Příspěvky

ZÁŘÍ 2023

  K ONTAKT ⧭Galerie Fantazie  ⧭KdoVzpomínka po Deseti letech-Anička   ⧭ Deníček také na Facebook  ⧭Seznam písní ⧭MUZIKA ⧭Nalaď si kytaru ⧭Seznam léků a jejich účinků  Pohádky,Romány,Povídky    IbabiččinaT WAS MY LIVE      i  ➽➽Deníček seznam let a měsíců   příběhy z exilu 

 


Čemu se divíte

Sobota 30.9.2023*krásné teplp plné slunce

VIDEO: Krásně tu hrajeme►►►

►Čemu se divíte? Však to byla poslední příležitost zazpívat si tohoto léta. Sešlo se nás tolik, že nebylo kam si sednout a tak někteří i stáli. Vlak trampských písní se rozjel  včas do lesů, aby tu všem zvěstoval, že je na světě krásně a obzvláště u nás v těch Brdských lesích.




➤Výlet do Průhonic

ČTVRTEK 25.9.2023*KRÁSNÉ LETNÍ POČASÍ

VIDEO:Průhonice➤➤➤

 ➤Krásný výlet do Průhonic si udělali Irena a Robert





►Návštěva z Holandska

Pondělí 25.9.2023*po ránu je docela i zima ale teď v poledne jako v létě

VIDEO: Návštěva z Holandska►►►

►včera zcela nečekaně přijela Vlastička s dcerkou a s jejím manželem do hospody na Lhotě Stříbrné, aby nás obšťastnili zpěvem a hrou na harmoniku a bubnování. To zase předváděl Rob. Bylo to pěkné odpoledne skoro předvečer. Kluci z armády z Brd  byli také náhodou přítomní, tak se dobře bavili s námi



 Chili con carne

Neděle 24.6.2023* nepříjemný sobotní podzim se zase proměnil v léto

 VIDEO: Chili corn carne mejdan➤➤➤

V sobotu jsme uspořádali mejdan se slavným chili. Je to hovězí maso s černýma fazolemi. Může se to uvařit více či méně pálivé. Chléb a víno teklo proudem a pak ještě chlebíčky. Irena přinesla vlastnoručně dělaný dort, byl moc dobrý ale zanechat tu digitální stopu se nám nepodařilo. Byl v žaludku rychleji než jsme se nadáli. Za pěkný a povedený večer z tohoto místa si dovoluji poděkovat.

 



Snad to byl potlach

Sobota 16.9.2023*krásné horké letní počasí

VIDEO: Snad to byl potlach ➤➤➤

 ➤Včera když jsem přišel do hospody bylo totálně nabito. Snad to vypadalo, jakoby přijel autobus plný turistů. To jsme měli➤➤➤➤ v gastronomii moc rádi. Nebo pohřeb. Trvalo vždy dlouho než se hosté usadili a k jídlu docházelo skoro při zavírání. No takhle to před hospodou nebylo a  Jirka měl vše v merku,ale docházelo k hádkám o místo. A pak se hrálo. Jako vždy znovu a od začátku pak staré písně se s větrem nesly do hlubin Brdských lesů. Pivo i víno teklo proudem a do duší se vkrádal bolestný rozmar o konci všeho žití, což nám sama příroda každý rok, svými čtyřmi obdobními připomíná.

 

Z babiččiny krabičky: Stepní tráva


Takovou trávu jsme měli ve Frankfurtu ale tu již čas vzal


Šumavští tuláci

Jak se dostaví víkend, není s Irenkou co plánovat, jede se do lesů. Šumava je pro ni ta nejmilejší krajina, dokonce jsou místa, kde se jednou do roka vždy vrací.

VIDEO: Irena a Robert na Šumavě

Irena na cestách ztracené želvy


Zámek v Libochovice zámecká zahrada

Zámecké nádvoří vyčůraný synáček



Návštěva  restaurace na Voznici 

„Restaurace u rybníčka“

Pondělí 4.9.2023* krásné letní počasí



VIDEO: Podívej  se

Ahoj

Včera večer jsme byli s naší milou sousedkou na večeři ve Voznici. Akorát že jsem nic nevyfotil (stáří je smutný)K večeři jsme si dali všichni tři vepřovy steak k tomu opečené brambor Výborná čtává  a na talíři  byl míchaný zelený sálat s rajčatami a dobře ochuceny což je vzácnost nebot v hospodách mají sálat neochuceny. Steak byl trusty výborně popečeny a bylo to jako máslo a na steaku byly nějaké houbičky jméno si nepamatuji ale měly malý klobouček a slabé krátké nožičky.. Když jsme dojedli tak jsem zjistil ze na naších talířích  nic nezůstalo.  Bylo to jídlo božské  a brzy  tam vyrazíme, mohu včele doporučit. Touto cestou musím poděkovat za dobrou radu panu Valešovi i panu Mášovi. Nestává se mi často abych dojedl cely talíř ani na Smíchově  v Číně. se mi nestalo aby na talíři nic nezbylo. Bylo to božské…

Láďa



360tka  od Ireny  2.9.2023 sobotní výlet 




è Zase hrály kytary.

Sobota  2.9.2023*zataženo a zima

VIDEO Kytary hrají

è  Včera se opět konala slezina Brdských muzikantů, zpěvaček i zpěváků. staré melodie se z hospody počaly vznášet do kopců Brdských lesů, aby tam klouzaly po větvích staletých stromů a na věky se uložily do voňavého mechu. Můj jmenovec Arnošt opět byl přítomen a po celou dobu sezení hrál na sladké dřevo. basista Zdeněk se nezúčastnil, proslýchá se, že je na dovolené v Chorvatsku. ve videu se z legrace píše i Gáži pro Irenku,  to je ovšem nepravda.





Škola září

Čtvrtek 1.9.2023*celé dny zima, déšť a vítr J

A děti jdou  školy a to nám říká, že tu máme zase nový měsíc a to je září. O prázdninách j jsme pilně chodili do plavečáku na Měřín. Z počátku prázdnin jame nadávali,  protože v takovém krásném a zapadnutém kraji bylo pojednou více chodců a aut na silnici než obvykle, ale postupem času se to znormalizovalo. Teď naposledy se udělala zima a tak bylo v bazénu plno. Ale šlo to. V divoké řece konečně opravili ostrůvek s bublinkami poslední dobou jsme chodili na oběd do Voznice do restaurace u rybníčku s pokaždé jsme měli štěstí. Tentokrát jsme ale byli na Malé Svaté, a já jsem si dal plněné tašky s uzeným a se zelím, jídlo bylo dobré. Dnes se ukazuje sluníčko, snad ještě zažijeme hezky.