Příspěvky

LEDEN 2021


Kdo koho pozná ??
sobota 6. února 2021 *je podmraky a sněží












Co je psáno, to je dáno:
čtvrtek 4.2.2021**Je teplo a obleva


►Takhle ne

pátek 29. ledna 2021#je obleva. Prší a je nevlídně

►Martin J. Stránský médiím, vládě a ministrům: Přestaňte šířit hysterii
Výzva médiím, vládě a ministrům k ukončení šíření hysterie a k
 zamyšlení nad psychikou národa
Příklad:
„Nejvíce nakažených na milion. ČR má za minulý týden nejhorší čísla na světě.“ (Mladá Fronta Dnes 4. 1. 2020)
Ve článku evidují „rekordních“ 932 nakažených na milión obyvatel. To znamená 93 na 100 000, 9,3 na 10 000, a tedy 0,9 na 1000 obyvatel. Tedy v městě s 10 000 občany je nakaženo devět z nich.
Takže pane šéfredaktore Plesle, tady máte správný titulek: „Přestože momentálně vedeme v počtu nakažených covidem-19 ve světě, stále to vychází na jednu osobu z tisíce.“
Další příklad:
„Krematorium Ostrava nestíhá zpopelnit všechny zemřelé, jejich počet kvůli koronaviru narůstá.“ (Lidové noviny 4. 1. 2021)
Teprve po dočtení prvního odstavce se dozvíme to podstatné: „V Ostravě je jediné krematorium v kraji, který je jedním z nejlidnatějších regionů České republiky.“
Kdo chce, snadno zjistí, že v Moravskoslezském kraji žije 1,2 milionu občanů, zatímco v sousedním Olomouckém kraji, (kde mají taky jediné krematorium), žije 632,000 občanů. Tam vše stíhají. O tom, že krematoria nejsou alikvotně umístěna dle počtu občanů, nenajdete v článku ani slovo.
Takže pane šéfredaktore Léko, tady máte správný titulek: „Zpomalení při zpopelňování zemřelých v Ostravě odhalilo, že v regionu (oproti ostatním) chybějí krematoria.“
Další příklad:
Ve všech novinách: „Země se stále drží v pátém, tedy nejhorším stupni PES.“
Když se podíváte na stránky MZ ČR, tak zjistíte, že se ke dnešku covidem-19 nakazilo 746 714 občanů, tedy 7 % populace, a že dnes (4. 1. 2021) je 119 561 občanů aktivně nakažených. Jedná se tedy o 1 % nakažených z celé populace (rozumí se jedno procento, tedy jeden ze sta lidí). Dále tamtéž zjistíte, že ke dnešku (4. 1. 2021) zemřelo 12 070 lidí, tedy 0,1 % (rozumí se jeden člověk z tisíce). Když dělíme počet nakažených covidem-19 počtem zemřelých, tak šance, že někdo nakažený CoV zemře, je 1,6 %.

Takže dámy a pánové, kteří toto šíříte, tady máte správný titulek: „Přestože jsme v nejhorším stupni PES, je úmrtnost nakažených stále pod 2 %.“

Vybral jsem pouze dva deníky, považované za „seriózní“. Ve všech ostatních mediích to ale není o nic lepší, o televizním zpravodajství vůbec nemluvě.
A co se týče politiků, tak si stačí poslechnout vystupování odborníků, střídajících se ministrů a dnes samozvaného „hlavního vakcinologa“ A. Babiše – každodenně s urputnou análností taktizují, modifikují vyhlášky tak, že ze všeho zbývá kočkoPES.
Jako lékař se ptám:
Kolik lidí zemřelo a zemře následkem mediální a vládní hysterie?
Jsme svědky rekordního nárůstu úzkosti a deprese, což zhoršuje všechny rizikové faktory pro tzv. „rychlé“ smrti, jako jsou mozkové mrtvice a srdeční infarkty.
Počet sebevražd se ztrojnásobil (9. 11. 2020 Medical Tribune).
Dále je tu omezení lékařské péče „běžných“ nemocí, jako je cukrovka, zvýšený krevní tlak atd.
Dále je tu odložení předem objednané péče, například vybavení ortézy či operace kyčle, takže pacienti žijí dál v bolestech.
Dále jsou tu poškození dětí, které jsou ponořeny do toxického prostředí digitální výuky na dálku, omezení příjmů matek, které s nimi musí zůstávat doma, a rozklad podnikatelského prostředí a všeho s tím spojeného.
Netvrdím, že se nemáme epidemii věnovat. Ale pánové a dámy, takhle ne.
MUDr. Martin J. Stránský, MD FACP
Asistentní klinický profesor neurologie, Yale
Ředitel, Poliklinika Na Národní
Publikováno dne 7.1.2021 www.parlamentnilisty.cz a www.narodni.c



Dnes slaví narozeniny Annabella Z tohoto místa přejeme vše nejlepší
čtvrtek 28.1.2021







 




➤Před třiceti lety volali Češi na náměstích po návratu svobody. Naději však brzy vystřídala katastrofa: Čechům se vrátila svoboda.

