Příspěvky

ČERVENEC 2017

➤KONTAKT  ➤Kdo má dnes svátek?        ➤ Deníček také na Facebook    ➤Navštivte také Partyservice-vales.de  ➤Výchova příkladem  ➤Visegrad v Evropském supermarketu   ➤488 miliard, jak jsme se stali kolonií ➤Jaroměřice nad Rokytkou

➤Jaroměřice nad Rokytkou

➤Určitě máte taky nějaký ten zámek, kde jste byli za svůj život nejmíň padesátkrát. Někam do okolí jste jako děti jezdili na prázdniny k babičce nebo tetě nebo k nějakému jinému příbuzenstvu a návštěva téhle pamětihodnosti se na program dostala skoro vždycky. ➤čti dále


➤Miminka v bříšku kluci nemají…
neděle 30. července 2017**Dnes je horko


➤Ahoj přátelé, včera jsem si na Vás vzpomněla. Byli jsme s Robertem na Lhotě a seděl tam Dan a jeho parta tzn. jeho dvě kouzelné děti. Honzík papal zmrzlinu a při tom lezl tátovi pohlavě, ale nebylo to nic otravného. A jak tak na ty dvě kouzelné dětičky koukám, povídám Danovi, že má ty děti tak pěkný, že by si měl pořídit ještě další. Honzík vykuli oči a povídá: "to nejde, jenom holky maji miminka v bříšku, kluci ne". Všichni jsme mu to odsouhlasili i s Danem a ten navíc řekl: já nebudu mít nikdy miminko v bříšku a Honzík: já taky ne to jenom holky. A tak jsme si hezky všichni povídali a byl tam i Ivan. Dnes jede domů a Robert si z něj začal dělat legraci, že až se vrátí, bude mít další dítě. No to bylo něco pro Honzíka. Koukal na nás na všechny jako na blbce, protože už to přece jednou řekl, že kluci miminka v bříšku nemají jenom holky. To byla taková roztomilá legrace. A Eliška je také kouzelná. Jenom se usmívala.
***Přišlo od Irenky



➤Byli jste již v Holašovicích?

➤Znáte to, ve filmech a pohádkách je všechno tak nějak hezčí a malebnější. Praha a kulisy v barrandovských ateliérech zahrají Paříž tak pařížovatě, až je turista z té skutečné trochu zklamán. Média a sociální sítě staví Potěmkinovy vesnice ve všech koutech světa, takže místo romantický liduprázdný zátoky, kterou znáte z tolika fotografií, na vás čeká asi taková liduprázdná romantika jak nákup ráno v Lidlu, když je akce na dětský oblečení. 

➤čti dále:


➤Pozoruhodný party servis
***VIDEO Pozoruhodný party servis***



➤Pajda se mnou nemluví
středa 26. července 2017**Dnes je pod mraky a studený vítr

➤Dnes jsem byl s Pajdou u doktora. Pořád si lízal zadeček a včera v hospodě i krvácel. Tak jsme se po obědě vydali do Mníšku. Měl plnou anální žlázku, paní doktor mu ji vymáčkla, což dosti bolí a já ho musel pevně držet. Dostal také mastičku. A teď se mnou nemluví, protože jsem ho zradil. Chodí kolem mne a vyzívavě se dívá. Když mu řeknu: pojď sem! Ukáže mi čumíkem, že zůstane tamhle. A nejde ke mně. To jsem zvědav, jak dlouho to vydrží.





