Příspěvky

ZÁŘÍ-2022

      K ONTAKT ⧭Galerie Fantazie  ⧭UNESENI ⧭Kdo KDO má dnes svátek?  Vzpomínka po Deseti letech-Anička   ⧭ Deníček také na Facebook  ⧭Seznampísní ⧭MUZIKA ⧭Nalaď si kytaru ⧭Seznam léků a jejich účinků  Pohádky,Romány,Povídky    IT WAS MY LIVE  Vánoční pohádka 2020    komunistický psi  ➽➽Deníček seznam let a měsíců



►Poskočil čas

sobota 1. října 2022#stále zima a zataženo

VIDEO: poskočil čas►►►

►Dnes se již nehraje každý pátek, je to podle dohody. Mělo to být jednou za měsíc ale včera se sešla celá parta, dalo by se říci, znenadání. A tak se rokovalo, popíjelo a zpívalo, a tak jsme si ani nevšimli, jak poskočil čas. Máme tu zase říjen. Putin zahájil mobilizaci a válka se rozjede naplno a nebo skončí. Také se vyhrožuje atomovkou…. 




►Smutný čas

úterý 27. září 2022#zima a déšť

 Tak se počasí přehodilo, jako by si ho objednal Putin. Po docela pěkném létě udeřila zima. Den za dne je stále takové smutné počasí, jakoby svět plakal nad úmrtím anglické královny. VIDEO: Anglická královna►►►

Zase již je konec dalšího měsíce a čas utíká čím dál tím rychleji. Irenka se činí stále chodí s rodinou do lesů a vždy nám to nahraje a i namluví. A tak se její zásluhou podíváme do lesů šumavských i jiných…VIDEO: Toulky po lesích►►►

 



►Sklizeň jablek

pondělí 19. září 2022#zima a déšť

VIDEO: Sklizeň jablek..

►Dal jsem se do česání jablek, Michal mi přijel pomoci, ještě s kamarádem. Simon se jmenoval, ten česal červená jablíčka Michal ta zelená a přestože je dílna plná jablek, na stromně jakoby neubylo. V pozadí všeho dění se konal v Londýně pohřeb královny. Velkolepé oslavy.

 .




►Květa na Mallorce

VIDEO:Květa na Mallorce►►►

 ►Minulý týden byla naše Květa s kamarádkou na Mallorce. Poslala nám pár fotek




►Podzimní ráno

úterý 13. září 2022#teplé slunce se střídá se studeným vzduchem

VIDEO: Podzimní ráno►►►

 

►Otevřel jsem tuhle ráno dveře a zaujal mě svit ranního slunce. Slunce prosvěcovalo zahradu a vrhalo mimo jiné i stín větrníku. A zároveň rozpíjelo okrasnou trávu jakoby to byl vzácný akvarel. Pojmenoval jsem to co jsem spatřil jménem podzimní ráno.

 



►Výlet Plasy

sobota 10. září 2022#ochladilo se a je tma jak o Vánocích

 VIDEO“Výlet plasy►►►

►Ve středu se opět vypravil autobus penzistů na výlet. Já jsem tentokrát nejel, protože jsem marodil. Na tomto místě musím poděkovat Ládíkovi za fotky, které jsou velice pěkné, ale byly by lepší, kdyby fotil s kamerou telefonu kvér a ne svisle, byla by zaplněná celá obrazovka. Výlet se velice zdařil, akorát byly bramborové knedlíky tuhé, nebo tvrdé-jak to Irena říkala?







►Oslava padesátin

pondělí 5. září 2022#je pod mraky a chladno

VIDEO::Radek slaví narozeniny

►Soused a kamarád ze zeleného domku slavil své padesáté narozeniny. Byli jsme s Evičkou pozváni a tak jsme se zúčastnili. Bylo plno jídla a pití také a ještě se opékalo prase. Jak se dalo očekávat, na prase došlo až když se zcela setmělo a nikdo pak nevěděl jaký kus toho čuníka si na talíři nese. Velká atrakce Radkových hostů byl Rytířský sál, kde se slavnost konala. Byl to povedený večer a já ještě jednou vyslovuji oslavenci vše nejlepší, hodně zdraví a všeho co si Radek přeje….




 




►Léto se loučí

VIDEO:Barvy roku►►►

pátek 2. září 2022#horké slunce studený vzduch

►zase se léto posunulo směrem k zimě. Máme sice ještě indiánské léto před námi ale je to již takové smutné. Letos budeme mít zimu, to nám pořád říkají, snad proto, abychom očekávali něco mnohem zlejšího než to ve skutečnosti nakonec bude. No uvidíme.