Příspěvky

ČERVENEC 2022

 

     K ONTAKT ⧭Galerie Fantazie  ⧭UNESENI ⧭Kdo KDO má dnes svátek?  Vzpomínka po Deseti letech-Anička   ⧭ Deníček také na Facebook  ⧭Seznampísní ⧭MUZIKA ⧭Nalaď si kytaru ⧭Seznam léků a jejich účinků  Pohádky,Romány,Povídky    IT WAS MY LIVE  Vánoční pohádka 2020    komunistický psi  ➽➽Deníček seznam let a měsíců




►V sokolovně

úterý 26. července 2022#dnes se zatáhlo a ochladilo, ale sluníčko již zase vykukuje

 VIDEO: V sokolovně►►►

►Dnes jsme byli jako vždy v úterý plavat. Na oběd jsme se vydali do sokolovny. Sokolovna je sličný dům, který byl postaven na počátku 1. Republiky a byl tehdy chloubou města. Bohatí měšťané jej postavili, aby bylo kde pořádat bály a hrát divadlo a slavit velké oslavy. Nový majitel dům pěkně restauroval a vdechl interiéru prvorepublikovou atmosféru, vše umocnil nejnovější gastronomickou, technologií. Mně se zalíbil ve výčepní stolici zabudovaná lázeň, kde v ledové vodě čekají na hosty skleněné půllitry. Pěkné a super…






►Bouřka na Madlence

Pondělí 24. července 2022#stále trvá horké letní počasí

 VIDEO: Bouřka na Madlence►►


když se ta bouřka děla, seděli jsme u Mařenky a vychutnávali jsme příjemný večer. Teprve druhý den jsem zaslechl, jak v radiu Blaník hlásili, že silnice mezi Mníškem a Kytínem je uzavřená. Že tam popadalo deset stromů. No, bylo jich jistě mnohem více, protože jsem se tam jel podívat na kole a musel jsem se dvakrát vracet. No podívejte se sami..




►Jídlo z horkého kamene

neděle 24. července 2022#stále horké letní počasí

Video: Jídlo z horkého kamene►

 

►Mařenka slavila

Termín byl daný již delší dobu a všichni se třásli zvědavostí, co bude. Když Mařenka pozve, tak je vše vždy super, jen že se neví, co se bude podávat. Takže předkrm byl scampi v koktejl  drezínku  pak si z horké plotny každý upekl čtyři druhy masa, k tomu byla tři majonézy a nakonec tiramisu  a později ještě jednohubky. Zábava  nevázla všichni se chovali slušně. Mařenka prozřetelně přeložila stolování domů, nebylo jisté počasí, což se později ukázalo prozíravé. V nečase, který zavinil polámání deseti stromů na Madlence, což je vzdušnou čarou kousek. Byl to povedený večer…





►Byla tu Miluška

neděle 17. července 2022#vzduch ve stínu je studený, na slunci to pálí

VIDEO: Byla tu Miluška►►

►Přijela Miluška z Frankfurtu a tak jsme byli v hospodě. Byl to docela povedený večer. Včera byla u synovce na guláši, který byl, teda ten guláš, vařen v pomalém hrnci. To byl pro Milušku neznámý pojem ostatně ani já nevím pořádně co to je. Ale ono to bude vše pozpátku. My jsme se učili spěchat s vařením aby se zachovaly vitamíny a tak se dnes asi na vitamíny nekouká? No mám vše zjistit, že by si Miluška ten hrnec také koupila?

►Myš

čtvrtek 14. července #2022dnes je vlhko a horko

Video: pramen v Karlových Varech

►Povídala v pondělí paní Iva že zahlédla myš. Prý běžela za lednici. To potvrdilo moji domněnku, neb jsem ji zahlédl při televizi jak zaběhla za závěs. Tak jsem zase políčil růžovou pastu, po té, když si kousnou rychle zajdou. Asi tak za hodinu jsem v kuchyni viděl myš. Seděla uprostřed místnosti a ani se nepohnula. Klidně jsem ji mohl smetáčkem nahrábnout na lopatku a vynést ji ven. Ale žlutou pastu nenačala, záhada??





Tento den slavíme památku Jana Husa

středa 6. července 2022#teplo a pod mraky

 IDEO: Ivča ve Varech►►

►tyto dny byly státní svátky, úterý s středa a tak plno lidí jelo někam na výlet. Moje duše dobrá byla s rodinou na chalupě a také na skok v Karlových Varech.




 



►Zase nový měsíc

video: Venku prší►►

 

sobota 2. července 2022#horko s vlhkem a studené stíny mraků

dny se valí, letí s časem, den a noc se střídá a deště jsou přívalové, jakoby se celá zem chvěla v nějaké horečkové křeči. Když prší tak pořádně a když je sucho tak kruté a když není plyn není čím topit, ale toho se ještě dočkáme až se pojede zase do tmy a podzimní mlhy a zimy. Znalecký posudek střídá jeden druhý, chytří lidé toho vědí moc a předpovídají apokalypsu, i sedlák co nechává stát běžící a smrdící  traktor u mé zahrady tvrdí že bude hůř, že bude válka. Potraviny z regálů nemizí. Zdá se že si lidé nedělají zásoby a aby k tomu neměli žádnou chuť, je vše nepřiměřeně zdražené. A máme tu šťastné léto roku 2022 bude-li šťastný i podzim, či zima, kdo to ví???