Příspěvky

Maj 2017

____________________________________

➤Den, kdy se přestalo kouřit
středa 31. května 2017 Dnes je teplo a straší bouřkové mraky


➤Ačkoliv ještě není prvního, již se v restauracích nekouří. Kuřáci se cítí ohroženi ve svém právu na osobní svobodu. Také bych se tak cítil, kdybych ještě kouřil. Ten, kdo nemiloval mé kouření, nebyl můj kamarád. Kamarád by mi kouření přece nezakazoval. Sejít se s kamarády na pivečku, či na vínečku, k tomu přece patří cigareta a nebo doutníček. Jaký požitek rozbalit si krabičku cigaret s krásnou grafikou a trochu oddalovat ten okamžik v ložení cigarety mezi rty a labužnicky, po zapálení, vtáhnout první dávku kouře. Slast a pohoda se rozlije tělem a život se stává života hodný. Ale něco tu ruší? Již několik měsíců nejsou krabičky od cigaret pohledné stezky  do vzdálených krajů, do lákavých dobrodružstvích, nevedou nás  k mužným jezdcům na překrásných koních. Jsou tam rakovinou prožrané plíce a jiné hnusné věci. Tak tedy nekouřit? Je to správné? Ano, rozum to říká každému, ale srdce touží po něčem jiném! Budeme muset uposlechnout rozhodnutí vlády, a tady to nemůžeme schvalovat na Brusel, a zkusit život bez nikotinu. Pokud mohu mluvit za sebe, vyplatí se to, to mi věřte. Býval jsem náruživý kuřák.


➤Našel jsem pro vás v Britain's Got Talent: co se 

vyklube ze stydlivého pianysty!





➤Jet do lesa, nebo zůstat na zahradě- 

➤to be or not to be

pondělí 29.5.2017 Dnes je hezky
➤Je to opravdu dilema. Na zahradě je krásně a v lese také. Takže si to budeme muset dělit. V jezírku již rozkvetly lekníny...


➤brambory máme snad největší ze vsi ...



➤rajčata v pytlích, vynález Mileny, rostou jako za peníze



➤stín naší třešně, která před lety zašla je květinové kouzlo



➤a v lese je krásně



➤tak co si vybrat?




➤Pollock Pines
pátek 26. května 2017

➤Jedna z kamarádek co se přijela podívat na Pony Express do Čech se jmenovala Ginger. Jelikož nám tu nechala odkaz na její FaceBook, byli jsme se v kraji jejího života, ačkoliv ona sama ještě sedí v letadle, podívat. Jsou to husté Kalifornské lesy, vede tudy i trasa Pony Expressu a pěstují se tam jablka. Možná že se dělá i víno a Calvados, to ale nevím přesně. Městečko se jmenuje Pollock Pines…



➤Hosté se loučí
pátek 26. května 2017** dnes začíná vedro
➤Vladěnka nám připravila krásné chvilky..

➤Když se zapije stud
➤Německy mluvící Američan
➤Odborný dohled


➤Byli tu u nás kamarádi z Austrálie a z Ameriky. Bylo to sté výročí Pony Expressu. Přijeli minulý pátek a dnes letí do USA. Jako vždy jsme k sobě našli cestu až po druhém pivu. Irenka mluvila anglicky jako by byla rodilá z Oklahomy, i já jsem stačil položit jednoduchou otázku a nejvíce jsem si popovídal s jedním divokým jezdcem, protože kdysi sloužil v Německu a tak jsme se tou řečí bavili a já to ani nepostřehl. A hlavně se zpívalo. Přišla Vlaďka se svým druhem, který basoval a také dobře zpíval, byl tam kamarád co hrál na kytaru a nezpíval, že prý byl po ozařování a musí se šetřit, ale během večera na to zapomněl a zpíval z nás nejvíce, se mnou dokonce zpívala i Irenka a znala text což mě udivovalo. Tak jsem se zeptal a ona na to, že stála za mými zády a četla text tam, kde jsem ho četl i já. I se Zdeňkem jsme si zazpívali duo a s Američanem jsme rockovali. A hlavně jsme si spolu zazpívali Banks of the Ohio. Hanka mi došla domů pro kytaru, protože jsem se přestal stydět- byl to hezký večer, který se konal zásluhou pana Bílka. Byl rád, že tu starost co si na svá bedra vzal, měl za sebou. Pony Express dopadl dobře. Dnes ráno odvezl hosty na letiště a na palouku před hospodou se rozlilo ticho.




