukazují nejvíce sebevědomí jsou ti, se kterými bylo špatně zacházeno? Věděli jste, že ti, kterým nejvíce záleží na druhých, by měli být pod dozorem přátel? Věděli jste, že nejtěžší je říci „Miluji tě“  „Omlouvám se" a "Prosím, pomoz mi" ? Dokonce i když se člověk směje, neznamená to, že se cítí dobře, že za úsměvem neschovává tíži, kterou právě prodělává. Všem  mým přátelům, kteří právě procházejí nějakou těžkou dobou, přeji odvahu prolomit ticho a vyslovit ona těžká slova. My všichni potřebujeme povzbuzení. Chtěl bych požádat všechny, aby laskavě sledovali úzkost a stísněnost, hrůzu a depresi našich spolupoutníků, aby včas požádali o pomoc rodinu, kolegy aby se starali o své zdraví. Podejte  pomocnou ruku. Udělejte to, nikdo z nás není proti těmto stavům imunní.  

Posezení na Pískách

čtvrtek 16. června 2016

Slunce mraky hrozba bouřek

Včera nás Zdeněk pozval na hudební večer na Písky. Ve
skutečnosti se podávalo jídlo na zahradě, pak následoval úprk do chaty, protože se přihnala bouřka. Pak byly obložené talíře a nějakou tu písničku jsme si také zazpívali. Jinak jsme si povídali o všem možném. Před
tím jsme měli zážitek jako z divokého západu: sedlák Libor hnal stádo krav, takže jsme u statku čekali skoro půl hodiny, než je přehnal. Jediná chyba ve scénáři byla, že Libor nejezdil na koni mávajíc nad hlavou lasem, ale na čtyřkolce. Při trošce fantazie jako na koni vypadal…


Řeči se mluví

středa 15. června 2016

Dnes prší



Každý má nějaký zážitek. Chce to někomu říci. Nechce u toho stát a chce si něco vypít. Tak vznikla hospoda a jiné tomu podobné podniky. No představte si, že jste majitelem činžáku a nějakým nedopatřením vám někdo odpojí vodu do dvou obydlených bytů. Jistě, nejprve se rozčílíte, pak se naštvete. Pak počnete sjednávat nápravu. Ale u stolu v hospůdce, po jednom nebo dvou pivečkách to řeknete kolemsedícím a je po stresu. Nebo si třeba objednáte podlahu, prkna jistých rozměrů a oni vám přivezou přesně to co nechcete. Nebo se pohádáte s kamarády. No s kým jiným by se asi dalo hádat? To funguje jen mezi lidmi, kteří si jsou nějakým způsobem blízcí. U cizích se vám pohádaní nezdaří. No a u toho stolu v hospůdce si ulevíte. Bože, jak ten svět krásný, už se nehádáme, prkna již mají správný rozměr a voda zase teče. Proto se tedy vedou řeči. Přestože  nemají žádný jiný význam. Nic nevytváří, nestaví a nebudují a přesto jsou důležité…



Za věrnost samotka
neděle 12. června 2016
Dnes je pod mraky a dusno


Celý život strávili bok po boku. Jeden bez druhého nemohli žít. V mládí ještě trochu pěstovali přátele, hráli dokonce ochotnické divadlo. Poslední dlouhá léta žili u bratra za vysokou zdí, jako ve vězení. Všechno bylo krásné, jen život šel dál. On byl dosti žárlivý, dokázal při jeho 90. narozeninách sehrát  perfektní žárlivou scénu před velkou společností. Teď je sama. Umřel. Nevidí kdo za vysokou zdí jde kolem, nemůže přijít s nikým do kontaktu, protože špatně chodí a vidí. Je to pěkná odměna za léta věrnosti. Je to samotka. Ale je to příběh ze života a dopadneme více méně všichni tak. Není dobré nemít přátele, nemít jedinou možnost, někomu zavolat, s někým si popovídat, pozvat někoho na čaj. Myslím, že tak jak se ve škole učí o sexu, mělo by se učit i jak žít.


Londýn -Britská královna uspořádá hostinu pro 10.000 lidí


 Oslavy 90. narozenin královny Alžběty II. budou dnes v Londýně pokračovat hostinou pro 10.000 lidí, která se uskuteční před Buckinghamským palácem. Pozvanými jsou zejména zaměstnanci více než 600 charitativních organizací, nad kterými má královna patronát. Pouliční oslavy jsou v plánu i v mnoha dalších britských městech.
Zdroj: Internet
Miluška
čtvrtek 9. června 2016
Dnes je chladněji, pod mraky