➤Pěstujeme rajčata
pondělí 24. července 2017**Dnes prší

 

➤Slavná neckyáda u zadního rybníku 2017



➤Dostali jsme od Mileny vtip:
pondělí 24. července 2017**Dnes prší
Otec telefonuje s dcerou:
➤Ahoj. Tady je táta. Prosím tě, je maminka poblíž telefonu?
Není, tati. Je nahoře v ložnici se strýčkem Pavlem.
Po kratičké pauze.
Ale zlatíčko, ty přece nemáš žádného strýčka Pavla....
Ale ano. A je právě nahoře v ložnici s maminkou.
Pauza.
Hmm, dobrá, prosím tě, můžeš pro mě udělat následující?
Polož telefon na stůl, jdi nahoru, zaťukej na dveře od ložnice
a řekni mamince že jsi právě slyšela moje auto, jak zastavilo.
Ano tati, hned to bude....
Za pár minut opět u sluchátka.
Udělala jsem to, tati.
No, a co se stalo? 
No, maminka celá vyděšená vyskočila úplně nahá z postele,
pobíhala po ložnici a ječela, pak zakopla o kobereček, nabrala
hlavou o skříň a teď leží na zemi a vůbec se nehýbe! Bože!!!
A co strýček Pavel?
Taky vyskočil celý nahý z postele. Byl taky celý vyděšený a vyskočil zadním
oknem přímo do bazénu. Myslím, že nevěděl, že jsme ho před týdnem vypustili, abychom ho mohli vyčistit. Spadl na dno a myslím, že je mrtvý.
Dlouhá pauza, pak tatínek říká:
My máme bazén? Je tam číslo telefonu 865731244?
Ne, to je omyl!





➤Chodíme po pouti
neděle 23. července 2017


➤Sobota se vydařila. Bylo pěkné počasí a přišlo hodně lidí. Trochu jsme to prolétli a zjistili jsme že je to vždy a všude stejné. Dokonce Mexičané, co hráli na Panovu flétnu byli i ve Frankfurtu stejní. Asi jezdí od pouti k pouti. Dnes má bytí u zadního rybníku neckyáda, ale prší…


➤Přijela pouť
sobota 22. července 2017** Dnes se zatáhlo


➤Již od pondělí se na trávníku před zámkem, staví a pilně pracuje. Přijela pouť. I v hospodě bylo plno a Pajda našel spřízněnou psí duši.***VIDEO Pajda se zamiloval*** Milena nám přinesla pouťové koláčky ale než jsem je stačil vyfotit, tak jeden zmizel. Byly moc dobré! Dnes se pojedeme podívat na pouť, protože na farní zahradě zpívají Eva a Vašek. Na náměstí pak skupiny Slza a Žlutý pes, a pak ještě Martin Hrubý. Do toho všeho vřískají bedny u kolotočů, divokých drah a jiných pouťových atrakcí. No, dlouho tam nevydržíme. 



➤Pony Expres- co bylo a co bude
➤Zde čti:

➤Psal mi pan Bílek a rád slibuji, že pomůžu
čtvrtek 20.7.2017**Dnes je pěkně

➤Vážený kamaráde, ÁRNY.  Doufám že si toto oslovení mohu dovolit. Vrátil jsem se z USA s povinností předat srdečné pozdravy od kamarádů z USA. Jim a Patrick spolu s  děvčaty velice vzpomínají na společné večery ve Lhotce a věří, že se ještě někdy setkáte. Jak známo, spolupráce s těmito kamarády, byla více, jak úspěšná. Vyplývá z toho pro mne další radostná spolupráce která se může týkat i Vás. Velice bedlivě jsem sledoval v USA Vaše video - informace na You-tube. Myslím, že jsou jedny z nejlepších jaké o našem snažení,  trampské oslavy 100 let Československa a mezikontinentální jízda Czech-Australian-USA Pony Express 2017-2018 jsou publikovány. Z daného vyplývá, že jsem se rozhodl požádat Vás o spolupráci na vytvoření 15 až 20 minut reprezentačního videa pro propagaci druhé části naši jízdy v Austrálii v roce 2018 Než  plachetnice s poštou, dorazí do Sydney v roce 2018, je třeba  spustit reklamně propagační kampaň.
Již na tom samozřejmě rok pracuji ale takové video na You-Tube, facebooku a případně v internetovém přeposlání, udělá víc práce jak rok korespondování. Árny, chtěl bych Vás požádat o schůzku dle Vašeho volného času. Rád bych Vás seznámil se záměrem filmové prezentace našeho dosavadního snažení a dozvědět se jestli na spolupráci v uvedeném rozsahu máte čas a chuť. Předem dávám na vědomí, že se nejedná o kšeft ale o spolupráci na zviditelnění  trampské oslavy 100let Československa a Czech-Australian-USA Pony Express 2017-2018 ve službách Českých krajanů. Tentokrát v USA a Austrálii. Předem děkuji za každou odpověď.

