Příspěvky

ÚNOR 2017

V Kytínském pivovaru
úterý 28. února 2017
Dnes je pod mraky ale teplo

Dnes jsme byli plavat a pak jsme se stavili v Kytíně na oběd. Pivovar je pěkný a dobře zařízený, ale parta co tam pracuje je ještě nezaběhlá. U pana číšníka jsme si objednali třikrát bůček, ale protože již byl vyprodaný, dal ten chlápek lístek do hrnečku na kafe a celý proces si něco objednat se zastavil. Pak po chvíli přišla servírka, co bychom si jako dali, a co chceme k pití? Máme již vše objednáno u kolegy. Tak zase odešla a tu vyšel na světlo boží lístek, co byl v hrnečku na kafe a ním bylo řečeno, že již není. Také prý byly problémy novou pokladnou, tou elektronickou, no jednoduše počáteční problémy. Vypravíme se tam nejdříve až v květnu a to již vše poběží…

 

Tak kdo nám sežral ryby ?
pondělí 27. Února 2017
***VIDEO Kdo umí více řvát***

Po té co na jezírku roztál led, našli jsme asi patnáct rybiček zamrzlých a mrtvých. Byl dlouho mráz a bylo jich v jezírku moc. Ještě že jsme nedali každé rybce jméno, to bychom se hůře loučili. A nebo to byl zcela někdo jiný? Že by Medvěd?


V Davli
pondělí 27. února 2017
Dnes je překrásné počasí
Včera jsme z Voznice jeli rovnou do Davle a vzali jsme to přes Novou Ves. Bylo již pěkně a dnes se nám ukázalo jaro, tak jak má být. Ptáčkové zpívají jako o závod a slunce má sílu. Jinak je vítr ještě studený. Večer u Jardy a Evy byl pěkný, je stále o čem mluvit. Přišla si pro cigára i Zuzana a poznali jsme i starousedlíka Ivana, slovenské národnosti. Eva nám vyprávěla o podnikovém pobytu v Tatrách, v luxusním hotelu a v restauraci kam se dostali pouze s tou mašinkou, co upravuje sjezdovky. Prý to byla klase oproti hotelu co loni bydlela v New Orleans USA. Tam to byla prý bída. No, že je něco doma dobré a lepší, to člověka vždy 
potěší…


Jak se stavěl pivovar
neděle 26. února 2017
Dnes je pod mraky a sucho





Kytínský pivovar
sobota 25. února 2017
dnes bylo krásné sluníčko a 9⁰C

Dnes se den vydařil. Bylo od rána krásně slunečně a i ten hrozný vítr byl již pryč. Takže jsme si vyhrnuli rukávy a šli stříhat stromy. Docela se nám to povedlo. Já se také pokusil opravit kytaru ale drnčí jako stará bába. Nevím co s ní je. Pak jsme jeli do Kytína a dali si tam v novém pivovaru, který zrovna otvíral černý pivo. Z Kytína jsme jeli kolem Čunčí huby a dali jsme si také pivo. Les už nás láká, cesty jsou vyschlé a paní Dernerová se ptala, kde že máme kola?
Vítr
pátek 24. února 2017
Dnes je silný vítr

Máme za sebou větrnou noc. Co nebylo přivázané to ulítlo, nám něco mlátilo do střechy! Přesto že jsme včera ořezali strom, který mohl ve větru do střechy mlátit, nic to nepomohlo. Asi mlátí něco jiného. Dnes jsem byl u pedikúry a při zpáteční cestě jsem se stavil u M+L domečku a zdá se, že je tam vše v pořádku.


Společnost s ručením omezeným
čtvrtek 23. února 2017
Teplo a vítr

Dnes jsem dostal poštu od Ley. Lea s Luďkem již delší dobu pracují ve vlastní firmě a tato presentace, co mi Lea poslal se určitě netýká jejich firmy! Nebo?

