Příspěvky

ZÁŘÍ 2021

K ONTAKT ⧭Galerie Fantazie  ⧭UNESENI ⧭Kdo KDO má dnes svátek?  Vzpomínka po Deseti letech-Anička   ⧭ Deníček také na Facebook  ⧭Seznampísní ⧭MUZIKA ⧭Nalaď si kytaru ⧭Seznam léků a jejich účinků  Pohádky,Romány,Povídky    IT WAS MY LIVE  Vánoční pohádka 2020    komunistický psi 

➽➽Deníček seznam let a měsíců

➤➤



►Michal

pondělí 27. září 2021#je pod mraky a prý se to kazí

 VIDEO: To je Michal►►

►Můj synovec má syna a ten má takovou zvláštní zálibu, či spíše provozuje takový krkolomná sport: jezdí na horském kole a sjíždí všechny možné a nemožné kopce. Teď o prázdninách byl dokonce v Alpách, v Rakousku a sjížděl velehory. Dokonce jsou k tomuto účelu v provozu i zimní lanovky, ty které se používají na lyžování…






►Babí léto

čtvrtek 23. září 2021#krásné počasí. Babí léto

VIDEO: Babí léto 21►►

►Dnes od časného rána svítí sluníčko a trochu později počalo hřát.ano, přišlo babí léto a že ho opravdu nikdo nečekal. Mysleli jsme, že již bude zima a tma až do Vánoc. Vyjel jsme tedy dnes na drátěném oři do kraje a do lesů a kochal jsme se krásnou krajinou a krásným pozdním létem. Máme teď pravý Indian summer a tak jsem k obrázkům nahrál pěkný Country song. Budeme doufat, že nán to počasí vydrží déle…






►U potoka v Čisovicích

úterý 21. září 2021#stále pod mraky a jen 11⁰ zimy ? tepla

 ►Nemusíme se tomu divit a není to ojedinělý jev na tomto světě. Co to ale je? Mluvím tu o tom, jak se člověk ale i zvíře vrací k tomu místu, kde prožíval nejprvnější dny svého života. Lososy se derou proti proudu řeky, řeky k jejímž ústí dokáží přeplavat světové oceány, jen aby se dostali tam kde jejichž život počal. Zrovna tak želvy a mnoho jiných božích tvorů. Já mám takové místo, které je u potoka v Čisovicích. Procestoval jsem světa kraj a všude bylo krásně ale tu nádhernou vůni domova jsem pocítil jen tam. Když se projíždím krajem s bratrem na kole, je to jako bych se ocitl opět v matčině náruči. Potok. Vnímal jsem ho od malinka a přestože jsem se bál žab a mrskajících se ryb, stále jsem se v jeho blízkosti pohyboval a tím jsem také do něj padal. Vždy mě však někdo vytáhl a třeba i za nohy. Stejně jsem do potoka zase spadl. Kouzla takového potoka jsou nekonečná. V každé roční době je jiný. Vzpomínám na léta, když v zimně zamrzl. Jelikož náš dům stál u jeho břehu a škola též, byla tu v tuto dobu nečekaně okouzlující stezka do školy. Šlo se kolem zahrad domků v místech, kudy se jindy jít nedalo, bylo toho spousta k objevení, protože tato místa byla odvrácena k hladině říčky, byla to místa  tajuplná. Neustále se musela řešit záhada, kam se poděje voda, která přece nemůže téci, když je led? Doma v obýváku, jenž byl tajemný stan mého otce, visel obraz. Zobrazoval právě takový potok a domky kolem, k nimž musely vést cesty jinudy. Určitě na tom obrazu nebyl vidět náš potok, ale já jsem si to v dětské fantazii při čaroval. Byl to náš potok! A tak jsme si ho, ten obraz, před mnoha lety namaloval. Občas se naň dívám a tím se vracím do dětství….









►Září, zase v hospodě

sobota 11. září 2021#počasí se kazí

 VIDEO: zase v hospodě►►

►Tak jsme se zase sešli v hospodě, kam se scházíme již po dlouhá léta. Žalostný zbytek toho, co tam dříve chodilo. No jo, Brdská armáda byla na Šumavě a tak byli kamarádi jistě unavení. Hrály tam jen tři kytary, žádná basa a byl tam jeden hlas, který se nedal s jistotou určit, co zpíval falešně. Ale víte co? Hlavně že ten hlas zpíval a že přišel. Měli bychom dotovat docházku, za odměnu dávat pivo, nebo štamprdli, možná by část financí převzala i unie. Ano, otevřeme si firmu „Evropské dotace na sociální žití v hospodě na Stříbrné Lhotě“, a to prohlásit za neziskovou organizaci. Hlavně aby to bylo nenapadnutelné. Tak ať žije: EDNSŽVHNSL

 






►Werner a Karel#Irena a Robert

pátek 10. září 2021#Dopoledne krásně odpoledne mraky

 VIDEO:Výlet►►

►Včera v pátek se udály dva výlety: Werner a Karel projížděli překrásnou krajinou kolem Stambergského jezera po šťavnatých loukách bavorského kraje a dojeli až k nenápadným vysílačkám Německého špionážního útvaru, který tu sídlí již dlouho. V době, kdy železná opona ještě dělila Evropu, posedávali mladí vojáci německé armády večer v hospodách a mluvili česky. Ano, odposlouchávali co si komunistická elita po telefonech, vysílačkách a já nevím co ještě, povídala.

