Příspěvky

LEDEN*2022

  K ONTAKT ⧭Galerie Fantazie  ⧭UNESENI ⧭Kdo KDO má dnes svátek?  Vzpomínka po Deseti letech-Anička   ⧭ Deníček také na Facebook  ⧭Seznampísní ⧭MUZIKA ⧭Nalaď si kytaru ⧭Seznam léků a jejich účinků  Pohádky,Romány,Povídky    IT WAS MY LIVE  Vánoční pohádka 2020    komunistický psi 

                                                                                      ➽➽Deníček seznam let a měsíců






►Lenka slavila

VIDEO U Lenky►►

neděle 30. ledna 2022#oteplilo se a je vichr

►V sobotu odpoledne se slavilo ve Voznici u Lenky. Mají tam již od loňska překrásný stylový Partyraum,  no a teď musím najít pro tento výraz český ekvivalent , asi nejlépe se hodí mejdanový sklípek, s pravým krbem, krásnou akustikou, s parádní toaletou a v budoucnu tam bude i sprcha. Lenka uvařila, a nadělal jednohubky, byla jednoduše výborná hostitelka. Děkujeme na tomto místě za pozvání a přejeme vše nejlepší  do dalších let.


 



►Malý Kuře

sobota 22. ledna 2022#sníh a sluníčko kolem nuly

VIDEO: Malý Kuře►►

►Včera hráli na sále kluci z osady Údolí děsu a jejich dorost, kteří si říkají pozvolná smrt. Bylo jich docela dost, a tak hráli na sále. Měli dokonce pravou basu a znělo to skutečně lépe než Zdenkova vodácká basa, i když teda ona zní také dobře. Jirka mi dal popis události a také mi prozradil že na sále je Malý Kuře. O jeho otci, velkým Kuře jsem nedávno psal, že nám udělal tu nahrávku na CD Trampská píseň v emigraci, ke které nedošlo ale tohle vše znal jeho syn a tak bylo o čem mluvit. O příhodě Rakouského rumu 80⁰ také slyšel i o fiatu 500vky, jak jsme hledali startér po dvouměsíčním pobytu v Kanadě. Naše parta se dostavila také do počtu, tedy ti co odešli do nebe, ty nepřišli. Dorazil i Dan s osvědčením 3G v detailu vyléčen z Covidu. Pak jsme šli domu….



 



►Čas letí

pátek 15. ledna 2022#od rána svítí slunce a je zima ale nad nulou

Píseň lásky“ zpívá Anna ´Arno►►

►Ano, je to fofr jak dny a roky běží. Dnes je to 13 let co Anička odešla na věčnost. Ani si to člověk pořádně nevybaví jak ten čas běžel a jak byl krásný. Zůstaly mi na památku tři písničky, které jsme společně s Aničkou složili a nahráli. Jak k tomu došlo? Jezdil k nám tramp Kuře z osady Kuřata. Zaparkoval na parkovišti  ve Frankfurtu a odjel do Kanady. Několikrát. Kluci měli na kytarách uháčkovaná kuřata, bylo to legrační jak vysely na krkách kytar, byly jako právě zabité. No a tenhle Míla-Kuře znal naše písničky a pozval si nás do Prahy do studia a měl v úmyslu vydat desku s názvem „Trampská píseň v emigraci“. Toto své předsevzetí nikdy neuskutečnil, ale určitě znal mnoho písní které vznikly za doby totality v emigraci. Tak mám alespoň na co vzpomínat…





►Eva slaví narozeniny

čtvrtek 13. ledna 2022#stála kousek pod nulou

VIDEO: Eva slaví narozeniny►►

 ►Nejkrásnější děvče z party slaví narozeniny. Tak to již bývá. Dříve jsme se na každé narozeniny těšili a nemohli se dočkat a dnes by nám bylo milejší, kdyby se na ně zapomnělo. Tak jsme spořádali malou sešlost a zachovali všechny Covid- předpisy. Vínečko chutnalo jako dříve….





►Nic se neděje

úterý 11. ledna 2022#je zataženo a mrzne

VIDEO: Nic se neděje-blosti►►

►Již od prvního ledna se nic neděje. Teda, ono se toho děje příliš mnoho, ale je to takové to dění, co vleze všude, vše obalí ale nepronikne. Neproniknutelné dění. Co třeba takový Kasachstan. Je tam zmatek a scenárium je stejné jako když napadli v 1968 Rusové Československo, ale nějak to do mě nevlejzá, je to moc daleko nebo neskutečné? Nebo třeba ohrané? Je to takové jako by to nebyla pravda? Jako třeba ten Cowid také je vám tak otravný? Nebo očkovací povinnost? Kdyby byla, bylo by vše mnohem jednodušší. Spoustu lidí by si nemuselo vymýšlet spousty konspiračních teorií, mohlo by se chodit do hospody, nevymýšlel bych si blbosti. A tak  se tu přesvědčuji, že psát se dá i o blbosti, ostatně, většina toho napsaného je blbost. Já jsem zažil dobu, kdy se chodilo po dálnicích na procházky protože byla energetická krize a ropné zdroje byly tenkrát již vyčerpané! Je tomu již padesát let. Tenkrát nám také kecali. Nakonec to zdůvodnili zcela netradičně. Stojany na tankování benzínu byly schopny počítat za litr pouze do JEDNÉ marky. Benzin se platil ve fenikách. Tak jsem zvědavý co nám celá ta nekonečná mlha blbostí ve finále přinese. 





►Silvestrovské posezení

sobota 1. ledna 2022#teplo jako v létě, obleva

VIDEO: Silvestr 2022►►

►Krátce před koncem roku se mráz odporoučel a najednou tu máme teplo jako v létě. Alespoň to hlásili v rozhlase, že mít po ránu 17⁰ je docela běžná letní teplota. Když se přehouply vánoce netrvalo dlouho a již jsme věděli, kde se sejdeme. Ono to totiž v téhle Corona-době vůbec není tak jasné kdy a kde se smíme slézt. Ostatně ani ty vánoce již tolik nebolí. Je to dlouhý proces „už se zase těšíme na Ježíška“ od dětství přes „Já už na to nevěřím“, do vlastní rodiny, kdy se lže dětem a pak to vše spadne, jako opona v ochotnickém divadle a je tu člověk sám se všemi těmi pocity a vzpomínkami a nakonec asi tak po deseti letech bolestných Vánočních svátků to přebolí. A hlavně se o tom nemluví: koho to zajímá že je člověk sám? Takže jsme se sešli v hospodě. Každý přinesl něco k jídlu a pití nám dodala Zuzana. Stačili jsme probrat i daně z penze politickou situaci a vzpomněli jsme si na Dalas a jeho ropné miliardáře, taková prý bude naše nová vláda. A tak jsme zase o rok dál, vše nejlepší, zdraví a sílu a abychom mohli dorazit do hospody.