Trohu pohlazení neškodí

Zase jsme se koupali, Pajda se zamiloval
středa 22. února 2017
Dnes je teplo a vítr
Včera jsme se byli opět koupat v Měříně a na obědě na Marjánce. Míla neustále naléhal, že by chtěl odvést do Prahy aby si mohl koupit foťák. Přitom jich má doma
několik. Pak jsme se večer dověděli od Evy, že si jednoduše do Prahy odjel. Nakonec si prý nějaký koupil, tak jsem zvědav. Hanka je dnes také v Praze za kamarádkou a tak jsme tu s Pajdou sami. Pajda je neklidný a ani tu jeho
nejoblíbenější dobrotu nechce žrát. Potkali jsme totiž u lesa černou fenku. Nějaká mladá paní běžela a informovala mě, že za ní běží čubička, ale že je hodná. Pak ale vykřikla: proboha, ona ale hárá! A to bylo již
pozdě: Pajda se za ní rozběhl, na jeho stará kolena dobrý výkon. Paní mizela v lese, pes za ní a Pajda je doháněl, až se mi ztratili v mezi stromy. Tak jsem se smiřoval s tím, že máme po psu. Když jsem byl na vrcholu zoufalství, se Pajda rozhodl pro nezábavné a nudné pohodlí domova a vrátil se.
 
Víte kdo je Negão?
Montag, 20. Februar 2017

Příběh opuštěného chlupáče se začal psát před dvěma lety, kdy se mladá Sabrina Plannererová rozhodla se svým manželem zakoupit v brazilském městečku Mogi das Cruzes čerpací stanici Shell, která procházela rekonstrukcí. Při zařizování prodejny si mladý pár všiml, že se poblíž pumpy potuluje osamělý pes, kterého na místě nejspíš zanechal jeho bývalý majitel. Hladový a přitom přátelský oříšek se očividně bál z místa odejít. Místo toho, aby psa odehnali, si jej pár osvojil; dali mu nové jméno Negão, poskytli mu všechnu potřebnou péči a u čerpací stanice mu postavili i psí boudu. Negão se od té doby stal součástí byznysu Plannererové. Ukázalo se, že je nalezenec ke všem lidem velmi přátelský a tak se stal oficiálním zaměstnancem pumpy Shell na plný úvazek. Obvykle stojí u dveří a vítá každého příchozího zákazníka. A ti se do čtyřnohého zaměstnance doslova zamilovali. Zákazníci jej milují díky jeho šarmu. Dokonce se sem vrací a nosí mu hračky,“ řekla Negãova majitelka Sabrina v rozhovoru pro web The Dodo. Do práce nosí roztomilý psí zaměstnanec oficiální identifikaci a uniformu. Poté, co se tento měsíc jeho příběh roznesl po světových médiích, jej dokonce zvolila brazilská neziskovka Grupo FERA, která pomáhá opuštěným zvířatům nalézt nový domov v lokálních obchůdcích a podnicích, za svého neoficiálního maskota. Negão si kromě pracovního života na čerpací stanici užívá psích radovánek jako každý jiný chlupáč. Díky tomu, že si jej Sabrina osvojila, má teď sice poněkud netradiční, ale velkou rodinu, která jej pravidelně venčí a chodí s ním na procházky. I když jeho příběh nezačal zrovna šťastně, zasloužil si nový domov plný lásky a péče. Nikdy navíc není sám - stanice je otevřena 24 hodin denně, sedm dní v kuse a pokaždé je s ním aspoň jeden jeho „kolega” z pumpy. Plannererová doufá, že Negãův příběh inspiruje i jiné lidi k adoptování opuštěných mazlíčků. Kdo by si přeci nepřál potkat na čerpací stanici takhle roztomilou obsluhu?