Moje nejstarší kamarádka Miluška má velký problém. Na jedné straně si zakládá na tom, že je nejstarší, ale to slovo se jí v té větě vůbec nelíbí. Ona by v podstatě chtěla, aby jí bylo osm a dvacet, ale abychom se při tom znali, tak jak to ve skutečnosti je, šedesát let. No nic, legrace musí být. Míla mi přivezla hlavně léky pro Pajdu. Měla z toho z počátku hlavu zamotanou, protože jeden lék jsou ampulky v tekuté podobě a tekutiny se na palubu letadla nesmí brát, ale pak jí její snacha, letuška, uklidnila, že je to v pořádku. Tak jsme poobědvali a pak jsme jeli navštívit Arnoštku do Voznic. To je zajímavé, co jsme všichni za tu dlouhou dobu co známe zažili a to si každý vzpomene na něco jiného. Bylo to pěkné posezení, bylo to krásné a bylo toho dost, protože Manon je včela Manon je růže vhozená do kostela…

Myšlenka 
čtvrtek 9. června 2016
Dnes se počasí kazí

Člověk má takové zlé návyky, za které nemůže. Dá se říci, že lidé jsou sami a je jedno kolik mají kolem sebe svých vrstevníků, tam někde hluboko je každý sám. Je to horké magma, které ostražitě střeží své okolí a při sebemenším pocitu křivky dokáže jediným výbuchem zničit vše, co si dlouhá léta pěstoval a vytvářel.  Někdy je to k smíchu, jindy k pláči, ale tak jsme my lidé stavěni. Jsme v podstatě stavěni žít jen pro sebe a urvat ze života, co se dá. Je málo toho, co nás potěší. Nejlepší útěchu najdeme v zahrádce. V čarovné zahrádce.


Ruská letající letadlová loď
 Pondělí
6.6. 2016


Láska to je moudrá, krásná, stará dáma...
Hraje: Martin
Byla tu Radka
neděle 5. června 2016
Krásný letní den


Skutečně dnes přijela Radka se svým přítelem Martinem. Martin je prima kluk, je kuchař a má postavu, že snad konečně Radku srovná. Moc jim to ladí, mají velké plány a představy, které se navzájem kryjí. Přijeli odpoledne se soudkem piva a hned jsme ho vypili. Pak jsme šli do salónu, pozval jsem Irenku a přišla i Květa a Eva tak jsme měli dost síly postavit se Radčiným záchvatům dobré nálady, hlasité výřečnosti a vůbec, celé té síle, která z ní vyzařuje. Ve finále jsme seděli ještě v zahradě určitě déle než do tří. Dnes jsme jeli navštívit Jardu v Davli, málem se nám to setkání nezdařilo, protože bylo zamčeno a telefon nikdo nebral. Nakonec vylezla z domku Evička a i Jarda se ozval, že prý sloužil v Chýši až do půl sedmé….

Den kdy přijede Radka
sobota 4. června 2016
Slunce bouřky

Po celém Evropě jsou bouřky a přívalové deště. Bude to asi tím, že se soused rozhodl postavit si bytelný plot, aby mu do zahrady netekla voda z Brd, protože tam kácí stromy jako by je kradli. Udělal tři metry podezdívky z celkové délky 12 metrů, no a od té doby lije. Stejné to bylo, když před třemi lety koupil Míla sněhovou frézu a od té doby nenapadl sníh. Tak nezbude než chodit do hospody a nadávat, že měl autobus zpoždění…



Tahači
čtvrtek 2. června 2016
Dnes se střída horko s bouřkami



Když jsem se dnes ráno probudil, hlídala Hanka s paní Mandákovou dva chlapi, co seděli ve dvou obrovských tahačích. Jeden stál o naší zahrady a druhý u požární zbrojnice. Nikdo neměl zdání co to je, protože ty potvory musely přijet ještě v noci. Pak se ale ženský dozvěděly, že se zadělávají díry v asfaltu v cestě na Roviny, ale že to bude hned hotové. Pak přijely zase dvě potvory, jedna byla válec a druhá asi ohřívala asfalt. Jednoduše zase si to nádobíčko naložili a byli pryč. Vlastík nám dal nasýpací uhlák, který měl soused připraven na vyhození a tak jsme do něj koupili kytičku, a v jezírku nám vykvetli tři lekníny


Plavání v červnu
středa 1. června 2016
Dnes je teplo a slunečně


Neoblomný čas mého počítače mi říká, že jsme opět načali nový měsíc. Ano, život jde bez konce dál! Tak mi to občas připadá. To live in memory of the lonesome times! Zpívá Ray Charles ve své písni: žít ve vzpomínkách v osamělé době. No, tak nechme sentimentality, nikdy není tak zle, aby nemohlo být hůře. Dnes jsme byli zase plavat, den dětí, který dnes slavíme se tam nekonal. Cesta tam a zase zpět je teď v nejkrásnějším údobí: vše kvete a zelená má stovky odstínů. V jednom místě kousek za Novou Vsí žije asi zaječí rodinka. Skoro pokaždé ho vidíme, dnes s námi dělal závody. Máme již zavedeno posílání městských zpráv po SMS, neustále nás město varuje před přívalovými dešti, ale nás se to zatím vyhýbá….