➤Den  otců
čtvrtek 25. května 2017, dnes je zamračena a zima

Dnes se v Německu slaví křesťanský svátek „Ascension“ na nebe vstoupení Jéžiše Krista.  Od čtvrtého století, 40 dní po Velikonocích slaví křesťané tento svátek. Biblický základ je z první kapitoly v Novém zákoně podle  evangelia Marka a Lukášově, které říká, že po ukřižovaní Ježiš  Kristus vstal z mrtvých a před zraky svých učedníků jej „oblak vzal a schoval ho z jejich pohledu“ (Sk 1,9). Takže Ascension je interpretován jako symbol transformace a duchovního rozvoje osobnosti. V kostelech je tento den tradičně slaven  bohoslužbami . V Německu je Ascension den ve čtvrtek 25. května 2017. Je to státní svátek.


➤Je starou tradicí, že otcové svým synům ukazují jak jde život, dříve dospívající chlapce vzali třeba i do nevěstince,



➤dnes spíše v družné mužské společnosti plují od hospody k hospodě, někdy na kolech jindy pěšky,



➤někdy svádějí bitvy s pantballem



➤jindy se věnují robusnější zábavě,



➤málokdy však tichému sportu. Alkohol, hudba a kravál, to jsou běžné chvilky oslav dnů otců.....




➤Dozvuky velké oslavy
středa 24.5..2017
Včera večer jsme vše dokonale brobrali a zase se dobře pobavili. Američasné a Australané se vrátili z Prahy a byli okouzleni krásou města...





➤Do Kytína lesem
pondělí 22. května 2017


➤Cesta lesem do Kytína se nabízí. Projedeme skoro celou Hřebenovou cestou a pak sjíždíme do Kytínských hvozdů a vyjedeme u Hájovny. Odtud vede pak již cesta hladká jako Lotus a přivede nás rovnou k pivovaru. Tady si dáme jedno hořké pivo a jedeme zase k dubu a pak dolů do Stříbrné Lhoty. Ovšem Kytín je malebná vesnička, její kouzlo je nenasytné a snad se nikdy nepřejí… 



➤You have a beautiful country
pondělí 22. května 2017
Dnes je pěkný čerstvý vzduch

➤Tak jsme tu měli Australsko Americký i Československý Pony Expres. Jezdci čeští i Američtí jeli od Vysokého Mýta aby v neděli v poledne dorazili do Stříbrné Lhoty a předali poštu. Jeden US jezdec sklouzl z koně a museli ho ošetřit, ale do cíle se dostal v čas. Ujal se mikrofonu a vedl nějakou řeč, kterou počínal slovy: Máte tu překrásnou zemi! Znám to. Byl jsem v Americe vícekrát a jedno jsem si uvědomil. Je to krásná zem a často jsem zíral úžasem, ovšem mnohem více zírají Američané, když přijedou do Evropy. Pan Bílek který celou akci pořádal, měl velký úspěch.

 ➤Počasí se vydařilo, lidí přišlo mnoho, děvčata paní Jarolímkové krásně tancovala, jídlo a pití bylo dobré a bylo ho dost a kapely se střídaly jedna za druhou a ve finále zahrála něžná děvčata z Tornáda a pak se přidala Vladěnka- píšťalka. Jako velké překvapení bylo, když Američani jako pozornost Českým kamarádům zasadili český strom- lípu!  Jeden jediný host se tolik unavil, že si ustlal v juta palmě a vyspal se do růžova. Byl to opravdu krásný den.