 ***Tvůj komentář***

Dostal jsem od kamarády takový veselý Mail, že se s vámi 

musím o něj podělit:

Ahoj přátelé,
dívala jsem se na ty cikánské křtiny a tak mě napadlo, že já ještě křtěná nejsem. Hlavně by se mi líbily ty závěsy s královnou. Je to velmi originální a určitě by mi to udělalo radost. Možná bych se mohla i radostí počůrat, jak to tak miminka dělají:), aby měli dárci radost, že mám radost a určitě by mi i slzička ukápla, ale to bych musela být podchlazená, protože jinak nebrečím. No bylo by to zábavné. A Miloš s Květou by mi mohli jít za kmotřence. To bych byla určitě dlouho zdravá, protože Miloš by mě správně zapil. Byla by to docela veselá oslava. Jinak se mi  video moc líbilo. Hlavně ten chlapeček, co měl na prstíku asi kilo zlata. Chtěla bych ho vodit za ručičku:) Že si na to  ty tmavší národy tak potrpí co ? Bylo to opravdu hezké. Na mě možná moc hogofogo, ale i to k nim patří. Dnes je opět docela mrtvo. Nikdo nevolá a nikdo nic nechce až na jednu paní, která toho chce moc, ale neví co. Já to nejsem. Jsem zvědavá, co vymyslím a co jí nabídnu. Možná jí pošlu ty křtiny, aby už dala pokoj. What dou you read today ?
So have a nice day and see you later

Křtiny

pondělí 20. února 2017

Dnes je pod mraky a prý bude pršet


***VIDEO Křtiny***

Dnes tu máme poštu od Miládky! Ale ne, nejedná se o křtiny v její rodině, i když tam jich bylo a jistě ještě bude dost, ale o honosné cikánské  „krstiny“ za 30 tisíc eur. Ať mi někdo říká, že jsou na podpoře. Děkujeme na tomto místě naší Miládce za pěkný příspěvek a zdravíme tam do kouzelného údolí posvátné řeky Sázavy. Dnes jsem chtěl o něčem pěkném psát, ale zapomněl jsem o čem. Taky se vám to stává?

Oslava Láďových narozenin

sobota 18. února 2017

Dnes je nadále obleva ale bez sluníčka

***VIDEO president Láďa***

Včera se oslavovalo, hospoda byla plná. Kluci přišli na počest Fandy, který má za sebou vážný kardiologický zákrok. Vzpomněli jsme si na Ládíka, který se v momentě nachází ve vyhnanství ve Vevey. Tak jako se Karel Havlíček Borovský nacházel v Brixenu. Tu vědomost mám ještě ze školy a když jsem prvně byl v Brixenu lyžovat, divil jsem se, jaké že měl krásné vyhnanství. A zadarmo! Já si za tu zimní dovolenou musel platit. No Ládík to má u Mařenky milionové. Asi jako pěti hvězdičkový hotel a ještě lepší!


 


Dnes má Ládík narozeniny

17. února 2017
Dnes slaví Ladík v dalekém Švýcarsku narozeniny. Připojujeme se, lépe řečeno stoupneme si do fronty, abychom také mohli pogratulovat: takže vše nejlepší, zdraví a štěstí přejeme našemu oslavenci!!




Habánské víno

čtvrtek 16. února 2017

Dnes je překrásné počasí, obleva

Dnes jsme jeli do Penny, protože tam měli Habánské červené v nabídce. Místo 89,90 KC pouhých 79,90. Koupili jsme jich šest. No proč ne, když je to levné? Pak jsme byli v auto myčce, Tiguan si to již dávno zasloužil a potom jsme se stavili v Bille, Hanka tam něco kupuje pro Helenu. A tam měli to samé Habánské za pouhých 69,90 KC. Tak jsme koupili ještě čtyrky lahve. Ať nás to i roztrhá….

 
München/Palo Alto
čtvrtek 16. února 2017
Dnes je krásně
  Elon Musk  Tesla-Chef z Palo Alto Kalifornie ocenil odvahu řidiče Tesly, který předjel vůz ve kterém seděl omdlelý řidič, nechal ho na svůj vůz najet a než se dostavila záchrana, kterou zavolal, již obě auta stála. Sedmdesát tisíc dolarů auto mu nebylo důležité, když se jednalo o lidský život. Elon Musk  prohlásil, že opravu auta bude hradit v celé výši kalifornská továrna. Hasiči prohlásili, že mužův čin byl neobyčejně kurážní, protože se jednalo o dopravní špičku a bouračka by bývala mohla být mnohem větší.


