Příspěvky

LISTOPAD 2021

 K ONTAKT ⧭Galerie Fantazie  ⧭UNESENI ⧭Kdo KDO má dnes svátek?  Vzpomínka po Deseti letech-Anička   ⧭ Deníček také na Facebook  ⧭Seznampísní ⧭MUZIKA ⧭Nalaď si kytaru ⧭Seznam léků a jejich účinků  Pohádky,Romány,Povídky    IT WAS MY LIVE  Vánoční pohádka 2020    komunistický psi 

➽➽Deníček seznam let a měsíců

➤➤




►Adventní čas

neděle 28. listopadu 2021#zima, sníh padá a zůstává ležet

VIDEO: adventní čas➤➤

►Zase nastal čas Adventní a můžu říci, že mne dost zaskočil. Léto uběhlo a mám pocit, jakoby vůbec žádné nebylo. Přesto to mělo být nejteplejší léto všech dob a byly zemně kde bylo horko smrtící. Ale tady se mi to tak nezdálo. Od počátku podzimu odcházejí kamarádi jeden za druhým do věčných lovišť, tak by to nazvali trampové a vskutku! Tak silná a již věky trvající instituce, „páteční hraní na kytary ve Stříbrné Lhotě“, se pomalu vytrácí. Takže jednoho dne se bude Stříbrnou Lhotou nést píseň: „již dávno, dozněly Lhotou kytary“. Otázkou je ovšem, kdo tu píseň složí, a kdo ji bude zpívat. Naše generace tu již nebude. Ano, je to tím, že nic nepřichází ze zadu. Nemáme dorost a snad jsme asi udělali chybu, měli jsme si ho pěstovat. Kde jsou ti kluci co se učili na kytaru. Měli prsty bolavé jako bambule a to jen proto, aby se na ně podívala nějaká dívka. Dnes jistě také existuje nějaká pomůcka, jak sbalit holku, ale já ji neznám. Takže si člověk stále více uvědomuje pocit čekárny. Čekárny kde se přijde na řadu, a odporoučí se do věčnosti. Je to trochu jiná čekárna, v té se již nespěchá a dává se příležitostně i přednost. Prosím  máte jen dva rohlíky? Jděte napřed…..




►Nakládá se zelí

pátek 26. listopadu 2021#stále zima a zataženo

 


VIDEO Nakládá se zelí►►

►Čas letí jako voda a již tu máme období, kdy se nakládá zelí. Koupilo se 100 KG zelí a jelo se. Nejhorší část této činnosti je to mlácení kladivem, aby zelí pustilo vodu. Letos tuto činnost převzal Honzík, Kája a Lenka zelí krájeli a jí krouhal na robotu. A tak teď to zelí kysá….






►Emigrant Giovanni Zarrella

pondělí 15. listopadu 2021#mlha, zima, nepříjemně

Hudební ukázky Peter Maffay-Zarrella►►   Giovanni Zarrella►►  Nino de Angelo- Zarrella►►

►V sobotu dávali na ZDF Giovanni Zarrella Show. Vy ho neznáte? Je to Ital, který se narodil italským emigrantům v Německu, někde v Düsseldorfu. Taková byla doba v poválečném Německu. Všeho bylo dost, práce všude, jen muži nebyli. Položili své životy ve válce. Německo tenkrát vyřešilo situaci tím, že pozvalo plno dělníků z evropské ciziny. První byli Italové, ostatní následovali. Nebyli mezi obyvateli oblíbení, nadávalo se jim „hostující dělníci“ a znělo to dost pohrdavě. Také se jim říkalo „špageti žrouti“ a to bylo také hanlivě myšleno. Nicméně léta šla malí italští klučíci se líbili německým holkám a rodiny se sblížily a celý život se obohatil o spoustu nových zážitků. Němci se naučili jíst česnek a italové dochvilnosti a spolehlivosti a teď se mají všichni rádi. Hudební show „Zarrella“ je výjimečné v tom, že všechny šlágry zpívá zpěvák se svými hosty také v italštině. Zarelli tu hraje, prvního milovníka, obdivovatele žen, milujícího syna a na jeho „mama „ si entertainer vzpomene několikrát za večer. Připadá mi a ve skutečnosti to je hra na šťastný, zdravý a dobrý život. No a co? Není to to, co si každý, i když někdy tajně, ze srdce přeje? Mezi publikem se objevují kapesníky co osušují slzy, upřímná italská naivita se tu střetává s nepochopitelnou německou přesností live vysílání, bella vita, krásný život tu hraje celý večer hlavní roli! A tu mi napadá neskutečná pokora člověka co vyrostl ve dvou světech, používá dva mateřské jazyky a pojí s úsměvem a písní dva národy, které se navzájem obohacují o něco, o co se politici marně snaží: o společné mezilidské žití o krásný život, bella vita…
Nahoře přikládám odkazy na Zarrella Show

  


Renovování bytu Mainkal 18








► Podzim ní depka

středa 10. listopadu 2021 #chladno ale slunce svítí

►Já vím, že to více méně chytne každého: jak skončí léto a své vlády se ujme plískanice, počne se nám stýskat po sluníčku. Začneme být nevrlí a cítíme se otrávení a tak se někdy stává, že přehlídneme leckteré krásno podzimních dnů. Obzvláště pak když se slunce rozhodne, že nám na to posvítí. Šel jsem tuhle v podvečer nahoru, do podkroví mého domu a tu jsem spatřil to krásno, o kterém tu píši. Hrálo všemi barvami, rudá zář západu a srpek měsíce, který svým písmenem „D“ prozrazoval, že bude brzo úplněk. Docela mě to potěšilo! To co nás těší je mocné kouzlo barev. Jistě víte, že Vincens van Gogh maloval jako zběsilý obrazy slunečnic. Před tím si uřízl ucho. Teprve nedávno zjistili vědci, že žlutá barva slunečnic léčí pocity strachu, uklidňuje.