Ačkoliv Češi už třicet let prožívají nejsvobodnější, nejbezpečnější a nejbohatší období svých dějin, pohled do dobového tisku napovídá, že se s tím rozhodně nehodlají smířit a že jsou každý rok u příležitosti 17. listopadu připraveni vyjádřit veškeré své momentální pocity, v nichž se na prvních příčkách střídá nespokojenost, absolutní nespokojenost a naprosté znechucení.    tady čti dále







►Koupil jsem si noční košili a protože mi byla dlouhá, tak jsem ji ustřihl…

pondělí 25. ledna 2021##je docela teplo a svítí slunce

 

je to docela jednoduché, není o čem psát. Již delší dobu mám výčitky svědomí, že deníček zanedbávám a tak jsem si řekl, že napíši tu nejnovější zprávu co se dnes stala a vidíte? Zajímá vás to? No samozřejmě ne, koho by zajímala cizí noční košile. Jo, kdyby se vědělo, že ji měla na těle nějaká kočka, to by se o tom dalo mezi námi fetišisty mluvit. Ale takto jsem tam, kde jsem byl před tím. Nikdo nikam nechodí, a kdyby někam chtěl jít tak tam nesmí, všichni se bojí někoho potkat, někoho pozdravit. A navíc za  námi chodí stín špatného svědomí, že jsme si tu roušku nasadili až pozdě. Jak říká pan Klaus, vězněni jsou zdraví lidé, jenže ta jeho teorie nedává žádnou patu ani hlavu.  Anglická mutace pandemie se rozlévá Evropou a světem jaksi sama od sebe, karanténa sem nebo tam. Skoro to vypadá, jakoby ty viry měly vlastní leteckou flotilu.  Nemáme se bát, ale to se řekne, je to otrava a lidem dochází trpělivost. A teď to očkování: bylo jasné, že přední a vlivní ač nejsou ve skupinách přednostně dostávajíc vakcínu jsou již dávno ovakcínovaní a kdyby mezi lidmi nebyly pochyby o bezpečnosti těch dávek, již by se to pralo. Takhle si lidé řeknou, ať to vyzkouší jako první, nenažranci, my se přidáme až jak dopadnou. A tak tu píši o ničem a toho bych vás uchránil. V podstatě to vypadá jakoby nějací Zednáři co ovládají svět v utajení, chtěli silně zredukovat populaci. Zkoušeli to již atomovkou, ale to jim nevyšlo, lidé dostali po válce „rozum“, zabíjení se drží v mezích a hlavně mezi Araby a tak nechali vyvinout Coronu 19. Sice nečekali takovou záplavu vakcín a tak rychle, ale je to běh na čas a ten vždy někdo vyhraje. Jenže se neví kdo….




 




►Smutný den

pondělí 18. ledna 2021##krásný den ale mrzne

 

►Dnes jsem vstával za stříbrného svitu sluce. Pálilo do oken ložnice z modré oblohy a zároveň také z bíle pomalovaného kraje. Všude kam jsem dohlédl je sníh. A protože tu máme mráz, tak pořád drží. Vlastně ideální na lyže či na běžky, méně pak se hodí na kolo, což nedělá žádný dojem na kamaráda Leoše, nenechá si projížďku kolem vymluvit. A tak jsem se dost podivil, když jsem opojen světlem zaslechl v rádiu, že 20. Leden je nejsmutnějším dnem v roce.

Vypočítal to pan Cliff Arnalla a jeho rovnice je považována za pseudovědu: termín, který se vztahuje na metody a praktiky, které se chtějí tvářit vědecky, moc nevychází. Jednalo se v roce 2000 o třetí pondělí v měsíci. Letos máme namířeno na skutečně smutný den: starost nám dělá pan Trump. Je totiž otázkou, zadali se vzdá své funkce jako president Spojených států dobrovolně, nebo zda má v rukávu nějaký pořádný kravál…







 

 ►ANIČKA má výročí

pátek 15. ledna 2021##je vše pod sněhem a drží to

 

VIDEO Anička po deseti letech►►

VIDEO Anička vzpomínka ►►

 

 

Ahoj Arnošte,

zdravím Tě, už je tu zase ten smutný den, ale na koho se vzpomíná s láskou, ten vlastně nezemřel.