Hrdinský výkon

středa 15. února 2017

Dnes je krásný slunečný den


Byl to opravdu hrdinský čin: dnes brzo ráno řidič Tesly zachránil na dálnici život jednoho řidiče. Muž jel ve svém sportovním autě  severním směrem dálnicí A9, když si všiml, na úrovni křižovatky  Garching-Süd  VW Passatu, který jel hadí linií. Když míjel vůz, všiml si, že 50-letý řidič za volantem ztratil vědomí. Řidič Tesly přibrzdil, předjel VW Pasata a nechal ho na svůj vůz narazit a zbrzdil tak, že oba vozy zůstaly stát. Záchranná četa našla oba vozy stát v levém pruhu dálnice.Vytáhli řidiče Passatu z auta a po zahájení léčby ze strany ambulance byl muž transportován na specializovanou kliniku. Muž pravděpodobně dostal srdeční infarkt. 



Úterý 14.2.2017 Valentýn
úterý 14. února 2017


Roku 1945 byla 14.2. Popeleční středa, tady krátce před Velikonocemi. Slavit Valentýna se tenkrát jistě ještě neznalo. Buďme tedy šťastni, že můžeme slavit svátek lásky a přátelství v míru a vzpomeňme na tento den:

14. 2. 1945
Na Popeleční středu se shodou několika nepříznivých okolností část bombardovacího svazu 8. letecké armády mířícího z Velké Británie na Drážďany odklonila od stanoveného kurzu a nečekaně, během několika minut po 12:25, zaútočila na Prahu. Bomby dopadly postupně u dnešní stanice metra Radlická, na Smíchově, ve Vršovicích, Nuslích, na Žižkově a především na Novém Městě (v okolí Karlova náměstí) a na Vinohradech (v okolí rozhlasu na Vinohradské třídě). Zato smíchovské a vršovické nádraží utrpělo jen malé škody. Zničeno nebo poškozeno bylo 2600 domů (včetně Emauzského kláštera, tramvajové vozovny na Pankráci, Faustova domu a přilehlé nemocnice na Karlově náměstí, Jedličkova ústavu, Gröbeho vily v Havlíčkových sadech aj.). Poplachové sirény se sice rozezněly pozdě, ale Pražané jim v té době stejně příliš pozornosti nevěnovali a nevyhledali protiletecké kryty. Zahynulo 701 lidí – většina z nich byli čeští a němečtí civilisté.


Slunce

pondělí 13. února 2017

Dnes byl překrásný den


Dnes ráno se nám do ložnice zatoulalo slunce. Jak milý to host. Celý svět se změní v jednom okamžiku. Cesty u lesa se proměnily v lačnou skluzavku, která zákeřně čekala na zlomené nohy a ruce. Na dálnicích dodalo řidičům pocity jara a svedlo je k rychlím jízdám, což zapříčinělo spoustu bouraček. Ptáčkové však v ještě holých křoviskách pěli písně nového života….

 

Lev salonů

neděle 12. února 2017

V sobotu v salonu nás navštívil král salonů a příjemně se bavil…



Byla tu Tonička



Dnes se za námi byla podívat babička Zuzka a její vnučka Tonička. Krásně nám zatancovala

Zase se hrálo

sobota 11. února 2017

Dnes je po mraky a lezavá zima

Včera večer se zase slezli kamarádi v hospodě a hrálo se. Mluvilo se o těch co již nežijí a o nemocech. Řešil se zákaz kouření, který je na obzoru a máme strach o Slávka, aby to zvládl. Také jsme vzpomínali na Milana, bývalého hospodského. Pak počaly lítat veselé skleničky a pak se šlo domů...