Váš sympatizant  Jindra  Bílek

➤Putování za Kytínkskými sochami
středa 19. července 2017**Dnes je vedro



➤Včera jsme zcela náhodou na tu stesku narazili. Při jízdě z Kytína na Chouzavou jsem odbočil na cestu co vedla do polí. Jeli jsme krásnou krajinou s výhledem do polí a luk a i na hřebeny vrchů a při tom jsme narazila na Fabiána. Bylo to u křížku na Babinské. Fabián je vládce Brd a od známého Krakonoše se liší tím, že má tělo ze šišky. Řadu těchto dřevěných soch zplodil pan Pavel Vítek.
My jsme s Hankou zplodili včera meruňkový koláč a zahájili tím sezonu pečení.



➤Pony Express v USA
úterý 18. července 2017** Dnes počínají vedra


➤Pony Express dorazil do Spojených států a stal se tématem  oblastních televizních zpráv. Je tam vidět paní, která vypráví o tom jak miluje Pony Express a je tam vidět i pan Bílek a dokonce se o něm a o Československu mluví. O existenci Česka se tam ještě neví a tak se v mnohých dálavách světa stále používá výraz Československo. Na tomto místě gratulujeme panu Bílkovi za jeho záslužnou práci pro zviditelnění naší vlasti. Děkujeme pane Bílek.


➤Chce někdo koťata?
sobota 15. července 2017** Dnes je zima


➤Včera jsme jeli na kolech do Voznice. Původně jsme chtěli jet po starých Andělských schodech, ale našel jsem tam cestu. Na Malé Svaté je velký podnik, qasi tam dělají asfalt pro silnice a tam prý se schovává průchod na starou dálnici. Autem se tam jistě jet nedá ale kolem to prý jde. A tak jsme nakonec jeli krásnou cestou přes Chouzavou. Karel pokládal dlažbu a kamarád René a ještě jeden nájemník mu pomáhali. Sestra měla pečený koláč a tak jsme si dali čaj a pak jsme jeli přes „Voznický trojúhelník“  domů. Ten Voznický Trojúhelník proto, že se tam Hanka ztratila. No to se stalo jednou. Teď jezdí Hanka těsně za mnou, dobře to vidím, koupil jsme si totiž zrcátko na kolo. Jo a abych nezapomněl: dvě koťátka jsou k dostání!  


➤Zde se hraje oslavencům




➤Velký den
pátek 14. července 2017** Dnes je chladno
➤Dnes slaví kulaté 75té narozeniny kamarád z Písků.

Přejeme touto cestou vše nejlepší!


➤Zlatá Adéle - Frau in Gold

➤Portrét Adely Blochové-Bauerové od vídeňského secesního malíře Gustava Klimta (1862-1918), tzv. zlatá Adela, byl v New Yorku prodán za rekordní cenu, oznámil list New York Times (NYT).