➤Australsko- Americký Pony Express

neděle 21. května 2017
Dnes se počasí vydařilo

Foto galerie 











➤Před velkou bouří
sobota 20. května 2017
Po noční bouři je pod mraky a chladněji


➤Včera se v hospodě zase všichni sešli. Chyběli tam akorát Hovorkovi a lidé se ptali, kde jsou. Sestava jako vždy, hráli se písně a Tomáš tomu velel a dával správný, vnitřní šmrnc v podobě veselých skleniček. Ano, veselých skleniček. Toto jméno si vymyslel Zdeněk a je to jméno velice výstižné a protože tak krásně zní, používá se již i v jiných hospodách po celé Republice. Ono když se něco děje, je důležité si nejprve vymyslet název a pak se věc rozjede sama o sobě. Třeba takový Brexit. Nemusí se psát ani říkat, že Anglie chce vystoupit z EU, jen se řekne Brexit. Každý z nás si může vymyslet slovo. Pamatuji si, že jsem jednou koupil dva balíky sklenic, (to jsem ještě měl Klub) 0,4 a pro tuto velikost jsem neměl žádný nápoj v kalkulaci. I vymyslel jsem si sodovku s citrónovou šťávou a nazval jsem nápoj „Tenniswasser“ a ačkoliv již klub dávno nemám, Tenisová voda se tam stále prodává. A abych se vrátil k veselým skleničkám: je to název vlastně velice fikaný, protože neudává přesně, co v těch skleničkách je, takže by případně mohly projít i u dětských narozenin. Takže večer utíkal a avízovaní Američané se neukázali, byli tam jen dva a ti mluvili česky, ale nebavili se s námi, ačkoliv jsme je dvakrát zdravili. Za mým domem, pod oknem do koupelny si někdo postavil dva stany a tím pádem tam i přespal, tedy, alespoň se ta myšlenka nabízí. Ještě bychom chtěli tady z toho místa popřát Pepovi brzké a celistvé uzdravení, svěřil se Hance se svými potížemi. Tak Pepo, hlavu vzhůru, držíme ti palce a myslíme na tebe.