Nemám rád konspirační teorie, ale některé by mohly být pravdou

Eva Miesslerová   Babiš znovu premiérem.

Eva Miesslerová  · 41o h1e  · 

MOHL BÝT PREZIDENT ZEMAN OTRÁVEN?

Ukazuje se, že volby proti Babišovi byly jištěny třemi způsoby:

1. Ústavní soud snížil potřebné hlasy pro koalici na pouhých 5 %, místo násobku 5 % podle počtu členů koalice.

2. Těsně před volbami se udělala pomlouvačná kampaň proti Babišovi přes neziskovky, z nichž některé vlastní Soros, na základě tzv. Pandora papers. To muselo ovlivnit spoustu lidí, kteří se rozhodovali až před volbami. Po volbách se přiznalo, že Babiš nic nelegálního nedělal, ale účelu se dosáhlo, Babiš volby prohrál.

3. Bylo ale také třeba odstranit prezidenta, protože ten trval na tom, že pověří sestavením vlády nejsilnější stranu, nikoliv koalici. Dalo se očekávat, že to bude Babišovo ANO, což se také stalo, dostalo 2 x víc hlasů, než druhá ODS.

Prezident, který byl až do té doby v dobrém zdravotním stavu, začal před volbami nečekaně churavět a zkolaboval přesně ve chvíli, kdy měl pověřit Babiše sestavením vlády. Byla to náhoda?

Lékařka z Kazachstánu přišla pohotově s diagnózou, že je to způsobeno alkoholem, i když prezidenta osobně neviděla.

Podle řady lékařů se Zemanův stav dá těžko vysvětlit, protože k tak velkému poškození jater nemohlo normálně dojít za krátkou dobu od posledních testů.

Zeman má mnoho nepřátel. Opozice se se svou nenávistí ani netajila. Z ODS jsme slyšeli výroky typu „Měl by se podřezat jako svině“,

MUDr. Martin Straka z TOP09 použil výraz „poch*aná mrtvola“ a „bezpáteřní kur*a“.

Zeman má nepřátele i v zahraničí, protože odmítá příliv migrantů do naší republiky a tak hatí plány EU na zničení národních států a vytvoření superstátu typu USA.

Nepřítele má proto i v Sorosovi, který migraci intensivně podporuje. Soros vlastní obrovský majetek a přes své neziskovky se snaží ovlivňovat politiku v Evropě.

Soros podporuje migraci z Afriky a Asie do Evropy jako pomstu za holocaust. Pokud zanikne bílá rasa, tak jeho vlastní rasa už nikdy nebude považována za méněcennou, naopak, bude vládnoucí, tak jak je to v bibli, bohem vyvolený národ.

Je to paradoxní, že se v dnešní době na jedné straně v přírodě chrání všechno od brouků až po velryby, a na druhé straně se plánuje genocida celé jedné lidské rasy.

Babiš a Zeman jsou v cestě důležitým lidem a jejich plánům v cizině, i zlatokopům u nás.

Kdo ví, co se Zemanovi opravdu stalo, co dostal a kdo mu to dal? Potřebovali bychom detektiva Colomba, aby na někoho ukázal prstem. Bude to pravděpodobně někdo bezvýznamný, kdo to udělal pro peníze, v řádu milionů. Sorosův majetek se nepočítá na miliony, ale na miliardy, může si koupit kdekoho.

Opozice by na to nedala nic, ta by to nejraději udělala sama.

Bylo zajímavé vidět, jak byla na tuto situaci připravena. Zatímco prezidentská kancelář byla v šoku a nevěděla pořádně co se situací dělat, opozice už měla na stole připravený článek 66 Ústavy.

Vypadá to, že tyto volby byly nejenom podvodem, ale i zločinem. Účel byl dosadit u nás protičeskou kolaborantskou vládu, řízenou z ciziny.

Volby je třeba anulovat, protože se stalo příliš mnoho špatných věcí, které se neslučují s demokracií. 



 



►Poslední věc

sobota 6. listopadu 2021#dnes je docela hezky, jinak to bylo horší

►čas se krátí k večeru! Tak by se dal nazvat podzim a i to co se odehrává v přírodě ale také v lidských osudech. Předjaří tak nazýváme zrození, první kroky batolátka jaro pak období učení. Léto je život a podzim zase návrat domů, do věčna. Tady je potřeba zařídit poslední věci, nebýt nepřipraven. Často a dlouhou dobu se toto období přehoupne do jara a pak zase vše běží od počátku. A přestože to víme a často o tom mluvíme, raději na to zapomínáme. Odtud také přísloví: zapomněl jsem na to jako na smrt. Ano, zase nás navštívila. Skoro přesně na den po roce  co odešla Jaruška, odešel na věčnost také Miloš. 5.11.2021 vydechl naposledy. Přeji tedy z tohoto místa hlubokou soustrast, jeho ženě Květě a celé rodině. Na koho myslíme, ten neodešel, je mezi námi.