➤Podle dosud neoficiálních zpráv byl obraz, který muselo nedávno Rakousko na základě mezinárodní arbitráže vrátit americké dědičce po původním majiteli, zakoupen za 135 miliónů dolarů (asi tři miliardy korun). Dosavadní abslolutní rekord na mezinárodním trhu přitom činil 104,1 miliónu dolarů za Chlapce s dýmkou, dílo raného Pabla Picassa. Podle NYT Klimtův obraz zakoupil miliardář Ronald Lauder pro Novou galerii na Manhattanu, která se specializuje na díla klasiků rakouského a německého moderního malířství. Pět vzácných obrazů Gustava Klimta z vídeňské národní galerie muselo Rakousko po mnohaletém sporu letos v březnu vrátit Marii Altmannové, devadesátileté neteři původního majitele Ferdinanda Blocha - Bauera,.jemuž majetek zabavili nacisté v roce 1940.Altmannová, jediná dědička majetku židovské rodiny Blochových-Bauerových, jež kdysi zbohatla na prodeji a zpracování českého cukru, nabídla zpětný odkup Klimtových obrazů rakouskému státu. Rekordní prodej nejslavnějšího z nich - takzvané "zlaté Adely" - však zřejmě nadobro zmařil naděje Rakušanů, že by mohl být z prostředků veřejné sbírky vykoupen zpět do Vídně. Portrét Adely Blochové - Bauerové v byzantském secesním stylu z roku 1907 přitom patří k absolutně nejkrásnějším malířským dílům vídeňského umění. Stal se doslova ikonou secese. Továrníkova žena na něm stojí celá obklopená ve zlatě a její šat je pokryt secesními ornamenty. Existuje však ještě jiný Klimtův portrét Adely, jenž je dnes v majetku Marie Altmannové. Na něm továrníkova choť, jež v roce 1925 předčasně zemřela, zase stojí ve velkém černém klobouku před barevně dekorativním pozadím.


➤Mařenka slaví
čtvrtek 13. července 2017** Dnes je zima ale bude snad lépe
➤Dnes slaví Mařenka narozeniny! Přejeme z tohoto místa vše nejlepší!



 
➤Angela Merkelová označila obyvatele české kotliny za xenofoby a rasisty

➤Co se toho článku týče, je to anonymní a tom se nedá diskutovat. Jedno je jisté, že tohle Merkelová takhle určitě neřekla.
Mně to připadá jako když se dítě vzteká a kope do dveří. Všechno co je tam napsáno je pravda, ale chybí tu souvislost.

Ovšem hrubá chyba se autorovi stala na konci nářku: jeho předkové a tudíž i naši, také odsoudili a utýrali plno lidí, říkalo se jim komunisti.   ➤➤Článek  