➤Česko - váhavý a liknavý spojenec
Samstag, 20. Mai 2017
Dnes je pod mraka a chladněji
➤Naše liknavé postoje vůči Západu jsou známé nám i světu již delší dobu. Kdysi, když se před lety začaly projevovat, mohly být považovány za roztomilou klukovinu, takové popichování či škádlení, které je víceméně neškodné.
Například do EU země vstupovala s nadšením (a velkou podporou veřejnosti), po několika letech pak začala kverulovat, couvat a teď se skoro tváříme, že do EU ani do NATO nepatříme nebo patřit nechceme. Naši nejvyšší představitelé zvolili levnou strategii − zásluhy za dobré věci si přivlastňují, věci nepopulární svalují na EU.
Když například prezident mluví o Evropě či jiných částech světa, neobejde se to bez pošklebků, škarohlídství či rovnou urážek. Jako bychom my Češi pobrali všechnu moudrost a všichni kolem byli blbci. Což trochu připomíná situaci člověka, který jede na dálnici v protisměru, a když mu žena volá, aby si dával pozor, že v rádiu varovali před jedním bláznem, který jede v protisměru, odpoví: "Jak jeden? Tady se zbláznili všichni!"
Jenže legrace stranou, naše chování již dávno není vnímáno jako oprávněná kritika nebo třeba jen klukovina. Po leteckém zásahu Spojených států v Sýrii nastal den, kdy se nás naši spojenci zeptali: Tak na čí jste straně? A my jsme téměř nedokázali odpovědět.
Jeden z hlavních imperativů polistopadového vývoje byl: Pryč ze země nikoho. K tomu se upínala veškerá snaha diplomatická, politická i hospodářská. A skutečně se to povedlo, byli jsme první zemí OECD, byli jsme v prvních vlnách rozšiřování NATO i EU a byli jsme na to hrdí. Chtěli jsme pryč z Východu a patřit na Západ, protože není třeba vysokých škol na to, aby člověk tušil, co se tak asi může stát se státem, který spočívá v zemi nikoho příliš dlouho. Stačí se podívat na Ukrajinu či Bělorusko.
Kdyby se, nedej bože!, strhla kvůli Sýrii válka, přestává být jasné, na čí straně bychom se ocitli. Spočtěte si, s kolika evropskými či americkými postoji kdy souhlasili prezidentové Klaus či Zeman nebo kdy naposledy nějakou evropskou myšlenku či nápad pochválili nebo se podíleli na hledání řešení.
Bohužel toho moc nenajdete, téměř veškerá stanoviska jsou posměšně negativní. A naopak: zkuste si vybavit situaci, kdy se Klaus nebo Zeman odchýlili v nějaké důležité otázce od názorové linie Kremlu. Takže se teď kdysi nesmiřitelní sokové předbíhají ve chvále a obdivu Putina a komunistické Číny, EU naopak spílají.
Situace je o to pozoruhodnější, že oba tito politici byli kdysi realističtí, prozápadní, proameričtí a protržní, proevropští. Ani jeden ve své prezidentské kampani nesliboval, že bude papouškovat Putina a torpédovat Evropu. Přesto se to stalo. Jejich názorová korouhvička (přitom oba tvrdí, jak jsou konzistentní) jako by korespondovala s letargií, která postupně společnost ovládla. Dnes je v podobné situaci Polsko a Maďarsko, ale nemylme se, my jsme byli první.
Naše lavírování znamená, že se svépomocně, pomalu, ale jistě posouváme zpět do země nikoho. Jestli za to může ruská propaganda, snahy prezidenta Zemana a Klause, únava z Evropy, vábničky ruských a čínských investic, na které jsme skočili, hospodářské či jiné krize, které nás přistihly nepřipravené, nebo absence obecných hodnot, postmoderna, která trvá příliš dlouho… teď nemá cenu rozebírat. Důležité je, že všechny tyto abstraktní oblasti se mohou hořce zkonkretizovat během několika dní. Až se nás svět znovu zeptá: Na čí jste tedy straně? S Ruskem (a tedy s Asadem), nebo s NATO? Otázka jednoduchá jako facka, a přesto jsme se vmanévrovali do bodu, kde se − čtvrt století po revoluci! − dá očekávat nejednoznačná či přinejmenším váhavá odpověď. Prezident bude zřejmě tvrdit něco jiného než vláda, politici se budou dohadovat. A i když naše odpověď nakonec zřejmě bude, že jsme na straně NATO, dál budeme považováni za nespolehlivého, liknavého spojence, který tak úplně neví, kam patří. A to si toho od nás, země Václava Havla, kdysi Evropa i Amerika tolik slibovaly ve smyslu nových myšlenek, kterými by se mohl náš zmítaný světadíl inspirovat. Co jsme předvedli místo toho, se mi nedaří (slušně) pojmenovat.
 Zdroj: Tomáš Sedláček, Internet


➤Tak kde se hledá to řádkování?
čtvrtek 18. května 2017
Dnes je překrásné počasí

➤Hledal jsem řádkování v programu bloggu a nic tam nebylo. Pak jsem přišel na to, že se to musí napsat ve WORDU a program bloggu to přebere. Je to velice jednoduché, ale musí se na to přijít. Také jsem udělal nový vzhled, jak se říká design. Aby byla změna. Je neuvěřitelné co všechno sám WORD nabízí. Všechny jeho možnosti jeden člověk do konce života nevyužije, ne odejde z tohoto světa aniž by tušil, co vše promešká. Tak to vždy přijde nečekaná radost a pocit štěstí, když něco na počítači najde. Je to pro nás penzisty dobrá mozková tělocvična, tedy přesněji řečeno mozkocvična. A říkáte, že toto neznámé slovo bude v textu ukazovat chybu? Nebude! Stačí přidat ho do slovní zásoby a již to chyba není. A když třeba z nedbalosti napíšete moskvocvična, okamžitě na správné slovo mozkocvična opraví. Tak jsem si předělal kancelář a pověsil jsem obraz, který dlouho visel u maminky v Čisovicích, a tak jsem trochu dokreslil a visí mi v kanceláři.


