Příspěvky

ŘÍJEN 2017



➤Halloween 2017
31.10.2017



➤Dnes je předvečer strašidel. Vlastně je to jediný večer, kdy strašidla straší. Lidé tady slaví tuto americkou vymyšlenost, buď jo a nebo vůbec ne. Ovšem ti co slaví, ti se asi trochu pomátli. Prostě jedno strašidlo to neudělá, to jich musí být plná zahrada. Tak jsme si to s Pajdou dnes prošli a teď večer to půjdu ještě nafilmovat.



➤Markův dům
úterý 31. října 2017**dnes bylo krásně

VIDEO Markův dům

➤Konečně se Marek dočkal. Kupovat dům od skupiny dědiců není vždy jednoduché, zato se to vyplatilo. Již má dům a renovuje. Dva byty bude mít k pronajmutí a v tom největším bude bydlet. Jo, já ho pořád nervuji. Říkám mu, že tam chybí akorád nějaká hospodyňka.


➤Akta, nahé skutečnosti
pondělí 30. října 2017**dnes bylo nádherně
VIDEO Akta
➤Četl jsem jednou o starých kamarádkách, které chodily hrát někde v Austrálii bridž, a jejich spolek se dostal do finanční tísně. I rozhodly se dámy, všechny starší osmdesáti, že se nechají vyfotit nahé. A vskutku se dostavil úspěch. Kalendář, na jehož titulní straně byly jejich podobizny se do posledního kusu vyprodal. Myslel jsem si, že bych to mohl zkusit také. Ano, nahé kůže mám, to by jste se divili. A proto neodolejte a klepněte na video. A jaká byla cesta domů?

No, foukalo to a jak. Takový odfuk jsem ještě nezažil. Tak zase později…


➤Poslední pátek letního pobytu 2017


 ➤Včera se konal důstojný pátek. Důstojný proto, že bylo plno. Eva také na chvilku utekla protože Míla usnul a Dan a Naďou také, protože děti spaly. Hombré mlátil do stolu v domnění, že je to buben a holky švitořily a žádná nezpívala falešně. Kuřáci chodili před hospodu kouřit a Zdeněk si liboval, že je v hospodě čerstvý vzduch. Pan vrchní se mazlil s cizím psem a Pajda to nekomentoval. Olda zase pěl krásné písně a tak to bylo veselé a bylo to naposled. Uvidíme se až zase před Vánocemi. 



➤Míla je zase doma
čtvrtek 26. října 2017



➤Včera se vrátil Míla domů. Je na tom lépe, než jsme si mysleli. Přejeme mu na pobyt doma sílu a chuť do boje.



➤Tak zase pojedeme
středa 25. října 2017**dnes je pod mraky


➤Zase se blíží čas tažných ptáků. Zase pojedeme do Frankfurtu. Dnes jsme byli nakupovat a každý jsme si koupili něco jiného do různých domácností. Hospodářství společné pokladny zase na nějakou dobu končí a je jisté, že pro jednoho se nevyplatí vařit. Včera jsme v hospodě udělali prozatímní rozloučení a snad se uvidíme ještě v pátek, pokud někdo přijde. Doba vyhnanství nastává, na koupaliště letos již asi nepojedeme. Budeme teď jezdit nějaký čas zase do Bad Soden-Salmünster do solárních pramenů.


➤Zdenda v jízdárnĚ
pondělí 23. října 2017**dnes je pod mraky


➤Zdeněk s Janou se naskytli k tomu, že byli v jízdárně. Kde to nevím tak přesně. On mi totiž kamarád pošle fotky a já mu udělám presentaci. Jednoduše proto, že je zima a na kolech se nám nechce a něco člověk dělat musí. Jestli se nemýlím tak je tam vystavěno osmispřežní vycpaných koní. To je impozantní…



➤TŘi mušketýŘi
pondělí 23. října 2017



➤V neděli večer jsme byli na premiéře druhého dílu Tří mušketýrů. Hrála to opět skupina mladistvých ve Švandově divadlu. Bylo to opět hezké a dojemné divadlo, Zuzanka zase perlila, i když mnoho nehrála. Některé z postav byly dvakrát obsazené a tak se herci střídali, aby se mohli všichni ukázat při premiéře. Vezla nás Zuzana s Jirkou a byl to hezký večer.



v zámku a podzámčí

VIDEO V zámku a podzámčí➽




➤ahoj

VIDEO LOdi ahoj
pátek 20. října 2017**dnes byla mlha, slunce, zima

➤Ahoj je starý lodní pozdrav. Ve světě to zní takto: Schiff ahoy! Přeložit se to dá, volně: zdravím loď. Tento pozdrav převzali vodáci plavící se po řekách naší vlasti a ti to zdědili od vorařů.  Voraři byli tvrdí chlapi, kteří vázali kmene stromů do vorů a plavili je po řekách do vnitrozemí a do nížin, aby se tu dále kmeny zpracovaly na stavební dřevo. Dnes je AHOJ pozdrav pro všechny příležitosti: když přijdu, když odcházím a i když někoho míjím. A samozřejmě je  ahoj spojeno z lodí plující neznámo kam s pocitem touhy po dálkách, při bolestném napětí z neznáma. A tak vyjádříme  jedním slovem  hodně významů, avšak vždy kladných.