Praha

pátek 10. února 2017

Dnes je pod nulou a vítr

Dnes nám poslala Milena presentaci naší stověžatý Prahy. Je takové nevlídné počasí a to naše zlaté město tak hezké, že je potěšením  pro duši se na ni dívat…


Zelný salát Kentucky
Dělá se zimního zelí, tedy v době, když jsou hlávky pěkně tvrdé.
Zelí obrat o vnější, špinavé listy
Rozčtvrtit a vykrojit košťál
nastrouhat na struhadle na velké slzy
Nastrouhané zelí dát do dost velké mísy
Pak dáme na zelí dost tučného tvarohu
Křen nakládaný trochu majonézy
sůl, pepř, trochu oleje, cukr nebo sladidlo podle toho a 
bílý ocet. Pro oko přidáme nastrouhanou oloupanou 
(ne oškrábanou!!!) mrkev
pak zalijeme trochou mléka a potom
oběma rukama pořádně zelí mačkat, až bude mít skoro o polovinu
menší objem. Musí se vytvořit zálivka, která vystupuje nad povrh salátu
Nechá chvíli odstát, nebo se hned sní. Salát, když je pěkně namačkaný a přikrytý
potravinářskou folií, ale těsně položenou na povrch, vydrží v lednici několik dní....
Dobrou chuť

 


Kdo je Stephen Bannon?


WASHINGTON | Slovo "chaos" nemá pro muže na straně Donald Trumpa hořkou pachuť. Stephen Bannon používá svůj politický nepořádek jako taktiku, která se snaží přemoci nepřítele. Nebo ho rozptýlit,  aby mohl prosadit více důležitých cílů. Jako  bývalý manažer trumfovy volební kampaně, šéf v pravé propagační platformě Breitbart a bývalý důstojník námořnictva s Harvardskou universitou, je pavouk u sítě, ve které je chycen kontroverzní americký prezident Donald Trump jenž odlučuje s  jeho politikou Ameriku od zbytku světa - a rozděluje národ.
První dva týdny s novým prezidentem v Bílém domě, nám dává tušit, co má přijít. Revoluce ze shora, která je namířena proti liberální Americe a světovému řádu. V rychlém sledu Trump zrušil transpacifický  FTA TPP, vydal rozkaz ke stavbě zdi na Mexické hranici a uložil zákaz vstupu pro lidi ze sedmi zemí s muslimskou většinou obyvatel.
Když demonstranti vyjadřovali svou nespokojenost a v desítkám tisících spontánně zaplavili ulice, Stephen Bannon využil  rozptýlení médií pro osobní převrat v Bílém domě. Podvrhl   rekonstrukci Národní bezpečnostní rady. Jako hlavní poradce obdržel stálé místo ve skupině, která dává Trumpovi rady v otázkách války a míru. Je podobně neskromný jako jeho šéf srovnává sebe v rozhovoru s americkým reportérem s výkonnými agenty Henryho VIII.  Jsem Thomas Cromwell u dvoru Tudorovců. Historické srovnání není tak přitažené za vlasy. „Time magazin" ve svém nejnovějším vydání jmenuje Bannona  jako  druhého nejmocnějšího muže na světě. Nikdo jiný si nemůže dovolit chodit do Oválné pracovny ve zmačkaných kalhotách a v otevřené košili, neoholený . Bannon sdílí trumfovy politické názory. Oba vidí sebe sama jako výtržníky, kteří se rozhodli zamíchat globálníma elitami: Jsme svědky zrodu nového politického řádu, nechal se slyšet Bannon po volebním vítězství v listopadu. Vehementně odmítl nechat se umístit do rohu s fašisty a rasisty .Jsem hospodářský nacionalista.  Jsem představitel nové Ameriky,  říká ve Wall Street Journal,  který povede křesťansko-židovskou válku proti islámu. Je   antiglobalista  a chápe  návrat k národní suverenitě jako všelék. Každý, kdo chce pochopit světonázor myslitele z Bílého domu, najde návod v Bannonově vystoupení před pravicovými katolíky v roce  2014 „Human Dignity Institu " v Římě, kde rozložil svou vizi pravicové-Internacionály. Centrální požadavek, spojující všechny tyto středo-pravicové populistické hnutí jsou  pracující muži a ženy na celém světě, kteří jsou unaveni, šéfováním vlád Davos Lobby . Lidé cítí že jsou znásilněni centralizovanými vládami a nadnárodními  orgány, jako je Evropská unie. Protekcionismus stavba zdi a zastavit imigraci je vnímáno jako opatření sebeobrany. Zahraniční politika, která usiluje o nadnárodní organizace, jako je Organizace spojených národů, Evropská unie nebo NATO je třeba oslabit. Nový řád, který  hýbe Bannonem a Trumpem, je opravdu starý. Je to temný svět nacionalismu, s neprůhlednou sítí dvoustranných dohod a zajištění, v ostatních státech, které nejsou vnímány  jako partneři, ale jako konkurence. Bannon objevil velmi brzy své spřízněné  duše: aby Trump, mohl rozeznat ideální velvyslance neo-nacionalismu, jako "Breitbart" šéf ukázal na instituci tak zvaných "Alt-Right" pokynů. Bannon je všeuměl, který se ve svém životě znovuobjevil  sám, znovu a znovu. Vyrůstal v irské, katolické, dělnické rodině ve městě Virginia. Dobrovolně se po škole přihlásil ke službě v námořnictvu. Získal titul v oboru národní bezpečnosti na prestižní Georgetown University. Jak daleko se v Bílém domě dostane závisí na Trumpovi. Pokud by  pro něj události nebyly příznivé, může dopadnout jako v historické předloze Cromwell. Když  to přehnal, nechal ho král Heinrich VIII. popravit. Zatím to tak však nevypadá, Stephen  Bannon sedí jako pavouk v síti Bílého domu, připraven ke skoku….