➤Nech se unést modrým, nehmatatelným snem…


Ponořit se, dojít k cíli. Cítit se dobře! Dýchat vánek a cítit sůl na kůži těla a pohledem laskat modravé dálky! Kde jsi? Nacházíš se na překrásné planetě, Zemi.



➤Trable se zubem
17. května 2017
Dnes je hezky






➤Trable se zubem
17. května 2017
Dnes je hezky
➤Tak jsem se konečně dočkal. Zubař mi dal termín až za měsíc a že si pak budeme povídat co se bude dělat. To bylo toto pondělí. Podíval se a říká: tady to chce vytrhnout, ta stolička se již zachránit nedá. Pokrčil jsem rameny a chtěl to mít za sebou. Tak mu říkám: včera jsem si málem provrtal prst a krev ani netekla. Chce tím říci že berete prášky na ředění krve? No dovolte, v mém věku? No jo, tak to riskneme, řekl zubař a za chvilku byl zub venku. Opravdu šikovný doktor. Do dvou hodin krvácení přešlo, ale při večeři  jsem si tam něco pokazil asi ananasem, čerstvým a pak jsme tišil krvácení až do pěti hodin ráno. Tím pádem jsem nejel plavat a dospával jsem…



➤Láska pro dva
pondělí 15. května 2017

Salvador Sobral reprezentoval Portugalsko na Eurovision Song Contest 2017 v Kiev  se svou písní  “Amar Pelos Dois” Láska pro dva a vyhrál. Je to milostná píseň která postrádá  všechny znaky moderní tvorby- elektroniku, rytmus šílených zvuků, zrovna jako Oskara vyhrál film „La La Land“, který se skládá z milostných písní a hezkých tanečků. Nastala doba, kdy se mění vkus diváka a i krása se mění, její symbol je líbezný a milý, naposledy se takto dělalo kino za druhé světové války.

Úvaha: Ministr Babiš
Zdroj: Internet 15.5.2017

Ministr Babiš se vám líbit může, nebo nemusí, to je každého osobní věc. Že-se proti němu povede, tvrdá předvolební kampaň se očekávalo. Ale nyní zažíváme přímo hysterickou lavinu nepodložených obvinění, které ale autoři, (politici i tisk) nemají čím doložit. Proti Babišovi totiž není jediný důkaz pro podání jakékoli trestní žaloby, to by ji mnozí dávno podali. Tak, že se proti němu aspoň používají lži, nepodložené domněnky, nebo argumenty - že sice zákon neporušil, ale jeho podnikání a vydělávání peněz bylon emorální. Proč to všechno? Proto, že je dnes nesporné, že Babiš, ať je jaký je, udělal v ČS  financích pořádek, tím mnohým znemožnil další rozkrádání a ejhle, najednou máme ve státní kase přebytek, jako nikdy před tím. Mnozí politici se  B O J Í  a mají čeho.
V případě, kdyby se Babiš  stal premiérem, mnozí z nich by zřejmě přišli nejen o sladký život ve svém vyhřátém křesle a královské honoráře, ale za zpronevěry, úplatky a rozkrádání státního majetku, by jim hrozil  kriminál. Rovnice je překvapivě jednoduchá  --
                                               kdo z politiků dnes víc řve, ten má na svědomí víc lumpáren, -  jednoduché co?
  p.s.
je tom bohužel tvrdá realita--on odkrývá jejich zlodějiny za které nebyl nikdo z nich potrestán....tak musí do voleb jít mimo aby to nebylo horší.!!!