➤Podzim v lese 
úterý 17. října 2017
➤Poslední dny se sluncem tohoto roku


➤Babí léto
úterý 17. října 2017**dnes je teplo a hezky



➤Dnes je překrásný den babího léta roku 2017. Byli jsme plavat a na obědě a vše bylo dobré, lidé se smáli a příroda perlila. Zbarvila stromy do nespočetného množství barev, okouzlila samotné kouzlo a pakli si pesimisté myslí, že nemůže být lépe? Může a jak. Nad krajem se nese lehký opar a ve vzduchu je slyšet melodii, kterou tiše hrají všechny housle světa: Kolik jich může být? Miliony, miliarda? Letos v říjnu na zemi žije 7 miliard lidí a věru nejsou všichni tak šťastni jako my. Takže nám nezbude nic jiného, než požádat Manitoua aby nám dopřál ještě řadu Babích lét. India Sommer

má úspěch !!
sobota 14. října 2017
Ahoj kamarádi napřed se chci pochlubit rajskýma které, lidi věřte se ještě červenají a drží na záhonu.
Ale hlavně nová zpráva o Vladěně Bouřce Píšťalce. Při zpáteční cestě ze zabíječky z Kytína jsme potkali Matese a ten nám
hlásil že se máma seznámila na jednom   country konzertě  s američanama.
Ti ji pozvali do Ameriky na nějaké nahrávání a tak je Vladěna na 14 dní v Americe.
Tak to holce přejeme že za tu její  obrovskou chuť  vytrvalost a lásku k hudbě konečně  dostavil úspěch.
Zděnek Písky



➤Zabíjačka v Kytíně
sobota 14. října 2017


➤Dnes se konala v Kytíně zabíjačka. Šli jsme tam na oběd, protože se hlásil Emil, že tam chce jít a on by nám vše snědl. Bylo tam narváno a čekali jsme asi hodinu na jídlo. Pan vrchní měl zvláštní způsob organizace, byl to spíše organizovaný chaos. Ale dočkali jsme se. Pak jsme jeli přes Skalku domů. Na Skalce bylo tolik lidí, že se tam sotva projelo. Bylo dnes nádherné počasí.




Podzimní nokturne
sobota 14. října 2017**dnes je hezky ale vítr fičí


➤Včera bylo pátek 13. V hospodě se hrálo a přišli všichni co tu na tomto světě zůstali. Bylo plno kytar a Olda zase perlil. Hombré již není sprostý. Dávno je tomu, co vyhasly jejich pistole. Pajda si ochočil celou hospodu, jediný jeho nepřítel je pan vrchní, ale to se již nezmění. Když stál u dveří, jako že chce ven, okamžitě se někdo zvedne a otevře mu. Když jednou štěkne zvenku za dveřmi, vyskočí Olda a otevře mu. Pajda si zjistil, zda to takhle funguje a pak spal celý večer. 



Vzpomínky

pátek 13. října 2017**dnes je studený vítr



Pátek 13. byl šťastný den Aničky a můj. Tohoto data jsme se poznali a vždy ho oslavovali. Zda to pro nás byl šťastný den by se dalo interpretovat jinak. Ale ano, jedno je jisté: my jsme se poznali. Dělal jsem dnes USB-čko pro Hombrého a narazil jsem na Toníka, Wendyse a Mirka ze Švajcu. Dva kamarádi tady již nejsou a přesto bylo nádherné,že jsme se poznali. Ve vysokém věku jsme uzavřeli přátelství, něco co se stává jen v mládí a dětství. Ano, vzpomínáme a jsme rádi, že jsme se poznali…



➤Chodov
čtvrtek 12. října 2017**dnes je trochu světleji ale silný vítr
➤Hlásil se nám dopisovatel z Písků, tentokrát z Chodova. Otvíral se tam obchodní dům a bylo slavností otevření. Udělal nám malou foto-streku. Potkal tam Leu s Luďkem ale byli ve spěchu. Po skoro tříleté rekonstrukci ve středu 11. října otevře své brány nová část Centra Chodov. Do její stavby majitel investoval částku ve výši 170 milionů eur, tedy asi 4,4 miliardy korun. Pražské nákupní centrum nabídne 300 obchodních jednotek, ale také nové pasáže rozdělené do různých částí a malá „náměstí“ k odpočinku. Na stavbě se spotřebovalo více oceli než při stavbě Eiffelovy věže v Paříži.