➤Zamyšlení Jiřího Suchého: Rivalita, která vládne mezi stářím a mládím.
Sám se s ní občas setkávám, aniž by to nechalo nějakou stopu v mé duši, ale hlavou mi táhnou myšlenky, to jo. Jak ono to vlastně je? ➤„Stáří je nepěkná vlastnost. Kolik významných lidí jsem před ním uchránil a nakonec jsem sám do toho vletěl", říká král Jindřich VIII. ve hře Šest žen na adresu těch, které nechal popravit. ➤„Když jsem psal tuhle větu, bylo mi sedmadvacet. Už tenkrát jsem tušil, že stáří není to, nač bych se měl těšit. Ve svých mladých létech jsem sice věděl, že, budu-li mít štěstí, tak se svého vlastního stáří dožiju, ale představa jaké to bude, se mi tehdy nedostavila. Dneska už to vím. A taky vím, že ve svém okolí potkávám dvojí druh mladých lidí: jedni mě zahrnují úctou, kterou abych pochopil, musím si nejdřív uvědomit, kolik že mi to vlastně je, druzí na mě hledí jako na něco, co už nemá na tomto světě co pohledávat."
➤Jako příklad mi vždycky napadne onen případ Kofola. Když jsme otevřeli Semaforv Dejvicích, řekl jsem si, že by se tam v bufetu měla prodávat Kofola. Byl to nápoj mého mládí a tak se mi zdálo, že v divadle, které se honosí svým tradicionalismem, by se to hodilo. V Semaforu se tedy začala prodávat Kofola. Jednoho dne se mi udělal nápad: na závěr sezóny uskutečnit jakousi přehlídku her, které onoho roku vznikly - byly čtyři - a po čtyři dny tohoto malého festivalu zahrnovat diváky drobnými pozornostmi. Nakreslil jsem drobné grafiky, které jsme dali divákům na památku, po představení jsme nabídli zájemcům debatu s účinkujícím, a pak nás taky napadlo požádat firmu Kofola o sponzorský dar - o přestávce nabídnout divákům jménem této firmy sklenici Kofoly zdarma. Na náš zdvořilý dopis se dostavil do divadla mladý muž, který vlastně ani nevypadal jako pako. Pohovořili jsme, prošel si divadlo, a pak nám napsal stručný e-mail, že radši dá ty Kofoly mateřské školce než nám. A vzkázal nám, ať si požádáme o sponzorování výrobce umělých kloubů. Uvědomil jsem si, že je to vlastně nepřítel. Od těch dob se prodává v Semaforu Coca-cola, firma, která nám dodala chladicí zařízení a navíc i finanční podporu. Znovu za ni děkuji. A Kofole děkuji za to, že mě přiměla se zamyslet nad absurdní situací: na jedné straně se mně dostává ze všech stran poct, jakými zahrnuje slušná společnost různé tvůrce v pokročilejším věku, a tak mám na kontě státní vyznamenání od prezidenta republiky, čestná občanství od starostů, čestné doktoráty od univerzit, síně slávy, Thalii a řadu jiných poct, a na druhé straně setkání s mladým ambiciózním mužem, který toho nejspíš zas až tak moc nedokázal, a ten mi naznačí, že pro něho jsem nula. A ty umělé klouby mě ujistily, že jde o generační rozpor. Prostě mu vadí, že nejsem mlád. A pokročilý věk je mu odpornej. Protože mu však nechci odplácet zlé zlem, přeju tomuto mladému muži, aby se toho hrozného stáří nedožil.
Začal jsem srovnávat své mládí s mládím dnešním a samozřejmě tak, aby to mé z toho vyšlo líp. A musím říct, že nelituju toho, že jsem upínal své zraky k předešlým generacím. Mou inspirací byla dvacátá léta, která jsem v létech padesátých objevoval a hltal. Vzhlížel jsem k Nezvalovi, k Seifertovi, k V+W a kdyby mě některý z nich požádal o basu Kofoly, ochotně byl mu ji přinesl na rameni (auto jsem ještě tehdy neměl) a cestou bych se zajíkal štěstím, že je mi něco takového dovoleno. A tenhle obdiv k předcházející generaci jsem pak vlastně zúročil ve své práci. Onehdy se ozval mladý sebevědomý muž, který mě vyzval, abych mu přenechal Semafor, včetně loga, za symbolickou jednu korunu a ustanovil ho ředitelem. On že pak dá Semaforu zcela nový ráz, a hned mi poslal na ukázku divadelní hru své přítelkyně. A všechno to myslel vážně. Zřejmě usoudil, že starý = blbý. Chudák. Netušil, že to může být i naopak.


 

➤Cestou do Frankfurtu
pondělí 10. července 2017 ** Dnes je dusno a občas prší


➤Dnes jsme se zase vrátili z Frankfurtu. Cesta byla klidná a nebylo moc náklaďáků. Kolem Würzburg jsme profičeli ladně a rychle, přestože hlásili že tam bude zácpa, a pak později, když jsme ho již zase minuli, že tam je zase několik kilometrů ucpána dálnice. A ve finále a to jsme již jeli po české dálnici tam byl jezdec-duch, tak se říká bláznům co jedou v protisměru. (Geisterfahrer) Těch pár dní co jsme se ukázali doma bylo fajn a stačilo to. Mladí co se bavili na naší zahradě u bazénu již pokročili do další fáze života. Jsou to již maminky s dětmi a dvě dívky byly v požehnaném stavu. Kluci také již ztrácejí Baby face, dostávají mužné obličeje, a bříška. Pro mě to byl výlet zpět v letech, neboť jsem většinu z nich znal jako malé děti. Konalo se klouzání na prsou a i jiné hry, jejich smyslem je pít alkohol a být brzy v náladě. Také jsme si s Hankou udělali výlet do lesa a zjistili jsme, že naše lesy na Brdech jsou mnohem hezčí. A  stavili jsme se na pivo v Klubu a tam se také  objevily příšerné postavy minulých let, jak je možné, že lidi tolik stárnou? 