Nic se neděje
neděle 14. května 2017
Dnes je bouřko-jasno






Včera jsme byli 
v hospůdce a tak jsem nás vyfotil. Nic se tu poslední dobou neděje. V pátek kluci přinesli dvě kytary ale bylo nás málo a tak děvčata prohlásila, že půjdou jinam. Pak jsme tam seděli v pěti. Včera v sobotu někde za domem slavili dělníci pokrok na stavbě a Olánek tam udělal několik veselých skleniček a pak šel v noci domů pěšky. Až na roviny. No to by se mi chtělo. Ale udělal mi pěknou pózu pro foťák. Dnes si s námi poseděla Milena, bylo krásně ale mraky se hnaly. Pak pršelo a je více jak 20⁰ a je dusno, jsem mokrý jako myš. Je to bláznivé jaro.

Büro
sobota 13. května 2017
Dnes je proměnlivě


Dnes jsem si udělal radost. Uklidil jsem si kancelář a předělal jsem ji. Vypadalo to že z toho nic nebude, ale teď mám radost.



OLIVER
Samstag, 13. Mai 2017
Heute hat Oliver Geburtstag. Wir wünschen ihm Alles Gute

Gesundheit und mögen alle seiner Träume in Erfüllung gehen. das wünscht Ihm  wie immer Der Einäugiger Freund mit dem Hund


➤Stará Praha
pátek 12. května 2017
Dnes bylo všelijak ale teplo



➤Cesta kolem Špičků z Kytína na Roviny je docela přijatelná. Asfalt který končí v podstatě hned za posledním domkem je pryč a vlastně on je a není pryč a to je to hloupé. Jsou tam na silnici takové vystouplé škraloupy toho asfaltu a mezi tím je písek a kameny, prostě to, co vymlela voda. Je to na kole dost nepříjemné obzvláště pak, když se jede proti slunci, nebo když je slunce v ranních nebo večerních hodinách nízko na obloze. Ach jo: dostal se mi do rukou svazek fotek ze Staré Prahy, poslala mi ho Irenka. Tak ho tu tady presentuji, pamětníci poraďte si, mládeži žasni! Já si uvědomuji Barradnovské terasy, kde jsem nikdy nebyl, ale věděl jsem o nich.


➤Za domovem hráli
pátek 12. května 2017
Dnes bylo krásně a teplo  



➤Dnes odpoledne hráli za domovem důchodců párek manželů Veronika a Vašek Říhákovi. Jeli jsme tam na kole. Když jsme tam dorazili, bylo představení již v běhu. Moc hezky zpívali. Přicházeli z toho kouta kde se hraje moravská lidová, ale přesto měli svoje písně, zřejmě pro ně koponované. Mne tam osobně zaskočila písnička kterou jsme zpívali s Aničkou- Dětičky běžte již spát, nechte si o štěstí zdát…



Mocná zeleň
středa 10. května 2017
Dnes se počíná dělat pěkně


Když jsme se před mnoha lety rozhodli, že stěna domečku (letní kuchyně) bude zarostlá zelení, nějak se nám to dlouho nedařilo. Posléze jsme s Aničkou přišli na to, že její maminka vše co bylo zelené a počalo se dívat na světlo boží, s velikým bojovým pokřikem vyrvala. A navíc, ještě se tím chlubila. No a teď spí maminka věčný spánek a Anička také odešla na věčnost a zeleň se činila. Teď to bylo zase moc zarostlé a tak jsme se do toho dnes s Hankou pustili. Bylo toho mnohem více než krychlový metr a na dvorečku mezi domem a letní kuchyní je zase plno místa.