Já bych ho odstřelil


pondělí 6. února 2017
Je obleva a mlha
Tato slova pronesl kamarád, když vstoupil do hospůdky. A koho máš na mysli?, chtěl jsem vědět. Toho soudce, toho James Robarta. Aha a proč?Protože nechal zase otevřít hranice a ti muslimové zase smějí do USA. Dlouho jsem se nad tímto výrokem zamýšlel. Samozřejmě mi mluvil z celého srdce, také to nerad vidím a jistě bych to v zápalu, kdybych měl tu moc také nařídil. Ale- je správné, aby měl jediný člověk ve státě nekonečnou moc? Jistě, kamarádovi z hospody se nedivím. Narodil se do komunistický diktatury a nynější dvacet pět let stará demokracie vlastně není žádná demokracie, je to jen takové loutkové divadlo, kde si na ni vláda více méně dobře či špatně hraje. Jak by mohl mít pro mé smýšlení pochopení? Co to je Kodex chování v této zemi pravděpodobně nikdo neslyšel. A proto mě mrzí, že Trump dostal za ucho. Chápu jeho záměry, ale má je prosazovat jinak, má se chovat jinak. Místo toho aby na internetu psal, že to tomu tak zvanému soudci ukáže, byl rád, že žije ve skutečné svobodě a demokracii, chová se a jedná jako za totality. Že ve skutečnosti napadl tu největší slabinu Ameriky, SVOBODU, je něco podobného, jako kdyby před celým národem zcela svlékl  sochu svobody. To ohanbí, ta nejzranitelnější část paní Ameriky si to nezaslouží. Připouštím, že bych teď v momentě nevěděl jak bych Trumpův záměr udělal lépe. Možná že měl v tichosti občany těchto států již na území jejich startů nepustit do letadel a určitě na to neměl vystavovat dekret. Připadá mi to dění a chování americké vlády jako dvůr obecné školy při velké přestávce: ten největší blonďatý provokatér je Trump, celá škola ho poslouchá a paní učitelky se ho bojí…


 ***Tvůj komentář***

Kde zůstal selský rozum pane Trump?

Am Freitag hatte Bundesrichter James Robart in Seattle das Einreiseverbot für Bürger aus sieben mehrheitlich muslimischen Ländern vorerst gestoppt. Die US-Regierung hob daraufhin am Samstag die Visa-Sperren für Zehntausende Ausländer wieder auf. Allerdings wird erwartet, dass die Trump-Regierung noch am Wochenende bei einem Bundesberufungsgericht Widerspruch gegen die Anweisung des Richters einlegt.
 ..federální soudce James Robart v Seattlu zrušil zákaz cestování pro občany sedmi většinově muslimských zemí. Vláda Spojených států pak sobotu vízové bariéry pro desítky tisíc cizinců opět odvolala. Nicméně se očekává, že Trump-governmentu ve federálním odvolacím soudem opozici vůči pokynů soudce vloží ještě o víkendech. Od doby vydání vyhlášky bylo asi 60.000 již vydaných víz zrušeno….

