Příspěvky

ÚNOR # 2022

ÚNOR#2022

   K ONTAKT ⧭Galerie Fantazie  ⧭UNESENI ⧭Kdo KDO má dnes svátek?  Vzpomínka po Deseti letech-Anička   ⧭ Deníček také na Facebook  ⧭Seznampísní ⧭MUZIKA ⧭Nalaď si kytaru ⧭Seznam léků a jejich účinků  Pohádky,Romány,Povídky    IT WAS MY LIVE  Vánoční pohádka 2020    komunistický psi 

                                                            ➽➽Deníček seznam let a měsíců



►Nabitá hospoda
sobota 19. února 2022#teplé a hřejivé slunce ale vichr
VIDEO: Nabitá hospoda►►


►včera se pátek v hospodě vydařil. Přišlo plno lidí a hlavně muzikantů. Měli jsme tam mimo kytar mandolínu. bendžo basu a housle. Zuzka běhala až se potkávala, Zdeňkovi spadlo na hlavu koště, když táhl basu ze sálu, Tomášovi upadlo sem tam nějaké ostré slovo, Květa dělal striptýz (sundávala si svetr) takže to byl večer jako vždy býval. Venku již bouřil slibovaný vítr, jednoduše nálada k pohledání…








►Ládík slaví

čtvrtek 17. února 2022#Vítr vítr teplo

VIDEO: Ládík má narozeniny►►  

Na letošní oslavu si Ládík objednal vítr. Již od včerejší večera řídí jak pominutý. Nicméně Ládíkovi to určitě nevadí a vesele s Mařenkou slaví. Určitě si otevřeli šampáňo a Mařenka měla v mrazáku jahodu a život se jim v tu ránu proměnil v ráj. Vše nejlepší tady ze Lhoty přejí kamarádi.

**zrovna k tomuto datumku se pojí i výročí, kdy odešla Hanka do věčných lovišť.

 



►Valentin

neděle 13. února 2022#bylo pod nulou ale svítí slunce

VIDEO:Valentin►►

►Nikdo na takové blbůstky již nevěří, i když? Kdo nám dal takovou zpropadenou moudrost, že takovým věcičkám již nevěříme? Ano, je to stáří. Teď sedě ve vlaku který stále jede a my nemáme zdání kam až dojede, s jistotou ale víme, že již nepřijde stanice, a nejde vystoupit, stáváme se zatrpklí. Málokdy si vzpomeneme, že jsme jednou také věřili všemu a že když mi skutečně půvabní žena přísahala, že se mnou bude na věky, že to myslela vážně. A přesto odešla. Usmíváme se těm sladkým, šeptaným slovům, o kterých jsme již tenkrát pochybovali ale dělaly nám dobře. Ponechme tedy tuto iluzi mladým, někdy totiž nic jiného nemají. Tak tedy, tady přikládám skromnou růžičku k Valentinu….



 


►Suchý únor

úterý 8. února 2022#v silném větru jakoby bylo cítit jaro

VIDEO: Blbé keci►►

►Tudle jsme se v hospodě odvázali. Počali jsme řešit, co to je suchý únor. Jistě že každý věděl co to znamená, ale naskytla se tu příležitost si k dané věci pustit hubu na špacír. A pustit si hubu na špacír je v téhle době strašně důležité. Všeobecná zábava je pošmourná, mně nebaví to a jeho zase tohle, počasí je žebřiňák plný  debky a jeden v tom má mít úsměv na tváři? No řekněte. Jak rád si každý vyrazí do kupky plné blbých keců, trochu pookřeje a cítit dobře se chce přeci každý. Nálada se pivo od piva lepšila až jsme pak opět cestou domů vystřízlivěli a zase se ponořili do debkové mlhy této doby. Kdy to vše skončí? Kdy??




►Šňapzahl

středa 2. února 2022#celý den svítí slunce ja nad Nulou

►Je zajímavé, jak si jeden jazyk půjčí slovo od druhého a nezdá se, že by ho chtěl vrátit. Alespoň šňaps  Zahl   mezi za ta slova patří. Já jako mluvící němčinou jsem to slovo napsal tak, jak by to neznalý řeči neudělal a bylo by to asi správnější: šňapscál.  Tedy nějakým způsoben zajímavé číslo jako je dnes. 2.2.2022  Ale když se to tak vezme, všechna čísla se dají nazval výjimečná, protože se nikdy nevrátí. Datum, teda číslo dnešního dne je trochu výjimečnější. Přesto že to je vcelku nezajímavá maličkost, v současné době a ze těchto okolností je to tu jako na opuštěném ostrově. Vše je zavřené nic se nepodniká a dlouhá chvíle je kilometrová. A tak je taková událost, jako je dnešní datum strašlivě vzrušující změna. A tak jsme se dostali v deníčku zase o měsíc dál, máme tu již druhý den únor.