Přeji hodně zdraví

BOBO+Tomáš


Ano, je to opravdu taková nová dimenze, je tomu již 12 let, co nás opustila navěky. A jak píší její pevní kamarádi z dřívějška, na koho se vzpomíná s láskou, vlastně nezemřel. Takže jsi holka nezemřela, protože tu všichni na tebe vzpomínají. Přikládám tu dvě videa, která jsem již nahrál dříve a dva vtipy, aby se nebesa  potácela v smíchu. Není tu nic nového, nic co by se ti líbilo ale s tebou by tu byla větší sranda.






 





►Přepadení Kapitolu



►Každý jsme se na to ve zprávách dívali a nevěřili vlastním očím. Jak se to mohlo stát v demokraticky nejproslulejší zemi světa? Nebo tam již demokracii nemají? Ale mají, právě proto. Víme, že demokracie je nejzranitelnější systém, kterého zneužil otřesným lhaním Hitler a přivedl svět do války, kterého zneužil i Trump. My Češi přece známe slogan: stokrát opakovaná lež, se stane pravdou. Tak čemu se divíme. Zarážející je skutečnost, že mohli takovou osobnost zvolit. Trump nemá vůbec žádné chování, ani politické ani lidské a nebyl ani vlastenec. Jeho modlou byly a jsou peníze. Svou výřečností a zběsilými nápady uvádí mnoho politiků do rozpaků: za tím nesmyslem co říká musí být nějaká pravda, jinak by takhle nejmocnější muž světa nemluvil. Tak o něm mnozí přemýšleli. Jeho angličtina je primitivní a jeho myšlenky zlé jeho psaní nepromyšlené. Totálně zneužil sociální média. Twitter byl vymyšlen spíše pro lehké výměny názorů, školáky a ženy v domácnosti a Trump ho zneužil k prolhaným tvrzením a prakticky překroutil každou situaci. Avšak Trump náš také poučil: nevymýšlet, si a nešířit vědomě nepravdu. Je to síla, která dokáže otřást i tak solidní stavbou jako je Kapitol ve Washingtonu, zapříčinila Arabské Jaro po celém severním pořeží Afriky. Každý kdo rozesílá texty o takzvaných konspiračních teoriích se chová nezákonně, šlape po demokracii, kterou jsme tak toužebně chtěli mít. Ve skutečnosti aktivně napomáhá aby došlo k tomu co se stalo v Kapitolu. Trump lhal a hecoval celé čtyři roky, tvrdil nepravdy tak vytrvale, že byl ve finále schopen poslat své stoupence k teroristickému napadení vlády USA. Ve skutečnosti je schopen přivést svět na pokraj zkázy. Má na to ještě více jak jeden týden. Chcete se na takovém jednání podílet? Vím, že si vůbec neuvědomujete sílu vašeho počínání. Co na tom, když takový Mail pošlete dál, a navíc všem svým adresám. Nic to nestojí ať se kamarádi diví. Kdyby se muselo s tím psaním na poštu, vůbec by jste se tím nezabývali a hodili do koše. Je jisté, že kdyby se to trestalo a jsme na nejlepší cestě že se to trestat bude, tak jste většinu těch anonymních Mailu smazali. A ještě maličkost: ono se to trestá, ale je to mašinérie, která se rozbíhá pomalu.

 


 




►Narozeniny

čtvrtek 7. ledna 2021## všude leží sníh

 


►S odstupem a s odsedem jsme včera oslavili Eviččiny narozeniny. Byly to sedmdesátiny. Byly to teda významné narozeniny, ale při všech těch nařízeních se ani slavit nedá. Ani si to neuvědomujeme, ale asi přicházíme v současnosti o mnohé. Včera byl den kdy president Trump poslal dav šílených vzbouřenců na Kapitol, což stálo čtyři lidi život. A také to byl den, kdy konečně napadl sníh…

 

 






►Pražská šunka

čtvrtek 7. ledna 2021

 