Daniel a Naďa Smolkovi, jejich 

romantická svatba





➤Když zvon nezvoní, přije Míla









..a zvon opraví.




➤Mejdan u bazénu
neděle 9. července 2017 ** Dnes je pěkně a vedro


➤Tak jak rychle přišla doba veselých řečí, pubertálního povykování a házení děvčat do bazénu, tak rychle tento tradiční den zase odběhl. Ano, Markův mejdan u bazénu má již svou tradici. A dá se říci, že rok od roku přichází více hostů. Slavilo se od pravého poledne až do nedělního rána. Dnes je pěkné horko a ti nejlepší kamarádi právě došli, aby tu spoušť na zahradě zase dali do kupy. Máme právě 11:00 neděle dopoledne.






➤Pool-Party 2017
sobota 8. července 2017** Máme překrásné počasí a vedro


➤Dnes nastal velký den, mejdan u bazénu je připraven. Marek netroškuje, má dílnu plnou nápojů. V druhé polovině dílny je nastěhovaný Adrian se svým bleším trhem. Já tu již vlastně ani nemám místo. No však zase pojedeme s Hankou do lesů brdských. Jezdíme tu na kolech ale je to úplně něco primitivního, no ale byli jsme na ta kola zvyklí. Ulice nadále zeje prázdnotou a parkovacích automatu si nevšímá ani město. Byla to jistě velká investice a tak jako to bývá na světě, investice daňových poplatníků, která se nenavrací. A máme tu novou kavárnu, bystro, zmrzlinu v jednom, je to na náměstí a moc to tu naší ulici sluší. Zkluzná dráha na dvoře je již\připravená a pokusné klouzání na prsech bylo provedeno již včera.



➤Tak jsme dojeli
čtvrtek 6. července 2017 ** Dnes je krásně, možná přijdou bouřky

➤Tak jsme tu cestu zvládli, celkem bez problémů jsme se přesunuli do Frankfurtu. Bylo nádherné vedro přes 30° a dost náklaďáků, ale bylo to asi tím, že jsme si na ně odvykli. Poslední léta jsme jezdili jen v neděli. Jinak je tu strašné vedro a tak se půjdu naložit do bazénu, pokud nebude bouřka, vypadá to na to. Na ulici se zachovává neparkovat, neplatit.



➤Milena a její lilie
středa 5. července 2017** Dnes je horko a slunce mráčky


➤každý rok touhle dobou přijde ke mně Milena a požádá mě, abych jí vyfotil ty lilie. Tak jsem jí je vyfotil a pochválil. Má zahrádku jako klícku…

ODKAZ ➥ další fotky


➤Masařka
středa 5. července 2017** Dnes je horko a slunce mráčky

➤Jsem kuchař, tak doma vařím. Vždy se nějakou malou vzpomínkou přenesu do doby podnikání. Přestože vařím pro dva, režim v kuchyni u plotny zůstává stejný. Tenkrát přišlo třeba osm lidí k jednomu stolu a každý si obědval něco jiného. Jen vteřinku jsem se zamyslel nad objednávkou a již jsem jel: to jídlo, které bylo nejsložitější se počalo dělat nejprve a tak se utvářely myšlenky, jedna za druhou.. výsledkem mělo být, že všech osm lidí dostane jídlo najednou. Tady se nehodilo si s někým povídat, nebo aby někdo stál v cestě. Nepsaný zákon každého kuchaře je, že všechny suroviny a věci jsou vždy na stejném místě a že stačí jen sáhnout a bez podívání mít v ruce cokoliv: steak, kotletu, mléko, koření atd. Že bych měl takový stres dnes, to je jen vzpomínka, ale při vaření se k tomu nějakým způsobem vrátím. No a teď k té masařce! Hanka mne pozoruje z povzdálí a nebo ještě lépe zprava, tam já totiž nevidím, a vždy vlítne k pracovnímu stolu a odstraní nějakou použitou nebo i již nepotřebnou věc a já do ní vrazím. Vím, že si dává pozor, ale já moji myšlenkovou mašinérii nemůžu zastavit. A tak jsem ji minule nazval: Hanko, ty jsi jako masařka!  No a pomohlo to! Ulétla.