 





➤Motivy podzimu
pondělí 9. října 2017**dnes je nádherně

➤Dnes jsme byli u doktora na očkování proti chřipce. Před tím jsme šli s Pajdou naší cestou a byl krásný podzimní den. Slunce se již dívá z nižší polohy a vrhá dlouhé stíny. Každé stéblo trávy, list stromu se třpytí ve slunci jako diamanty, a louky se lesknou ranní rosou jak horská jezera. Ve vzduchu leží stesk, a otázky nedostávají odpověď: kdy se vrátíš léto? Ještě jednou tě zahřejí paprsky slunce a jako jediný poslové podzimu ti slíbí, že se vrátí: počkáš na mně? Zeptají se tiše. Pak zašumí modlitbu dvě zbarvené břízy, krásné jak nevěsta před okamžikem, kdy ji její otec před oltářem navždy odevzdá světu: buď s Bohem dítě…



➤PRAGA AREA
neděle 8. října 2017**dnes leje a nebo svítí slunce

➤Dnes jsme se vypravili do Dolních Počernic za synovcem Tomášem. Má tam v Praga Area hospodu. Když jsme dlouze jeli horoucími pekly, netušíc kde jsme, dorazili jsme na Černý most. Pak ještě stále za hlasem naší navigace a přesně jsme přistáli na parkovišti u Area. Vkročíc do hospody počali nás pálit oči, protože u otevřeného grilu nefungoval komín. Pak jsme se najedli byl Ryppen steak, pěkně křehký, pak bylo kafe a já dostal nechytlavý čaj. Pojmenoval jsem ten nápoj proto, že hrneček se nedal chytit: super moderní dizajn.


➤Bude velká zima!
sobota 7. října 2017**prší, svítí slunce je vítr

➤Když má být velká zima, ukazuje příroda různé znaky, že tomu tak bude. Dnes ráno při procházce s Pajdou, jsme zažili dvě takové pranostiky: Leoš skládal dřevo a kousek dále štípal Láďa polena. Elektricky. Ano, bude krutá zima.


 

➤Přišel podzim
čtvrtek 5. října 2017**Dnes je větrno
➤Počasí je letos nevyzpytatelné. Léto se ani nedalo nazvat létem a než jsme se nadáli tak tu máme podzim a křovím v lese se na nás usmívá zima. Teda ona se ani neusmívá, spíše se šklebí. Sedím tady u okna v mém koutku s počítači a venku se žení čerti. Alespoň do toho v tomto momentě svítí sluníčko. V úterý přišel do hospody Kája a jeho kamarád Werner a tak jsme si dobře povídali. Jakoby mezi posledním vysloveným slovem neleželo třicet let ale pouhých třicet minut. Zase jsme byli naladěni na stejné vlně a stejné vzpomínky vypluly nad klenbou času, jakoby se udály zrovna včera. Někdy se lidé potkají a nic nezbude, jindy zůstane dlouhé přátelství.
 




➤Werner po třiceti letech
pondělí 2. října 2017**dnes je pod mraky a docela zima
➤Byli jsme včera u bratra ve Voznici. Byl u něj na návštěvě Werner Mnichova . Jak jsem se již častěji zmínil, byli oba, Werner i Karel moji učedníci svého času ve Frankfurtu. No, a třicet let jsme se nepotkali. Z počátku jsme ještě jezdili k němu do Rakouska do Fieber Brunn lyžovat, ale pak se naše cesty rozdělily. Werner měl dlouhá léta Gasthof v Mnichově a teď je již před penzí a nějak se musí do té doby protlouci. Restauraci již pustil.




➤Pivní slavnost v Mníšku



ViDEO Slavnost piva v míšku⏩




➤Soukromá oslava piva
neděle 1. října 2017**dnes je pod mraky

➤Tak tu máme zase nový měsíc. A do Vánoc to není daleko. Včera se konal v Mníšku festival piva, tak jsme se tam jeli podívat. Byl tam nehorázný kravál, prostor u zámlku, ten travnatý, byl ohraničen a jediným místem asi jeden metr širokým tam pouštěli návštěvníky. Jednoduše na malér zaděláno. Tak jsme se nezdrželi a zajeli si do Kytína, kde jsme si udělali se dvěmi sklenicemi piva soukromou slavnost.
Dnes ráno jsme zjistili, že nám teče pumpa a tak jsem se dal do oprav, ve finále mi pak pomohl Míla, je to hodný kluk. Voda zase teče, jen tam kam má.
Večer hospodě jsem si řekl o tu tašku pro Hovorkovi, jelikož nám Slávek v pátek zavřelel před nosem, a málel jsem se popral (úsměv) s Milošem, neboť on dostal stejný úkol: vyzvednout v hospodě polštářky a sklenici na pivo. V hospodě se asi kouřilo, polštářky byly cítit.