Nejmocnější ruská zbraň
středa 10. května 2017

Ruský vesmírný bombardér zatím oficiální označení nedostal, jeho podobnost s americkým Boeingem X-37B je ale nasnadě. Na rozdíl od letounu Spojených států ale ten ruský nebude pouze vědecká kosmická loď, nýbrž zbraň. To ostatně potvrdili i sami Rusové.
Podplukovník Aleksej Solodovnikov tvrdí, že by letoun měl být postaven do roku 2020. "Myšlenka je taková, že bombardér vzlétne z domovského letiště podobně jako obyčejné letadlo. Poté se zamíří do vnějšího vesmíru, odkud shodí jaderné hlavice a vrátí se zpět na základnu," řekl agentuře RIA Novosti s tím, že tímto způsobem by Rusko mělo být schopno zaútočit do dvou hodin na jakékoliv místo na planetě.


Zdroj: Internet- Jak to bylo s dluhopisy

pro ty, kteří mají pochybnosti, jak to bylo doopravdy. Volmut Josef Jak to celé bylo s těmi jednokorunovými dluhopisy? Od roku 1993 zde platí zákon, podle něhož se daní výnosy z každého cenného papíru zvlášť a výsledná daň se zaokrouhluje na celé koruny dolů. Takto nastavená právní úprava nečinila...čti dále


 

Jízda na kole

pondělí 8. května 2017

Dnes lije jako z konve


Včera jsme měli na počasí štěstí a tak jsme  se vydali na cestu na kolech. Vzali jsme to přes Písky na Kytín a pak lesní cestou kolem hájovny na Chouzavou a pak na Malou Svatou a odtud nově objevenou cestou na Madlenky, pak jsme zase projeli Kytínem a tady již zase do Stříbrné Lhoty a zakotvili jsme u Jardy na zastávce na jedenáctce. Jarda má vůbec nejlepší pivo. Je dobře vychlazené a má říz. S pivem v novém pivovaru v Kytíně jsem neudělal dobrou zkušenost, je moc hořké, ale co tu pindám, vždyť já tomu toku nerozumím. Akorát mi buď chutná nebo ne. Také si musím dát to pivo jen při zvláštních situacích, jako na příklad po cestě teplem a na kole.  A tak jsme včera ujeli přes 25 KM a to za pouhou hodinu. Bylo to moc pěkné, kraj je jinak prozkoumán a mnohé, co se z auta nevidí, nezůstane nám v utajení… 



Moje starší sestra

sobota 6. května 2017


Dnes je pod mraky a lezavé počasí

Moje straší sestra, dej jí pán Bůh dlouhá léta mívá občas dobré propovídky. Mimo toho, že radí bratrovým nájemníkům aby neplatili nájem, protože jsou jí sympatičtí, vždyť z jejich peněz to není: oni na to bydlení ty prachy nemají! Že se při uzávěrce nájemní smlouvy  zavázali podpisem nájem platit? To jde mimo mou sestru. Posledně vyprávěla, (vyrůstala v otcově velkoobchodu) že chodila k chudým sousedům a jedla u nich chleba, protože oni měli jen na chleba černý a ten jí více chutnal, než ten doma. Tam měli, protože byli bohatí, jen chleba bílý. A také vyprávěla, že když dostala doma namazaný chleba a šla ven, mezi děti, volala za ní maminka, aby ho nosila tím namazaným dolu, aby nebyly v ulici drby. Jo, vytahovat se nad chudými, to se nedělá. Očividně být bohatý, je také věc nesnadná. Moje setra má požehnaný věk osmdesáti tří let, ale občas, když vypráví, že šla na poštu a měla potíže u automatu na peníze, to pak nasadila prosebný tón a požádala někoho o pomoc: dělala jsem starou bábu!! Víš?  Když něčemu nerozumí, říká, že dělá blbou. Je jisté, že nehodlá přiznat vlastní vinu. Mobilním telefonům nerozumí, ale, protože celý život dělala na telefonní ústředně, kde hlídala stojany starého Siemense a opravovala porouchané jezdce, který v podstatě vytáčel číslo volaného,  ji opravňuje být specialistkou. U telefonních mobilních příslušníků hledá volačky a směrovací čísla a nadává, že jsou ta čísla na dotykáčích tak malá. Když si přečte že má dobropis na 80 KC, který za rok propadne, pobouří celou vesnici, co je to za sprosťáky!? Jo, a pak jsou tu prachy. O těch moje sestra ráda mluví. Jsou tu lidé kteří prachy mají a i ti co prachy nemají. Není mi při tom jasné, která z těchto skutečností je více pohoršující. Ti  co je mají odsoudí že je doma perou, a ti druzí jsou pod její úroveň protože jsou  to lumpenproletariát. A abych nezapomněl! Moje sestra sice má řidičák z roku 1960 ale protože nikdy neřídila tak nejezdí. Ovšem velice ráda radí tomu, kdo zrovna sedí za volantem. Ani výhružka, že ji vysadím a ať si jde tady od Garmisch-Partenkirchen do Prahy pěšky, ji neodradí. Sice se na krátkou dobu zalekne ale po chvilce jede nanovo: brzdi, brzdííí a přidej, předjeď ho pitomceéé… Kde jsi kupoval řidičák? Pantáto?, volá do okýnka a dělá na šoféry obličej.