➤Můj bratr je svéhlavý a tvrdý dub. Svědčí o tom  mnoho příběhů. Když byl malý, asi tak 14 let, unesly ho rodiče do Rakouska a zůstali tam. To bylo roku 1966. On se pochopitelně chystal ráno brzo do Spořilovské školy, aby si zajistil místo v lavici s Frantou Burešem. Místo toho byl ve Štýrském Hradci, kde všichni mluvili německy a on nerozuměl ani slovu. Za odměnu s rodiči dlouho nemluvil. Později pak se usídlil u mě ve Frankfurtu, kde se vyučil kuchařem a byl neustále svým prvním autem na cestách. Říkal tomu cesty po Hessensku. Tady se naučil pít Schäppchen, což v hospodě znamenalo velmi malé pivo. V tomto období se bratr rozhodl že bude žít v Bavorsku, protože tam má být mnoho jezer a on chtěl chytat ryby. Jeho slova. Ovšem v Bavorské hospodě nepochodil. Tam Schäppchen neznali ani to zavádět nechtěli. Od té doby se bratru říkalo

Schäppchen-Karel. Letos jsem před Vánocemi koupil takovou dárkovou šunku a dal jsem ji bratrovi. Po novém roce jsme pořádali oběd, já přinesl ještě bramborový salát a šunku jsme ohřáli a jedli jsme tiše mlaskajíc, když tu bratr prohlásil: to je dobré, ta šunka, ta je určitě z Bavorska. Protestoval jsem trochu, že je pražská a tak asi bude z Prahy, ale on mi moc nevěřil….




➤Dnes máme tři krále



         


►Vánoční ubrusy 
středa 6. ledna 2021##venku sněží a je blátivě 
►Ležely již několik dní stažené ze stolů, jak je tam naaranžovala moje Perla (Putzfrau) a zase stáhla a pohodila k zrovna obsazené pračce. Včera jsem je vypral nechal pak na galerii uschnout. Dnešní den, jak se zdálo, byl vhodný je vyžehlit. Jak jsem tak žehlil, vzpomínal jsem na Aničku. Ta žehlila moc ráda. Opravdu, nemusíte se usmívat do vousů, ona totiž ty práce, co jsou většinou neoblíbené, dělala ráda. Od ní vyžehlené košile byly jakoby nově koupené. No, já teda nejsem ten typ, co rád žehlí. A tak jsem si při žehlení těch šesti obrovských ubrusů přemýšlel. Zdali pak se toho dožiji, až je zase někdo za rok vytáhne ze skříně. A kdo bude za rok zdobit Vánoce? A proč vlastně odchází lidé, které máme rádi, vždyť tu měli, a stále mají dost místa. 

No, nezapřel jsem mé pohlaví a počal obdivovat techniku nové žehličky. Ke koupi mě ponoukla moje Perla, řkouc, že ta stará, to je ostuda. A tak jsem obdivoval tu novou. Komoru na vodu jsem naplnil a vesele si pářil, všechno fungovalo rychle a perfektně. Navíc má ta mašinka takový přístav, kde se zahřívá a pak je žehlení, bez za sebou tahání šňůry, ještě snadnější. A tak jak jsem si přemýšlel, bylo vyžehleno na to tata. Na počítači mi tu hraje Country rádio, žehlička si funí párou a venku padá déšť se sněhem, no není to pohoda? A to máme dnes šestého ledna a naše Evička má sedmdesátiny. Již jsme jí všichni popřáli, ale to je zase další příběh.

                                                                                 



►Nový rok

úterý 5. ledna 2021## Počíná sněžit ale je všude bláto

 

►Na nový rok má být něco nového, ale co? Že již máme očkování  na tu proslulou Coronu, to každý ví a již se ozývají hlasy, že je to podfuk, že premiérovi, kterému vpíchli jehlu jako prvnímu,  že to byly vitamíny. Co je to za blázinec? S každou bolístkou běžíme k doktorovi a teď mu najednou nebudeme věřit? Že je to risk? Ano, on je totiž celý život risk. Jen by mne zajímalo, kde se v lidech bere ten chtíč vše nové pošpinit, pomluvit z ohyzdit? Kde jsou ty hlasy co prorokovaly v roce 2015, že islám pobije Evropu, že je to vše naplánované?!  Je to blbost a výmysl. Jednoduše se ty prostory kolem rovníku stávají neobyvatelnými a lidé počínají vandrovat, tak jako se to již odjakživa dělo. Jaké z toho budeme mít následky je jasné: již nebude tolik pohodlí a více lidí na jedné louce znamená větší počet hádek a všelijakých soubojů. A v tomhle problému nám lživé Maily určitě nepomohou. Naopak, jsou nebezpečné, protože lidé brzo prokouknou jejich lež a pak nebudou věřit opravdové zprávě a to bude polízanice. Chtěl bych aby byla mezi lidmi úcta a porozumění. Každý máme dobré ale i stinné stánky a trocha shovívavosti neuškodí..

Takže si přejme spravedlivý a shovívavý rok 2021..

 

 

                                

A máme tu zase nový rok, tak rázně vykročíme!