Kdybych byl presidentem, tak bych si nejprve zjistil, zda můj dekret nemůže někdo zrušit



Obleva

sobota 4. února 2017
Dnes je slunečně a nad nulou

Dnes konečně rozpletlo slunce nekonečné, šedivé chuchvalce mraků. Den je jako vymydlený. Obloha dala očím tolik milovanou modř. Jakoby tu bylo pořád tak krásně, tak nevinně se dokáže tvářit svět slunce. Připomíná mi  to tu moudrost „sytý hladovému nevěří“. Ať je to jak chce, hlavně, že je krásně. Sníh taje. Hlavní tahy silnic jsou suché, vedlejší cesta plny čvachtajícího sněhu a ještě více vedlejší pokládají pod nohy nebezpečnou ledovkou. Ve vzduchu je cítit dřevo i pálené uhlí z kamen a komínů, ale lehký závan jara přineslo hašteření brabčáků ve křoví. Zase dostaneme nový život?
 


Domeček spí
sobota 4. Února 2017


Včera jsem jel na poštu pro balíček a tak jsem se stavil u domečku Mařenky a Ládíka. To bylo ještě zataženo. Stojí tam chaloupka u lesa a je jí smutno. Sníh v zahradě není žádnou stopou porušen, domeček čeká…




Au to bolí !!!!

pátek 3. února 2017 14:43:36

Dnes je mlha a nad nulou
Snažíme se vniknout do tajů angličtiny, ale ty naše hlavy starý to již neberou. Jednoduše se tam nahoře něco zašpuntuje a nejde to, jednoduše to nejde. Je to jakoby to byla zácpa, jenže ne tam dole ale nahoře. Zcela fyzicky cítím jak se balím do vrstvy různých výmluv a chci od toho. Jo, dnes jsem vařil a při tom mě Hanka dávala otázky. Jakmile však spatřila, že mám nádobu na organický odpad plný, praštila s knihou a hnala se ven k popelnici. Chápal jsem jí, je to jednoduší než se prát s angličtinou. Máme také milou učitelku, jednou týdně per SKYPE nás učí má dcera z Frankfurtu. I když musím podotknout, že ovládajíc němčinu je jednoduší se učit tuto řeč, (učíme se jí z němčiny) protože je tu mnoho známých a podobných slov. Moje učitelka paní Kovaříková, nebožka, mě vždy říkala, když jsem k ní chodil v roce 1966-68 na němčinu: Arnošte, němčina je stupínek k angličtině! Jakoby mi hučela do hlavy, abych to o padesát let později pochopil! Ano, již jsem to pochopil, jenže ten stupínek se stal nezvladatelný, mocný a nepostupitelný - tak tedy: Have a nice day, maybe make a deal !




Měsíc únor

středa 1. února 2017

Dnes je vlhký mráz

A zase je tu nový měsíc, jak ten čas běží!  Sněhu máme, že se na to již nedá koukat a úrazů je na dálnicích plno. Od té doby, co koupil Míla motorovou frézou nenapadl šest let sníh. Konečně by s ní mohl  vyjet, ale již na to nemá sílu. A tak se brouzdáme v hlubokém sněhu. Pajda má ze sněhu neskutečnou radost. Lítá po kraji jako za mlada, psí znamínka jsou asi lépe cítit a zároveň jsou i vidět. Na  rybníku pod zotavovnou je led a každý den plno lidí a hlavně dětí. Je to radost tam pozorovat cvrkot. Na Balatonu v Maďarsku se také bruslí, dokonce tam vyřízli v ledu obrovský talíř a lidé na bruslích jsou jako na kolotoči. V Německu je náledí, tak zvaný bleskový led, na kterém se jede jako střela ale v neovlivnitelném směru. No, snad tuto zimu přežijeme….