 

 

Barvy jara

Od Miládky nám došlo

Luxusní grilování


 


Oslava se blíží

pátek 5. května 2017

Dnes je vlhko a zima

Kolem hospody neustále probíhá dění: připravuje se na Pony Express, za asistence pana Bílka. Bude to ten slavný pony Express mezi Austrálií a USA. Již se těšíme…



 


Volby ve Francii

Freitag, 5. Mai 2017


Jistě jsme slyšeli o televizním souboji mezi Macron a Le Penovou. Škoda, že nerozumím francouzsky. Avšak i příznivci hubaté dámy s odbarvenými vlasy se děsili. Mně upoutala jedna věc: madame řvala na Macrona, že je poskok Merklové a že leze do zadku německému kapitálu a bankám. Z jejího hlasu sršela zlost a nenávist. Myslím, že Macron s převahou tento nechutný boj ustál a s klidem oznámil, že bude Le Penovou žalovat pro hrubé urážky jeho osoby. Co mně ale zaujalo byl ten nepřátelský postoj vůči Němcům a jejich kancléřce. Jakoby mít úspěch se rovnalo něčemu  nechutnému. Mít dosti značný neúspěch, jak to je ve Francii, znamená, že to zavinili Němci? Přesně takový názor mají lidé v Čechách. Je to jednoduše čistá závist, za kterou se v dnešní době lidé již nestydí? Nebo je to něco jiného? Třeba že by Němci zase posílali lidi do koncentráků jak to tvrdil svého času Erdogan z Turecka.



***VIDEO S GOOGLE EARTH DO USA***
Jaro
středa 3. května 2017
Dnes je krásně


Na rozdíl od Frankfurtu, je tady hezky. Ve Frankfurtu již druhý den lije. Maria má narozeniny a tak nám to říkala. Poslali jsme jí gratulaci. Dnes jsme posekali trávu, a připravili jsme prostor na dříví, které jsme na zítřek objednali. Ládík mi chtěl dát ledky k autu, ale pan autoelektrikář z Hraštice byl toho názoru, že to může udělat, ale že to neobstojí u Technické kontroly a i strážníci na ulici by mohli mít pindy. Tak jsem je zase s díky vrátil. Včera byl dobrý čas na focení, barvy oblohy a mraků byly fenomenální. Tak jsme je pod „VIDEO Jaro 2017“ zachytil.

Hurá na kolech a stavění májky
pondělí 1. května 2017
Bude pršet

Dnes bylo pěkné počasí a tak jsme vyjeli na kolech. Dokonce jsme nezabloudili. Pivo v Kytínském pivovaru nám trochu chutnalo a pak zase nechutnalo. Mezi tím co jsme jezdili po Brdech, stavěli kluci hasičští  májku. Je letos obzvlášť pěkná, dokonce máme pentličky látkové, to znamená, že je déšť nesmyje jako ta léta před tím. Stavěli jsme se také u Jardy a ten měl pivo moc dobré. Tak již máme květen.