➤Cestou bez brýlí
úterý 4. července 2017 ** Dnes je pod mraty


➤Včera jsme vyrazili zase na kolech a já ještě pořád nenašel ty brýle. A tak jsem byl bez nálady a ani jsem nevěděl kam pojedeme. Nakonec jsem jel dolů k rybníkům, pak přes Šibeničník na Malou Svatou a tady na Novou Ves a tam jsme se stavili v muzeu, protože v den otvírání tam byl velký nával. Mají to tam pěkné, vřele doporučuji. Bylo nám, jako bychom se vrátili z Austrálie. I ty chlapi, co tuto cestu skutečně absolvovali jsme tam potkali alespoň virtuelně.




➤Ztratily se mi brýle
pondělí 3. července 2017** dnes je slunce-mraky a chladno

➤Ne, nemám je na nose. Ani by mi nebyly nic platné, protože jsou to brýle, které používám na kolo, nejsou ani dioptrické ani tmavé sluneční, jsou to prostě jen brýle na kolo. Ale kde jsou?  Mám stále nutkání jít k mobilu a zavolat na ně. Pak mi dojde, že to funguje jen u telefonů. Pak mě přepadne vidina, že jsou zapadlé v juta palmě a prohrabávám se listy a nic. Byla bouřka a vichr, třeba spadly z kola a vítr je odvál do zahrady, tak prolézán zahradu a obyčejně najdu Hanku, protože ona hledá brýle také. Jak se můžou ztratit  brýle, které se nehodí na čtení ani na opalování jen a pouze na kolo? Prohledávám košile a kapsy kalhot, koukám do odpadkových košů ale všude je vše možné ale brýle ne. Vím, že budu hledat dokud je  nenajdu a nebo dokud si nekoupím jiné. Jsem tak vynervovaný, že jsem zapomněl telefon v autě, které je teď v dílně na lakování. Když jsme již s Milanem dopravili auto do Kytína, a já byl zase doma tak jsem na to přišel. Tak jsem  zajel kolem do dílny a telefon si vyzvedl. Cestou mne napadlo, že jsem brýle někam pověsil, vím, že jsem našel místečko kam bych je mohl ukládat, ale teď neví kde to bylo. Kdybyste náhodou o nich něco věděli, dejte mi vědět, třeba mi pošlete SMS





➤Otevření musea trabantů
sobota 1. července 2017

➤Dnes se otevřela brána do dlouho připravovaného musea trabantů na Nové Vsi. Proč na nové vsi? No protože tady je dlouhá tradice těch trabantů, co projely celý svět. Bylo toho jejich dobrodružství mnoho dílů a bylo plno neuvěřitelných příběhů, co mladé ženy a muži cestou prožili. Dokonce sebou vezli i vozíčkáře. Právě jeden automechanik ze vsi, preparoval bakelitové DDR vozítka aby se s jejich pomocí vyplnila touha našich dobrodruhů po dálkách.  Na Nové vsi byl dnes takový nával a fronta do musea asi tak šestset  metrů dlouhá, tak jsme si nafotili  krocana, sele a prase, vše na grilu a na prodej a jeli jsme domů. Stavíme se tam ve všední den, až pojedeme zase plavat.







Lojza má narozeniny
sobota 1. července 2017** Dnes je silný vítr

Včera se v hospodě odehrávala pěkná vřava. Lojzíkovi bylo sedmdesát. Přišlo plno kamarádů a spousty kytar. Přestože tu nebyl Hombre Tomáš, bylo plno. Hanka měla proslov a byla to legrace. Mařenka ten večer našla nápadníka. Mohla na něm nechat oči. Tak 
ještě jednou díky za nápoje a do dalších let vše nejlepší…