Zrovna toho dne se udál výlet druhý, tentokrát Irena a Robert navštívili překrásné město Slavonice…








Nová finta našich cikánských spoluobčanů!!!

DOKLAD OD POKLADNY v supermarketu přineste DOMŮ.

V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ NEVYHAZOVAT!

AŽ DOMA! POZOR!


Jak jsem to dostal, tak to přeposílám! Nakoupil jsem v marketu a o paragon se nestaral. Když jsem přijel s vozíkem k autu, přiběhl hnědočech neboli cikán a ztropil povyk, že prý jsem mu ukradl nákup. A že to v koši je jeho, má na to paragon (ten můj vyhozený) a tak zavolali policajty.

Zachránilo mě, že jsem platil kartou. Když to cikán uslyšel, tak zdrhnul.

Jinak bych ale podle policajta měl problém, protože doklad o zaplacení měl on, nikoli já.

Prý se to množí, pokladní nic nedosvědčí, těm tam projde spousta lidí.





Kdo jinému jámu kope sám do ní padá

Chtěli penzistům upřít volební právo...

ParlamentníListy.cz mají k dispozici exkluzivní průzkum volebních preferencí ve vybraných krajích České republiky. Agentura Phoenix research se zaměřila na Prahu, Moravskoslezský, Ústecký, Středočeský a Zlínský kraj. Vítězem se stalo hnutí Andreje Babiše ANO, které v měřených oblastech dosahuje průměru zhruba 26 procent. Velké problémy bude mít, jak se ukázalo, předseda Pirátů Ivan Bartoš na Ústecku, kde preference dua Piráti a STAN nedosahují ani 15 procent.






►Cestou kolem brdské obory

neděle 5. září 2021#krásné a teplé babí léto

VIDEO: Obora na kole►►

►Včera jsme si dopřáli pěkný výlet na kolech. Vyrazili jsme ve dvě odpoledne, dojeli kolem Dernerů až na konec k velkému dubu a pak dále ku Václavu IV. Je tam v pískovém balvanu pěkně vytesaný. Tady jsme potkali Krčmírka, malého pejska který statečně běžel před pánem a paničkou tíž jedouc na kole. Dále jsme dorazili do Knížecích studánek, tady je nedostavěný opuštěný statek, kterýž pak večer u piva zajímal Roberta. Pak jsme jeli dlouhou cestou kolem Obory. Obora je obrovská část lesa, která je pečlivě oplocena a není nikde vidět, že by se do ní smělo  vstoupit. Pak jsme lehce minuli restauraci Vlašku a dali se do Voznic, kde nás Kája hostil pivem a čajem. Obdivovali jsme vesměs jeho dvůr a nově založenou skalku, ta se mu tedy povedla. I potůček tu protéká, no paráda. Pak se jelo přes Kytín domů, ale to si již Eva stěžovala, že má na baterii jen jednu čárku, ale dobře to dopadlo, dojeli jsme utahaní a vyčerpaní domů. Měli jsme v pedálech 29 kilometrů. Večer jsme to pak u vína probrali….




 

 



Dodatečně přejeme Robertovi vše nejlepší k narozeninám






►Září

pondělí 30. srpna 2021#venku je chladno, oblačno a stále se honí jedna přeháňka za druhou

 VIDEO: Září►

►zítra je prvního září. Tento den je zakořeněný všem Čechům v mysli,  jako první školní den, nebo den  nového ročníku. Toho dne končily prázdniny, které trvaly dva měsíce. Je to spolehlivý bod v kalendáři. V podstatě po celý život tu žije jistota, že některé věci se nemění. Jistě to cítíte také tak, tedy, pokud jste v této zemi žili celý život. Stačilo žít nějakou dobu ve spolkové republice Německo a vše je jinak. Kdy je školní rok a kdy školní prázdny se tam všeobecně neví. Každá spolková republika je má jindy, to aby se vystřídaly kapacity letovisek a i dálnic. Navíc nemá žádný spolkový stát každý rok prázdniny stejně, to aby se vystřídaly školy mít prázdniny záhy z léta ale také ke konci léta. Takže se termíny prázdnin mění v jakémsi kolotoči, který není k zapamatování. Dochází také  ke komickým situacím: rodina žije v Hessensku na břehu řeky Mohan. Za mostem je Bavorsko. Syn chodí do školy v Hessensku a dcera běží denně přes most do Bavorska. Žádný problém. Jenže rodina nemůže jet na dovolenou, protože v Hessensku jsou tento rok prázdniny na počátku léta a v Bavorsku na konci. Pak ten problém řešte. Ach jo, a letní prázdniny jsou dlouhé jen šest týdnů….